Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bhikbkujhku

przedstawiciel

Polecane posty

Gość bhikbkujhku

mam pytanie jak rozpoczeliscie kariere na stanowisku przedstawiciel handlowy?? przyznam szczerze ze od dluzszego czasu interesuje mnie ten zawód....ale wszędzie wymagane doświadczenie w zawodzie....czy ktoś pracuje jako p-ciel a wczesniej nie miał pracy w tej branzy?? troche chaotycznie ale myśle ze odpowiecie. pozdrawiam

Wszyscy przedstawiciele o tej porze są w trasie.... :) a co do Twojego pytania to wg mnie doświadczenie w tym zawodzie jest kluczowe, a bez doświadczenia to widze często pojawiają sie ogłoszenia na młodszych przedstawicieli i pewnie ze zdobytym w ten sposób doświadczeniem jest później łatwiej. Zastrzegam , że nie nigdy nie byłam przedstawicielem,.

Gość kasiakatarzynaaa
No właśnie, ja też jestem ciekawa jak wygląda taka "ścieżka kariery". Mój chłopak szuka pracy w przesdtawicielstwie, ale nikt do tej pory nie odpowiedział na jego oferte. Dodam, że pracuje od kilku lat w handlu na stanowiskach taki jak: doradca, konsultant... Jeśli ktoś ma takie informacje, to byłabym wdzieczna gdyby sie nimi podzielila :)

Gość bibibi
no dobrze ale w koncu jak zdobyc to doswiadczenie skoro nikt nie chce zatrudnic bez doswiadczenia i tak w kolo macieja....

Gość drogi sa dwie
przynajmniej w spozywce. 1. po znajomosci, wciaz aktualna i bardzo czesto praktykowana nazywana " z polecenia" hehe 2. zalapac sie do podlej firmy na jakis rok( nie krocej bo trzeba wykazac, ze jest sie stalym w swoich wyborach, nie lubia skoczkow) i w tej firmie wyrabiaz staz pracy i znajomosci z innymi przedstawicielami, ktorzy wiedza gdzie i kiedy beda kogos szukac. pozniej pisac cv i wysylas na ogloszenia z gazet nawet jak pisza, ze trzeba byc 3 lata w zawodzie.

Gość drogi sa dwie
pod pojeciem podlej firmy mam na mysli jakas lokalna firme w podobnej branzy, ktora zaopatruje okoliczne sklepy, ewentulanie mniej znana lub wchodzaca na rynek. zostaje jeszcze vanseller na poczatek, choc kasa jak na przedstawicielu.

Gość bibibi
a powiedz mi na czym dokładnie polega vanseller

Gość bibibi
jestes przedstawicielem??

Gość drogi sa dwie
nie jestem przedstawicielem, ale znam to srodowisko w mojej okolicy od lat. vanseller jest to osoba, ktora sprzedaje towar z samochodu (vana ;) :) przyjezdza tak jak przedstawiciel, pyta co potrzeba i od razu to zostawia. praktykowane u dystrybutorow.

Gość drogi sa dwie
wlasciwie jest tez 3 droga, ale najmniej skuteczna, czyli wysylac, wysylac i wysylac cv az ktos was zaprosi na rozmowe. praktykuja firmy, ktore szukaja swiezego miesa bez przyzwyczajen w branzy.

Gość drogi sa dwie
nie ma sprawy ;)

Gość uijuihui
a skąd jesteś

Gość przedstawicielka
zacznij od przedstawiciela farmaceutycznego..polecam..sprzedajaesz usługi hurtowni a nie produkt wiec liczy sie Twoja osobowosc a nie znajomosc branży