Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

JUSTUS

Zawieszki LIPTON= wózek inwalidzki. PRAWDA TO?

Polecane posty

bo się pogubiłam. W pracy zbieraliśmy zawieszki z herbat LIPTON. ponoc za 3 czy 5kg Lipton funduje wózek inwalidzki....prawda to? bo kurcze w domu tez wyzbieralam wszedzie tego teraz pelno i nie ma komu przekazac....jesli to prawda z checia przesle zawieszki pod wskazany adres. jesli bedzie ktos chetny prosze o email kontaktowy...nie ma potrzeby rzucac adresami zamieszkania na forum:)

Gość ja piersze słysze
:)

Cześć! Zbieram te przywieszki od Liptona, ale dużo jeszcze brakuje.Proszę odezwij się na maila to podam ci adres,pod ktory je przesłać.

Gość 27 zaraz
podobno prawda w mojej starej pracy zajmowała sie tym moja koleżanka zbieraliśmy też :)

Gość deker
Czy to prawda, że za żółte przywieszki od herbaty Lipton można otrzymać wózek inwalidzki? Co jakiś czas docierają do nas informacje o tego typu inicjatywach i przykro nam, że ktoś rozpowszechnia plotkę rozbudzając w ten sposób nadzieje u wielu osób. Unilever Polska, producent herbaty Lipton, nigdy nie prowadził i nie prowadzi żadnej promocji polegającej na zbieraniu przywieszek od herbaty w celu ich wymiany na sprzęt rehabilitacyjny. Nie dawaliśmy także takiego upoważnienia dystrybutorom naszej herbaty. Marka Lipton w Polsce od lat wspiera zarówno instytucje charytatywne jak i organizacje kulturalne oraz społeczne, przy czym nie uzależnia niesienia pomocy od zakupu herbaty. źródło cytatu (strona producenta): http://www.unilever.pl/resources/faq.asp

Gość gotia
hey ja tez mam pelno takich wieczek zoltych i oddam je komus kto potrzebuje na operacje czy leczenie ja slyszalam ze jak ktos jest biedny to lipton mu pomaga przez jakas tam fundacje i pomaga zebrac na operacje chorego dziecka niewiem czy to prawda ale tak slyszalam jesli to prawda to gdzie zaniesc te wieczka??bardzo chetnie sie przylacze do pomocy w zbieraniu tego zeby uratowac komus zycie chociaz w taki sposob moge pomoc i dobry gest z mojej strony prosze o info na maila

Gość .....ot..co......
taaa, kiedys tez zbieralo sie nakretki od plastikowych butelek. nie wiem, kto i w jakim celu wymysla takie glupoty :D

Gość he-he-he-he
firma unilever juz dawno ODCIĘŁA się od tych głupich plotek, to zbieranie zakrętek/przywieszek czy nie wiadomo czego jeszcze to jest TOTALNA BZDURA. nikt nigdy nie wymieniał tych rzeczy na wózki czy sfinansowanie operacji. Aż żal, że tak duża ilość osób się na to nabiera :O

Gość bir
To nie taka głupota. Co prawda nie wiem jak to jest w przypadku zawieszek od herbat ale jeśli chodzi o nakrętki od butelek to czysta prawda. Nakrętki swoje ważą i zwykle warunkiem np. otrzymania wózka inwalidzkiego jest uzbieranie np. 12 ton nakrętek. Firma, która "finansuje" zakup wózka tak na prawdę sprzedaje te nakrętki (tona kosztuje w granicach 600 zł).

Gość fg
bzdura, nie ma takiej akcji wiem to od osoby prcującej w unilever na wysokim stanowisku. n

Gość anka_210
Celem akcji było przekazanie niepełnosprawnemu Kubusiowi z Mysłowic elektrycznego wózka inwalidzkiego za dostarczenie wyznaczonej przez sponsora ilości „LIPTONKÓW. Akcja trwała od połowy października 2008 roku do końca kwietnia 2009 roku, z „dogrywką w maju. Uczniowie naszej szkoły bez specjalnych zachęt czy próśb (po prostu lubimy pomagać!) zebrali trzy sporej wielkości worki zawieszek, które przekazane zostały głównym zbieraczkom studentkom z katowickiej AWF i dalej mamie Kubusia. Wózek ma być przekazany w lipcu br. Uczniowie z wielkim zaangażowaniem dostarczali mi zawieszki, opowiadając czasem o brawurowych wręcz sposobach pozyskiwania żółtych kartoników, np. przez oberwanie zawieszek ze wszystkich świeżo nabytych przez babcię herbatek (to samo zrobiła kiedyś u siebie w domu pani Iwona Szafraniec na oczach zdumionego małżonka), czy przez angażowanie do zbierania bliższych i dalszych członków rodziny. Chwała WAM za to! Bardzo dziękuję! -Wypowiedz ze szkoly

