Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ona...82

ciaza a wizyta u stomatologa

Polecane posty

strasznie boli mnie zab! jestem w ciazy i leki przeciwbolowe odpadaja! jak poradzic sobie z bolem?

Gość deborahhhhhhhhhhh
idź do dentysty i od razu powiedz, że jesteś w ciąży

po weekendzie wybiore sie do dentysty . o jakimkolwiek znieczuleniu tez bede musiala zapomniec ?

Gość dens
raz dwa do dentysty(a gdybyś nie była w ciąży ,to ile tabletek zamierzałaś zjeść?)

Gość deborahhhhhhhhhhh
ja w drugim miesiącu miałam znieczulenie

Gość teklowka
teraz znieczulenia sa takie ze juz kobiety w ciazy moga miec bez obaw

Gość dens
spokojnie możesz być znieczulana-nie ma obaw

niewytrzymam z bolu!!! a czy sa jakies metody ,moze jakis ziolka na zlagodzenie bolu? zeby kobiety w ciazy mogla zastosowac ?

Gość dens
rozgnieć goździk albo aspirynę i spróbuj wepchnąć do ubytku (tylko nie faszeruj się lekami-jak masz zapalenie miazgi,to i tak niewiele pomogą)Najlepiej gdybyś miała jakiś dostęp do pogotowia stomatologicznego,bo noc będzie kiepska...

Gość dens
tylko nie smaruj spirytusem,bo to dosyć powszechne,a potem cała błona śluzowa zmacerowana

leczylam ten zab kanalowo, ale ni zalozyli mi jeszcze plomby....tylko jakis lekarstwo. na nastepnej wizycie mieli mi zalozyc plombe.narazie zapelnili kanaly

Gość dens
a to inna sprawa,mogło dojść do podrażnienia ozębnej...kiedy kanały były wypełnione?

Gość dens
OD CZERWCA CHODZISZ Z NIESKOŃCZONYM ZĘBEM?nic dziwnego,że doszło do zakażenia-mamy październik....opatrunek czasowy to nie jest szczelne wypełnienie-bakterie teraz szaleją.ups.Jak najszybciej do dentysty cholera jasna!!!

dentystka powiedziala ze mam do niej przyjsc jak oaptrunek sie wyleczy.zebym jak najdluzej nosila ten opatrunek

niestety musze czekac 2 dni jak moj dentysta wroci z urlopu !! inny dentysta nie przyjmie mnie bo musialby znac historie tego zeba, a nie moze go przeswietlic bo jestem w ciazy. moge wziasc APAP ale tylko 1 tabletke dziennie i moge smarowac bolacego zeba SENTOSEPT A :/

a jesli do tych 2 dni mi spuchnie twarz to moge podejsc do innego dentysty ale wtedy mi wyrwia zeba !!!

ehh... z fleczerem to się chodzi 2-3 tygodnie maks a nie kika miesięcy :/ również potwierdzam - możesz bez obaw mieć znieczulenie w ciąży. jesli tyle chodziłaś z fleczerem możliwe że ponownie będziesz musiała mieć kanałówkę. zależy jaką metodą miałaś robioną.