Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Arbuzowa pestka

Czy lekarz może odmówić przepisania tabletek PO?

Polecane posty

Gość Arbuzowa pestka

Wczoraj kochałam sie z moim chlopakiem i zsunela sie mu prezerwatywa. Czesc zawartosci wylala sie na okolice lechtaczki,boje sie ze moglo troche wleciec do srodka... Jutro umowie sie na wizyte u ginekologa,chce zeby mi przepisal tabletki "po". Powiedzcie mi czy on moze mi odmowic? Boje sie ze jak pojde we wtorek,to on mnie wygoni z gabinetu czy cos..bo to troche jak aborcja..

Gość gre. grh
mi raz jeden lekarz powiedzial ze mi nie przypisze bo mial przypadek ze po tym jego pacjentka wyladowala w szpitalu

Gość wiewiorkaaaaa
a po co ci te teabletki jutro?....lepiej niech ci witamine C przepisze:)

Gość Arbuzowa pestka
przeciez mam 72 godziny zeby ja wziac..

Gość qdwdqw
Musisz poszukac lekarza ktory jest wyluzowany. Kiedys chozilam do takiego mlodego pana ginekologa i on profilaktycznie wydał recepte mojemu koledze ktory jechal za granice :) Uwazam ze to nieodpowiedzialne wiec chodze teraz do inego lekarza natomiast fajnie jest miec kogos takiego na wszelki wypadek. Natomiast pani doktor do ktorej teraz chodze kiedys w rozmowie powiedziala, ze ona w zyciu nig\komu nie orzepisze tej tbletki gdyz to aborcja. Ja oczywiscie sie z tym nie zgadzam.

Gość qdwdqw
idz juz jutro do lekarza! Nawet jakbyś miała duzo zapłacic. Im wczesniej wezmiesz tabletke tym lepiej.

Gość Arbuzowa pestka
ja jutro nie moge.. czas minie we wtorek ok 22,ja przypuszczam ze wezme ta tabletke ok 17.. chyba jak sie jutro bede rejestrowac to zapytam od razu czy przepisują Postinor zeby nie miec przykrej niespodzianki jak juz tam pojde.

jak lekarz nie będzie chciał przepisać to żądaj odmowy na piśmie z podaniem przyczyny. Ja tak zrobiłam, od razu zmienił zdanie

Gość Arbuzowa pestka
ok,tak zrobie..ale i tak chyba najpierw zapytam przez tel

Gość Arbuzowa pestka
dzisiaj jest niedziela :( a jutro pracuje od 9 do 21 :(

najpozniej 72 godz a te 60par to prawie jedno i to samo :D wiec lepiej nie bierz wtedy bo i tak sie nie oplaca

Gość Arbuzowa pestka
jakie 60 par?

Gość Arbuzowa pestka
Zielona Góra nie jest takim wielkim miastem.. A moze ktos z was zan tu gina ktory przepisze mi ta tabletke?

Gość asia88-84
musisz zaznaczyc ze ta prezerwatywa ci sie zsunela ale on wtedy powie ci ze jak okolice lechtaczki to raczej nie bedzies w ciazy mialam taki przypadek i zmienilam lekarza prywatnie dalam 100zl i za tabletki 60 zl powiedzialam tym razem ze mi pekla.te tabletki to nie aborcja bo przeciez w ciazy nie zachodzisz w ciagu 72h tak mi ginekolog powiedzial to zachamowanie plemnikow unikniecie ciazy!!!moze ci nie przepsiac jak nie masz 18 lat i jak bys tabletek uzywala jako antykoncepcja.nie zdarzylam sie z przypadkiem odmowy.jak juz sie o tabletki postarasz to pisz.pozdrawiam

Gość Arbuzowa pestka
ok,napisze na pewno. Dzieki za podpowiedz,powiem ze pekla.

Gość asia88-84
ja bralam w 60 godzinie i ciazy nie jestem!!! jak z pracy wracasz o 21 to jedynie prywatna wizyta cie ratuje ja ze wzgldu ana prezeratywy przenioslam sie na tabletki

Gość Arbuzowa pestka
ale jaki gin pracuje do 21? :( przy niektorych sa podane tylko tel kom,wiec do tych zadzwonie najpierw,moze kupie gazete,tam sa ten tacy z nr kom (pewnie ci od aborcji) wiec jest wieksza szansa ze przepisza mi ta tabletke

Gość qdwdqw
albo porozmawiaj z lekarzem ktorego znajdziesz przez tel i nawet bez wizyty, niech przepisze Ci recepte, ty zapłacisz i po sprawie.

Gość koyot
dziewczyno ,liczy sie czas i jeszcze raz czas,wiec nie czekaj do jutra tylko wygon swojego nieostroznego partnera do obojetniejakiego lekarza /no raczej okulista ani stomatolog nie :) / i niech nie wraca bez tabletek.Nie pamietam nazwy (jakas na E cos tam) ele sam kiedys latalem dobrze po polnocy i nie mialem zadnych problemow.Pozdrawiam

Gość asia88-84
lekarz za kase przyjmie cie nawewt o północy!!! patrz na zegarek!!! ile masz lat?

Gość Arbuzowa pestka
hej,to znowu ja.. obdzwonilam chyba wszystkich lekarzy zielonogorskich i trafilam na jednego ktory mnie jutro przyjmie o 8 rano. Do jakiejs poprzedniczki -->moj facet jest na szkoleniu pod warszawa wiec nie pojdzie po tabletki dla mnie :(

Gość Arbuzowa pestka
a lat mam 21

Gość Arbuzowa pestka
a jesli zajde to..chyba usune :(

Lekarz ma prawo odmowic Ci przepisania tabletki po. Wystarczy, ze powie ze jest to sprzeczne z jego swiatopogladem. ALE! musi wskazac lekarza, przychodnie, gdzie Ci ja przepisza

Gość Arbuzowa pestka
tego od razu zapytalam czy mi przepisze,powiedzial ze nie ma problemu. Ide tam jutro a w duchu modle sie zeby wszystko bylo ok..