Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wspomnienia....

do kiedy planujecie..?

Polecane posty

Gość wspomnienia....

do którego tyg planujecie pracowac kiedy isc najlepeij na L4 termin mam na Maj mysle ze tak do konca roku góra do stycznia 2009 i zmykać na L4

Gość Zuzanna_
ja jestem w 36tc i zamierzam jeszcze troszkę popracować :) z dzieckiem chcę posiedzieć trochę w domu, więc teraz pracuję.

Gość wspomnienia....
a jak to póżniej wyglada L4 macierzynski wychowawczy jak to jest liczone?

Gość wspomnienia....
?

Gość wspomnienia....
??

Gość jestem na L4
od 32 tc, bo zaczeło mi być cieżko. Dojazdy w zatoczonym autobusie, 8 godzin za biurkiem , bolący kręgosłup od 8 miesiąca wyraźnie dają o sobie znac. Wcześnie, jeśli sie dobrze czujesz nie ma po co iść, można się zanudzic. L4 masz płatne 100%, po porodzie masz urlop macierzynski 18 tygodni, otrzymujesz zasiłek w równowartości przeciętnego wyngrodzenia za ostatnie 12 miesięcy. Po urlopie możesz iść na 3 lata wychowawczego, praktycznie bezpłatne, chyba, że zarabiacie grosze (chyba nie więcej niż 504/osobę), wtedy zasiłek wychowawczy wynosi coś 470 zł

Gość wspomnienia....
ja pikole czyli wychowawcze jest nie opłacalnie pod wzgledem finansowym :(

Gość jestem na L4
Opłaca się bardzo biednym rodzinom. Ja po macierzynskim mam wybór: zostaję w domu bez kasy, jedynie z pensją meża albo wracam do pracy dziecko do żłobka albo wracam do pracy dziecko w ręce nieznajomej niani, której zapłacę prawie całą moją pensję. I to jest polityka prorodzinna naszego panstwa, ble.

Gość wspomnienia....
no dokladnie u Nas to jest poryte chca zebysmy rodziły a nic a nic nie pomagaja pensje do d... becikowe 100ozł na 1 raz smiechu warte i potem co radzcie sobie sami ech szkoda nerwów