Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cieplo-zimna

Liczniki, prosze wejdzcie chociaz na moment

Polecane posty

Gość cieplo-zimna

Mam pewien drobny problem, a mianowicie spoldzielnia co jakis czas chyba co rokprosi o odczytanie licznikow cieplej i zimnej woody. Tak sie ociagalam, ze nie zrobilam tego, a teraz wlasnie dostalam rozliczenie tych kosztow i wyszla mi niewielka nadwyzka. W sumie w porzadku, ale jesli nie zanioslam zurzycia, to moze oni to jakos inaczej licza i kiedy zaniose, to mi dowala kwote, ze zapomne jak sie nazywam? Pomozcie jak to jest?

Gość cieplo-zimna
zużycia oczywiście

Gość cieplo-zimna
moze ktos w spoldzielni pracuje?

Gość l i c z n i k
wszedłem na moment fajnie tu :-)

U mnie jets tak że sobie sami sprawdzają liczniki, ale kiedyś było cos u mnie zmienianie itp i jak mi zmieniali opłaty to naliczyli bez stanu licznika tak w przyblizeniu a potem miało się to wyrównac w dalszych rachunkach, albo miałam dopłacić albo mniej zapłacić w zależności od zużycia wody

Gość pewnie podali ci
sredni koszt a jak zaniesiesz spisane liczniki to ci wyrównają. nie radzę zwlekać bo i tak będziesz musiała to wyrównać a chyba lepiej wcześniej jak suma jest jeszcze nizsza.

Gość l i c z n i k
cipeło-zimna to kiedy będę mógł wejśc w ciebie ? :)

Gość cieplo-zimna
Jejku tego sie własnie obawialam, ale teraz mam nastepny odczyt do 8 stycznia 2009, myslicie zeby zaniesc wczesniej?

Gość salamandrrra
opcje zasadniczo są dwie: 1. albo szacowali zużycie na podstawie poprzednich stanów jakie im podawałaś ( najprawdopodobniej) 2. albo policzyli ci od metra kwadratowego lub od ilości osób zameldowanych ( zależnie od regulaminu rozliczania w spółdzielni) Ja obstawiam pierwszą opcję ( zadzwoń do księgowości i zapytaj). W takim wypadku rozliczenie różnicy otrzymasz przy okazji następnego rozliczania H2O, jeśli oczywiście podasz wtedy stany liczników

Gość cieplo-zimna
licznik weź Ty mnie nie dobijaj ;)

Gość cieplo-zimna
Jejku ja chyba tej wody zurzywam wiecej niz ustawa przewiduje, boje sie, ze slono doplace, odczytam dzisiaj i lece, nie bede czekala az do konca roku. Dziekuje Wam za odzew.

Gość cieplo-zimna
kurde zużywam