Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lucyenne

harmonogram

Polecane posty

Gość lucyenne

witam w internecie wiele jest stron przezentujące harmonogramy organizacji ślubu. W każdym jest informacja iż trzeba się udać do kościoła 3 miesiące przed wymierzoną datą ślubu wraz z dokumentami (zakonczony kurs przedmialzenski). Nie wiem na ile poprawne są te określenia, czy faktycznie tyle trzeba odczekać - jak chodzilam na nauki spotkalam sie z parami ktore mialy terminy za 2 tygodnie - 4 tygodnie ślub - wiec juz mija sie z prawda. Zastanawiam się nad tym czy: jeśli pojdziemy do kancelarii z plikiem dokumentów (na 1,5 lub 2 miesiące przed wymarzonym terminem ślubu) to czy ksiądz nie zgodzi się na udzielenie w tym czasie ślubu, czy bedziemy musieli faktycznie odczekać az 3 miesiące?... jaki minimalny okres czasu musi być między wizytą w kościele a ślubem (bez ważnego kryterium typu ciąża,..) aby wszystko bylo OK. oraz na ile przed trzeba zglosic sie z zapowiedziami (slyszalam ze traja 3 tygodnie - wiec 4 tygodznie przed wystarczy)? Jak było u Was, czy u waszych znajomych.

Gość lucyenne
aha.. i jak długo przed... zamawialiscie obrączki z góry dziękuje za informacje gorąco pozdrawiam wszystkich

Gość majeczka_0101
mi ksiądz powiedział, że mamy przyjść ze wszystkimi dokumentami na 3 miesiące przed datą ślubu. ale myślę że to jest tak przyjęte umownie i nie słyszałam żeby księża robili problemy jeśli ktoś przyjdzie miesiąc przed ślubem...

to nie jest prawda, ze kosciol maja jakies ustalone terminy ktorych trzeba sie trzymac w tym przypadku. to co was wiaze to termin, jaki ma waznosc zaswiadczenie z USC (3 m-ce). jedynym problemem z kosciolem w tym przypadku, moze okazac sie brak wolnych terminow, i stad czasem konieczne jest wieksze wyprzedzenie. My rezerwowalismy termin w kosciele 3,5 m-ca przed slubem, w ciagu miesiaca odbylismy nauki, a 4 tyg. przed slubem jeszcze kurs zastepujacy poradnie malzenska.

Gość kasieuruieyra
e to tylko chodzi o to ze dokumenty z USC maja waznosc 3 miesiace:) wiec max 3miesiace przed slube sie je zqwozi do kosciola;)

A nasz ksiądz mnie opierdzielił - podobno 3 miesiące przed śłubem POWINNO się spisać protokół. My przyszliśmy 2.5 mies. przed....