Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

***DziewczynA***

Jakie działania nieporządane mogą wystepować przy braniu tabletek anty????

Polecane posty

Od tycia począwszy na nowotworach skończywszy. Acha i nie zdziw się jeśli kolejnym topikiem, jaki założysz będzie: "Odstawiłam tabletki anty. i strasznie wypadają mi włosy. Ratunku!".

Rozmawiałam takze na ten temat z dziewczynami z innego topiku...one zachwalały tabletki..moze chodzi tu o prawidłowy dobór?? Bardzo chciałabym je dostac ale tak jak pisze...boje sie jak cholera!!!

ˇ bóle głowy ˇ zaburzenia miesiaczki ˇ napięcie piersi ˇ bolesne skurcze brzucha i wzdęcia ˇ nudności ˇ zmiana wydzieliny z pochwy Tych skutków ubocznych na ulotce jest bardzo dużo, ale nie zawsze one występują.

Gość tabletki moga odkladac wode
w organizmie przez co wyglada sie jakby sie tylo, ale raczej nie jest to spotykane w tabletkach nowej generacji. skutki uboczne zaleza od orgaznimu kobiety i zawsze powinno sie zmienic je jezeli wystepuja. a skutkami moga byc: spadek libido, nudnosci, bole glowy, zakrzepica (dlatego warto zrobic badanie krwi czasu krzepniecia zwlaszcza)

Tabletki są dobierane przez ginekologa. Lekarz zrobi Ci cytologię, USG, wyśle na badania krwi i wtedy będzie wiedział, jakie tabletki będą najodpowiedniejsze dla Twojego organizmu. Jeżeli tabletki zostaną prawidłowo dobrane, to nie przytyjesz. Ja jeszcze dodatkowo zaznaczyłam, że zależy mi na tym, żeby nie przytyć.

Gość magdulinska90
moja ciotka przez tabl anty miala raka piersi,;/ natomiast zona mojego brata w wyniku brania tabsów jest bezplodna, co zostalo udowodnione nauk. zastanow sie 5 razy zanim zaczniesz brac;/ ja napewno tego swinstwa do ust nie wezme pozatym facet by mi na to nie pozwolil.

Gość magdulinska90
naprawde zastanów sie 5 razy zanim sie na to zdecydujesz,mam kolezank ktora usilnie mnie namawiala na tabsy itd,a codzien prawie na bol glowy sie skarzy i rano ma mdlosci, tabletki to straszny syf, a jesli jeszcze zaczniesz go brac w mlodym wieku to do nieplodnosci niewielka droga, zona mojego brata zaczela brac w wieku 17 lat;/ maja teraz po 18 lat i jest bezplodna w wyniku brania tabletek;/ natomiast moja ciotka nie zyje od 2 lat, wiec nie zrob glupoty, prezerwatywy jak odpowiednio je uzyjesz zabezpiecza cie w 100 % ja jade na nich od ok 6 lat w ciaze nie zaszlam a nie truje sie i spie spokojniejsza, mam znajomego ginekologa i powiedzial mi tak ''Magda tabletki to najgorsze swinstwo, a ginekolodzy zapisuja je dlatego ze na tym zarabiaja przede wszystkim firmy farmaceutyczne i apteki a zabezpieczaja jak prezerwatywy''

Gość magdulinska90
tzn maja po 28 lat:P

Gość fiołekaniołek
całkowita racja koleżanki powyżej! za parę lat bedziesz chciała mieć dziecko, i wtedy bedziesz załowała jak ja ...

No to mnie pocieszyłaś:O:O:O:O my juz mamy dość kochania się z gumka...i pomyslałam ze tabsy to dobre wyjście...ale juz sama nie wiem..jeszcze sie skonsultuje z moja ginekolog:O

Tak, ale prezerwatywa zawsze może pęknąć, zsunąć się, zostać w środku, mieć niewidoczną dziurkę, a tabletka jednak chroni cały czas. O ile oczywiście jest przyjmowana prawidłowo. Jeszcze nie słyszałam o kobiecie, która prawidłowo brała tabletki anty, nie wymiotowała, nie miała biegunki zanim tabletka zdążyła się wchłonąć a mimo to wpadła. Stosowanie prezerwatyw wiążę się z dużym ryzykiem zajścia w nieplanowaną ciążę.

