Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Lady Love

jak myslicie

Polecane posty

jezeli ja mam np cykle 24 dniowe, chociaz w tym miesiacu mi sie przesunelo i moj cykl trwal 26 dni to ktore z dni sa moimi nie plodnymi, znaczy sie tempke sprawdzam sobie zawsze ( w czasie okresu nie ) wiec wiem kiedy mam skok temperatury i kiedy dostane okres, tyle ze po okresie ( dzien po ) wspolzylam z chlopakiem bez zabezpieczenia coprawda bez finiszu we mnie, jednak po ok 5 minutach wspolzylismy dalej. Zastanawiaja mnie 2 sprawy po pierwsze sporo sluzu mialam ( a pisaliscie ze po okresie jest \"sucho\") i druga sprawa pobolewal mnie prawy jajnik Nie sadze zebym mogla zajsc w ciaze tymbardziej ze to byl moj 6 dc Nie oceniajcie mnie pochopnie tzn nie mowcie czegos w stylu jestes lekkomyslna glupia itd, bo wpadka by mnie nie przerazila, nawet bym sie z niej cieszyla, jestem ciekawa tylko czy to mozliwe Mam nadzieje ze znajdzie sie osoba ktora mi odp

Gość wszystko sie moze zdazyc

Gość nudziara.
faza lutealna to ok 12-16 dni . czyli 24-16 = 8 (zakładajac maximum) no a ze to był 6 dzien cyklu a plemniki sa w stanie przezyc do 72 godzin to jest szansa!

Gość nudziara.
piszesz ze mierzysz temperature. To jaka mialas np dzisiaj? i ktory to dzien cyklu?

dzisiaj nie mierzylam bo spalam godzine praktycznie, a stosunek odbywal sie wlasciwie dzisiejszej nocy

Gość nudziara.
to ja proponuje mierzyc, bo skoro robilas to wczesniej wiesz zapewne jaka jest temp przed skokiem, jezeli jest podwyzszona bedzie to oznaczało ze moze dojsc do zapłodnienia. Ale skoro nie było pełnego stosunku to mam ndzieje, ze nic z tego nie bedzie. Jajnik moze bolec własnie na owulacje - ktora dopiero nastapi:)

zalozylam ten temat bo gdzies tam wyczytalam dzisiaj o pewnej metodzie nie pamietam juz jak sie nazywala i tam bylo napisane mniej wiecej cos w stylu ze lepiej kochac sie kilka dni przed miesiaczka niz odrazu po miesiaczce bo nie wiadomo czy wlasnie wtedy nie wydobywa sie juz sluz plodny

tak wiem :) od jutra zaczynam mierzyc tempke :) mam nadzieje ze nie wzrosla, w pierwszej fazie moja tempka wynosi jakies 36,3-36,4

Gość nudziara.
no tak, bo przed miesiaczka od momentu rozpoczecia fazy lutealnej - czyli juz po skoku nie ma mozliwosci zajscia w ciaze bo juz jest po owulacji, natomiast przy tak krotkich cyklach jak twoj mysle ze owulacja wystepuje bardzo szybko i tuz po miesiaczce sluz płodny wystepuje