Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość saab...

POMOCY! Czy ktoś tak miał?

Polecane posty

Gość saab...

Pomocy!!! Nie wiem co mi dolega. Na razie nie pomógł mi żaden lekarz. Wiem, że są ludzie, którzy mają podobne problemy więc proszę: jeśli macie jakieś doświadczenie z podobną sytuacją-piszcie. Od 1,5 miesiąca mam temperaturę średnio 37,3. Temperatura jest normalna w nocy, a podwyższona w dzień. Jestem bardzo osłabiona, męczą mnie normalne czynności. Nagle bardzo się pocę. Do tego często czuję się jakbym miała mieć grypę (ból mięśni i głowy), boli mnie w klatce piersiowej kiedy zakaszlę lub wezmę głęboki oddech.Obecnie jestem zaziębiona. Robiłam badania, które są w normie: rtg płuc, usg jamy brzusznej i nerek, mocz ogólny, mocz posiew, morfologia ogólna, aso,glukoza, bilirubina,alat, aspat, tsh. A poza normą jest CRP=14 (norma jest do 5), Rozmaz krwi obwodowej RBC erytrocyty 5,3 (nor5ma do 5), Neurocyty pałeczkowate 7 (1-5 norma), Neurocyty podzielone 39 (45-70 norma), granulocyty kwasochłonne 6 (1-5 norma). RobiŁam test na hiv, Chlamydia pneumonia i borelioze. Jeszcze czekam na te wyniki.

Gość a czy....
masz apetyt?

Gość a czy....
Prawdopodobnie masz jakiś stan zapalny w organiźmie. Trzeba znaleźć źródło. Popwinni ci porobić badania na obecność bakterii we krwi, wymazie z gardła, , a nawet w płynie płucnym. To moze, ale oczywiście nie musi ,być objaw sepsy.

Gość co na to Twój lekarz
CRP jest białkiem tzw ostrej fazy i jego podwyższona wartość określa ostry stan zapalny....co na to Twój lekarz ?

Gość co na to Twój lekarz
nie smiej się ale doradzam nawet badanie kału...

Gość a czy....
No proszę , nie tylko ja zwróciłam na CRP uwagę.. Nie daj się zbywać, lekarze muszą ustalić, co jest na rzeczy.

Gość dddddddflkk
Moje gratulacje, że wydębiłaś od jakiegos lekarza te wszystkie badania. Tez tak miałam. Lekarz mnie zlekceważył zwalając wszystko na depresję. Cóż, z perspektywy czasu muszę się z nim zgodzić. Byłam w fatalnym stanie, w zasadzie co kilka dni dopadało mnie coś w rodzaju grypy: straszliwe bóle kości, rozwalające samopoczucie, poty, dreszcze itd. 37,3? ja miewałam i 38,7 "proszę pani, to nie jest temperatura tylko stan podgorączkowy". Może ale ja się czułam tak, ze nie mogłam wstać z łóżka. Byłam przekonana, ze coś mi jest powaznego. Cóż, złapałam wiart w żagle, kilka spraw zmieniło się w moim życiu - przeszło jak ręką odjął.

wiem, że crp podwyższone oznacza stan zapalny w organiżmie tylko nie wiadomo czego, bo nic na razie się nie doszukali. Byłam u internisty, laryngologa i ginekologa i od chorób wewnętrznych. nikt nie widzi przyczyn podwyższonego crp. jutro dostanę wyniki kolejnego badania na crp, bo chcę zobaczyć czy mi wzrosło czy zmalałao. Co dalej nie wiem. Lekarka internistka, chyba mi już nie pomoże. Chyba pójdę do szpitala, bo tak mi zasugerowała. Może w szpitalu zrobią mi dodatkowe badania.

I wyobraźcie sobie, że na połowę tych badań "wyżebrałam" skierowanie, a za drugą połowę zapłaciłam sama.Wiem, że powinnam mieć dodatkowe badania w kierunku bakterii itp. Więc pewnie czeka mnie teraz długa rozmowa na ten temat z panią doktor. Obstawiam, że skieruje mnie do szpitala. I może dobrze. Ile można?

Gość a czy....
No więc się nie zastanawiaj, tylko idź do szpitala. Gdzieś tkwi przyczyna tego stanu i na ppewno w szpitalu dokładniej Cię przebadają. Dobry apetyt , pytałam , bo to ważne. No to zdrówka życzę i nie martw się, będzie dobrze.

Gość jak tak miałam
to była menopauza

acha! dziś dostałam wynik wczorajszego crp- spadło z 14 do 1,35.l Lekarz był w szoku. zastanawiam się czy któryś wynik nie był zfałszowany np. przez nieprawidłowe przeprowadzenie testu w labolatorium.