Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość paprozka

Ona blondynka on ciemny jakie dziecko??

Polecane posty

Gość paprozka

Witam,czy jest mozliwe zeby kobieta jasnacera, blondynka miala dziecko z wlochem (ciemne wlosy oczy) i dziecko bylo podobne do nie-niebieskie oczy jasne wlosy jasna ceraj??.Pierwszy raz sie z takim czyms spotkalam poniewaz zawsze przewaza u takich dzieci ciemny kolor .Co o tym myslicie?

Gość paprozka
uczylam sie i nie wiem i stad pytam wiesz to odpowiedz

Oczywiście,że jest możliwe. Nie chce mi się tutaj pisać genetycznych wywodów udowadniających, ale jest to możliwe.

Gość a dziewczyna która sie
nie da sie puścić plotki, że koleżanka się puściła :D Poczytaj o genach recesywnych i dominujących

Gość rudeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

Mam kolezanke, ktora jest na pol cyganka :) Ciemna cera, czarne oczy......sliczna dziewczyna. Jej maz to blondyn----------dzieci, blondyni z piwnymi oczami :) Ja jestem ciemna szatynka z piwnymi oczami, maz czarne wlosy, szare oczy. Jedno dziecko czarne oczy, ciemna cera, dwoje to blondyni, prawdopodobnie po babic, bo jedna z babc to blondynka. Dla ciekawosci dodam, ze moj dziadek mial jedno oko piwne, drugie niebieskie--------to dopiero zagadka genetyczna :D

ciemny kolor włosów i oczu jest dominujący. szanse na to, ze dzieci będą miały twoją urodę są dość małe. ale sa;) na pewno nie będę miały wszystkich cech twojej urody. polecam lekturkę o genach, zrób sobie krzyzówkę genetyczną. proste i przyjemne, i ciekawe

Gość a moja kumpela ma ciemną
karnację, oczy włosy i jej mąż też, a pierwsza córka jest brązowooka z ciemnymi włosami podobna do niej zaś druga - jaśniuteńka blondyneczka z niebieskimi oczkami i rysami twarzy identycznymi jak ojciec więc wszystko jest możliwe

Gość lek
wypisujecie takie głupoty , że nawet sie czytać nie chce krzyżówki genetyczne i zasady typu jasne oczy recesywne , ciemne oczy - dominujące to wielkie uproszczenie na poziomie szkoły gimnazjalnej ! w rzeczywistości reguły genetyki są dużo bardziej skomplikowane , istnieje zjawisko mozaiki , niepełnej dominacji , koodominacji i wiele innych.. z dwojga niebieskookich rodziców moze urodzić sie czarnooki brunet ! a wyciaganie jakichkolwiek wniosków na podstawie wygladu dziecka o rzekomej niewiernosci czy zdradzie rodziców jest conajminiej żalosne

Gość xxxxxxyyy
okazuje sie, ze tak moze byc - gdyby nie przytrafilo by mi sie osobiscie to bym do tej pory wierzyla w mit , ze blond wlosy to gen recesywny - ja mam ciemnobrazowe wlosy, ciemne oczy - wszyscy w naszej rodzinie tak maja - rodzice, dziadkowie, rodzenstwo - maz jest blondynem nawet nie jakim super jasnym , ale zdecydowanie blond i cala nasza trojka dzieci ma blond wlosy - po mnie maja jedynie ciemne oczy, choc najmlodsza to nawet trudno powiedziec jaki ma kolor - najbardziej to wyglada na khaki - ale wlosy oczywiscie blond:)

Gość mama192119
bedzie rude

Gość SanSanSan
jest mozliwe u nas np jest tak ja blondynka, jasna cera maz ciemny brunet, ciemna karnacja, czarne wlosy, jasne niebieskie oczy syn jasna cera, oczy i wlosy po tacie corka ciemna karnacja oczy i wlosy po tacie moja przyjeciolka jasniutka blondynka(niebieskie oczy bardzo jasne naturalny blond wlosy), jej maz ciemny brunet /czarne wlosy, brazowe oczy jeden syn jest kipia mamy, wrecz biale wlosy, bardzo blada cera i niebieskie oczy, drugi syn kopia taty

Gość alaaa ma kotaaaa
jest możliwe znam taką parę ona blondynka , jasne włosy ,cera... on ciemna karnacja,ciemne oczy,czarne włosy(dokładnie nei wiem jakiego jest pochodzenia ale z krajów muzułmańskich) dziecko jest blond , jasne oczy i jasna cera

Gość jest mozliwe
i jest 1/4 szansy na jasne włosy 1/4 szansy na jasna cere 1/4 sznasy na niebieskie oczy czyli, na całkowite podobienstwo jest 1/4 * 1/4 * 1/4 szansy = 1/64

Gość do LEK
co Ty za bzdury wypisujesz??? pokaż mi źródło, w którym można przeczytać, że dwoje NIEBIESKOOKICH rodziców może mieć dziecko z kolorem tęczówki innym niż niebieski niby jakim cudem??? skoro osoby niebieskookie mają dwa geny RECESYWNE?

Gość FFSSS
Ja jestem tzw. ciemna blondynka, jasną cerę i mam niebieskie oczy, mój mąż ma czarne włosy, jasną cerę i też niebieskie oczy. Synek ma jasną karnację, niebieskie oczy i ciemne blond włosy. Aż się zdziwiłam, że nie czarne :).