Gość magdulinska90
my jesli chcielismy kochac sie bez prezerwatywy stosowwalismy globulki dopochwowe pantenex oval, z tym ze chlopak nie konczyl we mnie, a uwazaj na to co mowi ci ginekolog, bo moj kolega tez zachecal babki do brania tabsow a mi powiedzial prawde, to jest tak samo jak z patyczkami do uszu laryngolog mi kiedys powiedzial ze to wszystko chodzi o kazse aptek, ze patyczki dodatkowo wpychaja do srodka bród , i najlepiej sama woda i malym palcm przemyc, wiec, nie wierz we wszystko w co ci powie lekarz bo ginekolodzy tez maja odpowiednia sumke za przepisywanie tabsow, to jednak sa hormony zmieniaja woj organizm to sama chemia wiec pomysl czy to jest zdorwe?

Gość aleve7
no a jak ja stosowac??wystarczy obserowac sluz??? i stososowac stosunek przerywany??

Gość magdulinska90
naprawde polecam stosunek przerywany plus globulki dopochwowe pantenex oval:) polecil mi to moj kolega:D p,s prezerwatywy sa najtansze i najsuteczniejsze:D

To my tak samo...ja globulki a on gumki...ale już ma tego dość:O chce w koncu go poczuć! Z reszta on tez narzeka na te gumki ze sa ciasne pozatym ten zapach...ciężka sprawa. Planujemy dzieci za kilka lat ale teraz chcielibysmy sie cieszyc seksem , a nie mozemy:( Teraz jeszcze Wy piszecie ze warto za to inne ze nie warto przyjmowac tabsów:( mam bardzo zaufana ginekolog...pojde do niej porozmawiam i wspólnie z nia zdecyduje:) ale Wasza opinia jest dla mnie także bardzo wazna.:) dziekuje

Gość magdulinska90
w ogule nie wiem po jasna cholere uzywasz globulki i prezerwatywy??? albo jedno albo drugie

'natomiast zona mojego brata w wyniku brania tabsów jest bezplodna, co zostalo udowodnione nauk.' GFDZIE I PRZEZ KOGO podaj mi DOWOD, nie jakis artykul sponsorowany przez kosciol ...

jest takie coś nazywa się lady-comp jest wprawdzie bardzo drogie ok 2000złotych ale bardzo bardzo skuteczne, moja kuzynka z chlopakiem mają to od 2 lat i ani śladu ciąży...to urządenie mierzy dni płodne i niepłodne wystarczy rano zmierzyć temperaturę w ustach a ono wyznacza te dni na podstawie próbki śliny i takie tam więcej i dokładniej poczytacie na necie. wprawdzie bardzo drobie ale tapsy też trzeba regularnie kupować co nie?? i przedewszystkim zero skutków ubocznych...i skuteczne że hej....no chyba że ktoś nie wytrzyma bez seksu kilka dni to gorzej:(

tabletka ma za zadanie zwiekszenie ilosci sluzu w pochwie co powoduje, ze plemnik nie mze przedostac sie do jajeczka. kobiety bezplodne lub majace problemy z plodnoscia ZAWSZE BADAJA sie kiedy chca zajsc w ciaze. istnieje chyba 1% kobiet ktore robia badania na plodnosc przez przyjeciem tabletek, reszta najpierw mysli o nie zajsciu dopieor potem kiedy chce sie miec dziecko, odstawia sie tabsy pojawia sie problem, przez to wlasnie utarlo sie wyimaginowane przeswiadczenie, ze to tabletki spowodowaly bezplodnosc, przeciez cos w koncu musi bc winne :O