Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ddddeeeeeeedylow

Pedagogika - czy aż taka banalna?

Polecane posty

Gość ddddeeeeeeedylow

Dziś czytając topiki natrafiłem na topik typu: jesli wybrałeś jakiś kierunek z tej listy to przegrałeś... coś w tym stylu. Była tam uwzględniona pedagogika - czy wszyscy uważają że pedagogika jest aż tak banalnym kierunkiem i że łatwo zdać ten kierunek....

Gość ddddeeeeeeedylow
podbijam

Gość ddddeeeeeeedylow
?

Gość ffffffffffff
studiowałam rok pedagogikę-ale zrezygnowałam,czułam się tam jak w jakiejś szkole specjalnej-tam były dziewczyny po jakichś liceach wieczorowych dla dorosłych(wyrzucone z normalnych liceów bo były za głupie i nie dawały rady),laski którym skończenie LO zajęło 5-6 lat...jak ja sobie pomyślę że one kiedyś z moimi dziećmi będą pracować:O

Gość pewne bezrobocie...

Gość juhfvbhgddddddddd
a to ciekawe. ja zdawalam na pedagogike i było 17 osób na 1 miejsce. studia dzienne, na uczelni panstwowej. egzamin pisemny, 2 egzamin pisemny i egzamin ustny. zadnych dziewczyn po 10 latach liceum wieczorowego nei było:O

Gość ffffffffffff
u mnie były:O też studia dzienne na państwowej uczelni

Gość juhfvbhgddddddddd
a poza tym, ekspertko od pedagogiki, po tym kierunku pracowac mozna w masie zawodów, praca z dziecmi to jest moze jakies 40% z tego. i w tym tez rozmaite stanowiska i zawody. "przedszkolanka" po 5 latach pedagogiki nie zostaniesz:O

Moja kuzynka skonczyla pedagogike i teraz pracuje w agencji zajmujacej sie reklutacja pracownikow. przeprowadza testy z kandydatami. jest szalenie zadowolona z pracy. takze i po pedagogice mozna cos osiagnac.

Gość ja konczylam pedagogike
na UMK kilka lat emui tez takich cyrkow nie bylo. ludzie normalni a zdarzaly sie tez takie dziewczyny co robily jednoczenie 2 kierunki

Gość
znam kilka osób po pedagogice - większość to zmanierowani pseudointelektualiści ale za to ze znacznym poczuciem wyższości :) ale to nie reguła z pewnością

Gość to straszne że
o taki kierunek bije się tyle osób. Naprawdę wielu dobrych ludzi po LO sie zmarnuje ;/

Gość juhfvbhgddddddddd
ok to ciekawe gdzie jest taka uczelnia. moze do uwagi tvn warto zgłosic. swoja droga skoro miały taki problem ze skonczeniem LO wieczorowego, to looz studiów nawet tak banalnych:O nie skoncza. spokojna głowa, nie beda twoje dzieci z nimi miec nic wspolnego:O

Gość ffffffffffff
nie musisz być złośliwa,mówię tylko o tym co widziałam przez rok na tej uczelni na której studiowałam:O a tu zaraz sami złośliwcy:O

Gość ffffffffffff
ale one już skończyły te studia:O ja też już zdążyłam skończyć inny kierunek

Gość juhfvbhgddddddddd
......i jesli ktos uwaza, ze w dziesiejszych czasach, studia tzw badziewne to pewnik badziewnej pracy i badziewnych zarobków a studia mega (swoja droga ciekawe jakie) to mega praca i mega zarobki to równiez powodzenia

Gość to straszne że
chciałaś powiedzieć jakiejkolwiek pracy :)

AP Kraków - pedagogika przedszkolna i wczesnoszkolna - równiez ww przypadków nie zauważyłam, przez całe pięć lat studiów ;) Co do studiów...szczerze? Ciężko nie było, uczciwie trzeba przyznać, że do najcięższych kierunków pedagogika nie należy ;) Aczkolwiek...to nei jest tak, że uczymy się tam dodawać 2+2 i na tym koniec! Trzeba jeszcze opanować METODYKĘ, z czego nei każdy zdjae sobie sprawę! Do tego dydaktyka, filozofia, logika, wszelkie psychologie (ogólna, społecza, rozwojowa), historia wychowania etc... Reasumując - studia bardzo przyjemne i wszechstronne! :) A co do bezrobocia...W Krakowie raczej na to się nei uskarżam ;) Prędzej na zarobki :P

