Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewelka1178

porcelanowe koronka na zęby

Polecane posty

Gość ewelka1178

tak sobie czytam od 2 dni o tych koronkach i już sama nie wiem.Boje sie ze wydam kupę kasy a koronka albo mi sie złamie albo odpadnie..mam martwa jedynka lekko ułamaną chce zrobić sobie koronkę bo jest przebarwiona i brzydka,czy ktoś może mi polecić jakiegoś profesjonalistę w OPOLU żeby obyło sie bez tych wszystkich przykrych rzeczy typu :tydzień wyjęty z życiorysu,przerwa między koronka a dziąsłem itp.szukam nowej pracy a z tym co mam to już dłużej nie mogę sie pokazywać,może ktoś wie jak w ogóle kształtują się ceny w OPOLU

w Katowicach to wydatek 500zl:) niestety ile w opolu kosztuje nie wiem:) Znajoma miala robiona i jest bardzo zadowowlona;)

Gość mam identyczny problem jak ty
tez przebarwioną jedynke lekko ulamaną, mam juz dosc. uzpelniam niedobor co jaki czas ale kolor jedynki nie jest za ciekawy...tez zastanawiam sie nad koronką ale bardzo sie boje...

Gość ewelka1178
najbardziej przeraz mnie fakt że trzeba będzie cały czas uważać na to co sie je no i że nie wiadomo czy długo sie potrzyma jak mam już płacić to bym chciała żeby na ładnych parę lat było dlatego szukam profesjonalnego stomatologa we wtorek idę na kolejne uzupełnienie złamanej części bo lada dzień odpadnie dlatego wiem co czujesz ach...

kurde ja coraz powazniej mysle o koronce. ale tak naprawde nie mam zadnej zaufanej osoby ktora by sie tego podjela. zastanawiam sie teraz najd jedną kliniką stomatologczną, orientujecie sie czy placi sie cos za porade i przegląd?

Gość ewelka1178
czytałam coś że można zrobić jakieś porcelanowe wypełnienia zamiast koronki a czy na martwym zębie tez można ? i czy to trwałe jest może ktoś coś wie ps .a za konsultacje raczej sie płaci min.30zł ale to zależy pewnie od miasta w tych droższych gabinetach czasem maja za darmo wiem bo pytałam

ta klinika ma na stronie ze sie za przegląd nie placi. chyba sie umówie i w koncu sie zato wezme a moze ktosma jakies doswiadczenia w tym temacie? ile tokosztuje albo moze polecic stomatologa, wmoimprzypadku chodzi o wroclaw...

Gość jajajja
oczywiscie na martwym zebie mozna. najprawdopodobniej zrobia ci wklad koronowo-korzeniowy lub na filarze z twojego zeba. nie wklad porcelanowy tylko korone calkowicie z porcelany bez podbudowy metalowej. dobrze wykonana korona to 50 % praca protetyka a drugie to robota stomatologa.