Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość greentea21xx

cera z zaskórnikami-jak dbac?

Polecane posty

Gość greentea21xx

tzn chodzi mi co robic aby bylo mniej zaskornikow, jak pielegnowac aby taka cera byla ladna? ja mam tlusta cere i duzo drobnych zaskornikow, jak wyciskam to wychodza biale jednym slowem blee ale robie to zadko nie chce pogorszyc sprawy, wiadomo taka cera jest tez sklonna do tradziku:ostosuje peelingi, akneroxid na noc, i widze ze takie rzczy tez nie sluza cerze bo staje sie jeszcze gorsza bo przesuszona, juz sama niewiem jak dbac, moze poprostu postawic na delikatna pielegnacje i nawilzanie }+jakies matujace apteczne kremy, ale wiem ze jak akneroxi odstawie to wysypie mnie i bedzie gorzej. jak sobie radzicie dziewczyny z podona cera aby byla ladna i wogole, jaki makijaz? moze solarium?

Gość vvvvvvvvvvv
teraz coraz wiecej dziewczyn ma problemy z cera:o

Gość sibi
ja już oczyściłam cer e,mam naprawdę mało zaskórników.efekt ładna cera i czyste pory.co robie?nie stosuję kremów,zwłaszcza drogeryjnych i aptecznych,zawieraja zapychające substancje i inne szkodliwe.,stosuję oleje zimnotłoczone i co jakiś czas naturalne kremiki np.Lavera.myję twarz mydłem alep lub glicerynowym,robie pilingi z płatków owsianych i tylko domowe maski,lub glinkę kupioną w dobrym sklepie z naturalnymi specyfikami.a na podrażnienia i suchą skórę(bo trzeba wiedzieć że oleje wysuszają)stosuję kwas hialuronowy zmieszany z olejkiem.i tyle robie.i nie stosuję solarium,nie chodzę do kosmetyczki,a i stosuję zioła zamiast toników(nagietek,skrzyp,pokrzywa,szałwia,rumianek)oraz stosuję hydrolaty.pozdrawiam

Gość sibi
a solarium ,nie dość że powoduje fotostarzenie skóry to ją wysusza,obniża jej funkcje obronne.teraz też dość powszechnie się pisze o tym co można złapać na solarium,znam nawet znajomą co to potwierdzi,można złapać od grzybicy po gronkowce,wiec ja odradzam.zwłaszcza jak masz przesuszoną skórę.może spróbuj kupić sobie oliwkę hipp dla dzieci ,nie zawiera zapychających oleji mineralnych i uczulających,ja czasem ja stosuję by natłuścić twarz.jak ci nie pomoże,wykorzystasz jako balsam,działa ładnie przeciw rozstępom i zawiera 2 cenne oleje-sezamowy i migdałowy.pozdrawiam

Gość sibi
aha,jeszcze ostatnia rzecz to odłożyć pudry wszelkiego rodzaju,one czesto zapychają pory,pogarszają stan cery.jak się chce mieć ładną twarz coś za coś.ja miałam opory ale już się nie maluję ,tylko oczy,naprawdę wyglądam młodo i naturalnie,i mam jasną karnację.jak coś wyskoczy stosuję olejek eteryczny z drzewa herbacianego punktowo,działa przeciwbakteryjnie,a teraz też kupiłam sobie tribiotic świetny jest,ale stosuję się go tylko co jakiś czas

Gość greentea21xx
z ta oliwka chyba sprobuje, moze pomoze tez nawilzyc cialo? aha co do solarium preferuje tylko stojace, nie poloze si en alozku to niehigieniczne wiem, ale chce juz przestac sie opalac tylko ze...boje si eze cera sie pogorszy, zacznie byc widac bardziej zaskorniki na calej twarzy, wiadomo przy opalonej cerze skora wyglada zdrowiej, koloryt wyrownuje sie i nieco korzystniej to wyglada. naprawde ta oliwka hipp dziala? cos juz czytalam na ten temat...jak sie stosuje przeciera jak tonikiem skore? o twarz chodzi...bo na cialo to raczej wmasuje;)

Gość sibi
po toniku najlepiej stosować,odrobinę by nie przesadzić.normalnie wklepać jak krem.tylko uwaga ona jest żadka:)a ja stosuję hydrolat oczarowy,polecam jest do skóry z rozszerzonymi porami,wogóle świetny i nie ma chemii.a co do solarki to pogarsza stan cery ,powoduje przesuszenie skóra się broni i wtedy wydziela więcej sebum i zatyka to pory,więc to bzdura że solarium pomaga np na trądzik,na chwile jest poprawa

Gość sibi
a do ciała jest fajny,bo wygładza i nawilża skórę.można kupić tą oliwkę w Rosmanie lub Tesco na dziale z pieluchami,,jako jedyna oliwka dla dzieci nie ma szkodliwych substancji a pięknie pachnie:)

Gość greentea21xx
wlasnie szukam czegos do ciala co nawilzyloby skore i bylo bardzo delikatne, w dodatku czasem na plecach i dekolcie robia sie krostki wiadomo nie jest ich tyle co na twarzy ale jednak a balsamy ktore sa tluste moze i dobrze nawilzaja ale i zatykaja pory i coraz wiecej krostek na dekolcie...moze wiec ta oliwka bedzie dobrym rozwiazaniem

Gość greentea21xx
wiem ze solarium szkodzi na taka cere, ale chodzi o samopoczucie koloryt skory, ogolnie niewiem co bedzie jak przestane sie opalac, wydaje mi sie ze bedzie okropna cera, nie opalam sie na solare tzn nie jestem zjarana, ale lubie miec zlota skore, kazdy wie ze wyglada korzystniej, ale mam juz dosc chcialabym dac odpoczac skorze ale chodze juz od dawna na solarium i normalnie nie wiem jak bedzie wygladac moja skora,troche mam obawy...moze faktycznie cera sie poprawi, ale wiem ze kiedys sie nie opalalam i cere mialam tak samo koszmarna:o

Gość greentea21xx
poszukam tej oliwki w sklepach, moze zaczne od carrefoura bo najblizej, moze okaze sie rozwiazaniem dla mojej skory i bdzie dobrze nawilzac

Gość gość
Nie znam się, ale uważam, że najważniejsze jest korzystanie z jakościowego mydła - wtedy cera powinna wyglądać normalnie. U mnie w domu wszyscy używają tego samego mydła 7 ziół i jest w porządku. Ale przecież co do takich kwestii to nie ma reguły.

Gość markosa
Dobry jest węglowy rytuał rozświetlający z eveline, to maseczka w tkaninie, bardzo dobrze oczyszcza, zmniejsza widoczność zaskórników. Szybki sposób, żeby oczyścić skórę, dla mnie świetna opcja, bo w ciągu tygodnia nie mam czasu na pielęgnację.