Gość mm_kie
Osobiście dzisiaj zadzwoniłem do firmy UnileverPolska Sp. z o. o. pod numer informacyjny 0-801-109-387, ich dane można znaleźć na stronie http://www.lipton.com/pl_pl/Kontakt-4,185.aspx Bardzo miła Pani poinformowała mnie, że firma ta NIGDY nie prowadziła takiej akcji tzn. zbierania zawieszek od herbaty = wózek inwalidzki. Firma ta nie sponsoruje wózków inwalidzkich. Jeśli ktoś wysyła do nich zawieszki to firma ta odsyła je z informacją, że takiej akcji nie prowadzi.

Gość mm_kie
My też korki zbieramy i są gdzieś przekazywane

Gość Nanetta
LUdzie! nakrętki to i owszem ale takie zawieszki praktycznie nic nei ważą! To ile byscie ich musieli nazbierac? :D 10 milionow?

Gość zulja
Cześć zbieram metki od liptonków i mam tego pełno czy komuś to się przyda ? chętnie wysyłałabym to komuś, a mam tego na prawdę baaaardzo dużo.

Gość gość
Ja zbieram, jeśli ktoś z Państwa chciałby oddać i mógł przesłać, Proszę o kontakt na maila: asia_m66@interia.pl Dziękuję! ;)

Gość psycholożkaaaa91
Ktoś tu chyba podrabia herbate, muszę zgłosić to na policje.:classic_cool:

Gość gość
Prawda. Z nakrętkami też.

Gość gość
Mam sporo zawieszek, chętnie oddam prosze o kontakt jagana57@interia.pl

Gość gość
Tutaj producent herbaty LIPTON zajmuje stanowisko w sprawie wózków za zawieszki od herbaty: http://www.unilever.pl/resource/FAQs/odpowiedzi-na-pytania.aspx To oficjalna wypowiedź producenta dementująca plotkę. Cytuję: "Czy to prawda, że za żółte przywieszki od herbaty Lipton można otrzymać wózek inwalidzki? Co jakiś czas docierają do nas informacje o tego typu inicjatywach i przykro nam, że ktoś rozpowszechnia plotkę rozbudzając w ten sposób nadzieje u wielu osób. Unilever Polska, producent herbaty Lipton, nigdy nie prowadził i nie prowadzi żadnej promocji polegającej na zbieraniu przywieszek od herbaty w celu ich wymiany na sprzęt rehabilitacyjny. Nie dawaliśmy także takiego upoważnienia dystrybutorom naszej herbaty. Marka Lipton w Polsce od lat wspiera zarówno instytucje charytatywne jak i organizacje kulturalne oraz społeczne, przy czym nie uzależnia niesienia pomocy od zakupu herbaty. " Sprawdźcie też podany wyżej link jeśli nie wierzycie.

Gość gość
mam też do wydania zawieszki lipton.Nie jakąś powalającą ilość,ale szkoda wyrzucić .Dajcie znać gdzie to wysłać

Gość fany67
Widzę tu starsze posty. Jeśli ktoś jeszcze zbiera karteczki od Liptona, chętnie oddam, te, które nazbierałam.

Gość gość
fany67 gratuluję czytania ze zrozumieniem ;)

Gość gość
lipton=lipa ludzie kupuja,zbiera bo mysla,ze pomoga komus a tu taka plota aby zwiekszyc sprzedaz.

Gość gość
posiadam dużo kartek od liptona komu potrzeba chętnie oddam piszcie na adres ania.hajdacka@op.pl

Gość gość
posiadam całe mnóstwo blistrów (pustych opakowań) po tabletkach. Uzbieraliśmy już na jeden wózek, teraz jest akcja wstrzymana. Czy ktoś wie komu można oddać resztę???

Gość gość
Witam, mam uzbierane żółte karteczki z Liptona, komu można to oddać? proszę o info na email rybka.welonka@gmail.com

Witam, również posiadam sporą ilość (która nadal rośnie) zawieszek z herbat lipton. Jeśli komuś są potrzebne to proszę podać adres to je wyślę:) pozdrawiam

Gość gość
nie trzeba zbierać żadnych zakrętek czy karteczek z herbaty, instytucje panstwowe organizują dofinansowania na wózki inwalidzkie: zarówno te aktywne, jak i elektryczne firma, która specjalizuje się w pozyskiwaniu dofinansowań: http://www.ortcare.pl