Gość ja tez skonczylam
pedagogike i cale nie bylo latwo, nerow kosztowaly mnie te studia sporo, teraz koncze podyplomowe, bo w tym zawodzie trzeba sie doksztalcac, jak ktos umie ruszac glowa to i po tym kierunku cos osiagnie....

Gość
każdy kto skończył powie że bardzo trudne (bo co ma powiedzieć)? :) a z tym dokształcaniem to wiem dokładnie jak te podyplomówki wyglądają, że wystarczy byle kilka stron pracy żeby pozaliczać wszystkie zajęcia, takie "dokształcanie" to pic na wodę - do tego pewnie sponsorowane przez pracodawcę :D

Gość ffffffffffff
neurosa,teraz Cię zlinczują:P:D

Gość ja tez skonczylam
nie mowie tego zeby sie popisac, fakt byly latwiejsze egzaminy, ale byly takie, ze jak na nie szlam to sie cala trzeslam i bylo mi niedobrze, co do podyplomowek, sama za nie place i co do zaliczen-zalezy gdzie, ja chodze tam gdzie nawet 70% sie nie dostaje przy rekrutacji wiec nie pajacuj znawczyni wszystkich uczelni :O

Gość to trzeba kończyć
tam gdzie można lżej, wierzysz że ktoś spojrzy gdzie podyplomówka była robiona? Czasami przerost ambicji też nie jest dobry...

Neurosa, jak to KAŻDY? Ja skończyłam ten kierunek i wyraźnie mówię, że nie były to trudne studia! Nawet nie śmiem ich porównywać do choćby takiej inżynierii środowiska na Polibudzie, którą kończyła w tym samym czasie moja przyjaciółka ;) Owszem, były egzaminy-kobyły, również odchodziłam do zmysłów ze stresu przed neiktórymi, ale studia jako całość trudne nie były! Podyplomówki - cóż, wiele racji w Twojej wypowiedzi, natomiast moja koleżanka z pracy robiąca podyplomówkę z logopedii rpzyznałaby Ci rację tylko w tym, że pracodawca płaci (70%). Reszta to harówka, którą z pracą nie tak łatwo pogodzić... (literówek nie poprawiam, bo o tej porze zwyczajnie mi się nie chce - żeby się zaraz ktoś nie przyczepił, że głąb po pedagogice jestem :P)

Gość
się Pani nie unosi Pani Pedagog, mam prawo do własnej opinii :p

Gość
Powyżej było oczywiście do Pani "ja tez skończyłam" :) Logopedia? Ktoś z moich bliskich kończył i właśnie takie kilkustroniczkowe prace były podstawą zaliczeń... Ale szumu wokół siebie ta osoba robiła co to ona nie musi zaliczać :)

Gość ddddeeeeeeedylow
dziekuje za wszystkie opinie.Widzę że zdania są podzielone..

Kurcze smieszne to jest z licytowaniem sie czy egzaminy byly bardzo trudne czy latwe. Widze kurcze moja siostre, ktora studiowala medycyne i kazdy kto smial studiowac cos innego byl automatycznie wysmiewany przez nia i jej kolezkow z medycznej paki. Dla mnie to bez sensu. Kazdy studiuje to co chce i nawet jak ktos chce studiowac pedagogike czy socjologie czy filozofie to jego wybor. A skonczenie czy to filozofii czy ekonomii i zarzadzania nie daje nigdy stu procentowej gwarancji na dobra prace. moja kuzynka po pedagogice ma dzis super prace i kiedys tez kazdy sie z niej smial "po co ci takie studia" a teraz to ona sie smieje z tych ludzi tm bardziej, ze niektorzy sa jej klientami.