Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KKDFTG565

CZY WIECIE ZE KOMPUTER WŁĄCZONY CIĄGNIE STRASZNIE WIELE PRĄDU ??

Polecane posty

Gość KKDFTG565

JAK MI MÓWIĄ W PRACY KOLEZANKI ZE MAJA CALE DNIE KOMP NA CHODZIE NIERAZ TO MASAKRA..NARZEKAJA NA RACHUNKI A SAME SOBIE WINNE.

Gość Wiem bo widze jak licznik hula
jak mam włączony komp ale musze siedzieć na kafe mimo to

Gość a ile
tego prądu ciągnie komputer? Zamrażarka np 1,09KW na dobę, pralka zależnie od programu a komp?

Gość etam
ja mam non stop wlaczony prawie i rachunki sa dosc niskie, ok 70zl

Gość dużo
no własnie, to znaczy il?

Gość BARDZIO BARDZIO
NIE KLAM ..MOZE TAKI NISKIE BO MIESZKASZ NA WSI A NIE W DUZYM MIESCIE I NIC INNEGO NIOE UZYWASZ NA PRĄD

Gość etam
nie, w duzym miescie mieszkam nie klamie no moze nie non stop bo na noc wylaczam

Gość BARDZIO BARDZIO
TOP MOZE MASZ OSZCZĘDNY KOMPUTER I BEZ MONITORA WŁACZASZ ALBO NIE MASZ WZMACNIACZA ITD..

Gość a co ma wies do tego
ja mieszkam na wsi i mam bardzo duże rachunki za prą,w domu są 3 telewizory,3 komputery,pralka,lodówka,zamrażarka,bojler-minimum godzinę dziennie żeby była ciepła woda... i jeszcze duperele typu suszarka do włosów itd:O co ma wieś do rachunków?:O

Gość etam
czasem monitor wylaczam ale przewaznie wlaczony jest a komp nie wiem czy oszczedny

Gość 300-400 watów
ciągnie taki zestaw:O

Gość może izewsi
a co kurwa wieś do rachunku za prąd do cholery jasnej?! ja miesięcznie mam na wsi rachunek za ok. 150 zlotych. I bynajmniej nie za dojarkę. MY na wsi tez używamy pralek, suszarek, zmywarek, mikrofalówek i innych urządzeń elektrycznych. Ale sie wkurwiłam normalnie!

Gość ajajaj
to dużo, myślałam, że mniej. :( A komputer włączony od rana do późnej nocy. Trzeba będzie zwrócić na to uwagę i nie siedzieć tyle w internecie. I oczy na tym zyskają. :D

Gość co miesiąc 150
za prąd?to chyba rzeczywiście masz mało urzadzeń na prąd na tej wsi.

wystarczą żarówki energooszczędne i zamiast 100W /h mamy np 25W co oznacza możliwość włączenia 4 żarówek zamiast jednej. Nijak się to ma do bytności miasto / wieś Kuchnia gazowa z piekarnikiem gazowym nie zużywa prądu ;). Kuchnia elektryczna to pare KW a je się codziennie.

Gość aniula 2008
nie rozumiem czemu ktoś czepnął się wsi, że niby nie mamy takich urządzeń jak w mieście ???????? Sorki ale mam to co równa sie standard, czyli pralkę zamrażarki, lodówkę , piekarnik, płytę grzejną , itp, . Rachunki ok 200 zł na miesiąc. Cały sprzęt w klasie A i A +, żarówki energooszczędne. Wszystko zależy od woli, a komputer chodzi ok 8 godz dziennie

Gość dddddcd
a dajcie kurde spokoj- mieszkam z babcia ktora wpadla na pomysl zeby kuchenke gazowa zamienic na w pol elektryczna- wiem mam 2 palniki elektryczne..... dla niej moze to i bylo wygodne ale odkad sie wprowadzilismy (4os) to np pierwszy rachunek za prad przyeszedl 700 zl!!!! fakt doszlo pare urzadzen (2 tv, 2 kompy, laptop, zamrazarka (nowa, oszczedna) suszarka i prostownica) ale bez przesady-wszystko to mialam w 3x wiekszym domu i rachunki przychodzily o wiele mniejsze mimo ze nie bardzo szczypaliscmy sie z pradem bo duzo zarowek sie palilo itd. osobiscie upatruje zlodzieja pradu wlasnie w tej kuchence ktora zanim sie nagrzeje to zezre pradu ze hoho.. ale babcia nie chce zgodzic sie na zmiane i tyle w temacie

Gość western
Ile energii pobiera Wasz komp mozecie sprawdzic na www np przydatny do tego kalkulator jest tu http://www.thermaltake.outervision.com/ Nalezy pamietac ze to opcja nie uzwgledniajaca maksymalnego obciazenia komputera. U mnie wyszlo 360W masakra Stare P4 i karta graficzna Radeon i to najwieksi pradozercy. Kto ma niech wymienia czym predzej,wydatek zwroci sie w mniejszych rachunkach za prad. :)

do 450 watt buda bo więcej mój zasilacz nie wyrobi i pewnie coś koło tego na max obciążeniu idzie + 80 monitor + xx głośniki, ale nie chce mi się patrzeć na plakietki :O strasznie ciężko spojrzeć i dodać :O 🖐️