Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie znam się na remontach

drzwi wewnętrzne-zakup i montaż-pomocy!!!

Polecane posty

Muszę kupić i zamontować drzwi do pokoju a w ogóle nie wiem jak się do tego zabrać. Stare drzwi nie nadają się już do użytku, zostały zdjete z zawiasów, w ścianie została mi framuga z zawiasami. Czy ktoś może mi podpowiedzieć czy mogę po prostu kupić w jakimś markecie budowlanym same dzwi i osadzić je na tych zawiasach? A co z wymiarami, czy mam zmierzyć stare dzwi, czy też odległości wewnątrz framugi? Bardzo proszę o wszelkie porady bo jestem totalnie zielona w tym temacie.

No musisz zmierzyć, bo są 70siątki 80siątki i 90siątki! Najlepiej zmierz swoje stare drzwi i powiedz panu w sklepie, że takie miałaś i chcesz o takich samych wymiarach. I musisz jeszcze wiedzieć ake skrzydło, prawe czy lewe.

Własnie z tym mam problem, bo przeczytałam o tych 60, 70, 80 i 90 a moje stare drzwi mają szerokości 84 cm. I nie wiem czy to taki niestandardowy rozmiar czy ja coś źle mierzę. Dodam że mieszkam w bloku a nie w domu więc dziwię się że ten rozmiar jest inny niż standard. Może to się jakoś inaczej mierzy

Gość głupia koza
zdaj się na specjalistów i ich montaz .w razie jakiś pomyłek zawsze możesz reklamować u nich.

Słuchaj, po co mam płacić specjalistom za montaż kiedy mi chodzi tylko o dokupienie samych drzwi bez framugi, którą juz mam. Właśnie chcę się dowiedzieć czy można kupić i założyć na starą framugę nowe drzwi czy konieczny jest cały montaż razem z framugą.

Myślę, że to, że mieszkasz w bloku nie ma znaczenia... Ja mieszkałam w domu, który wybudował mój Dziadek i tam trzeba było przycinać drzwi :D A mierzyłaś od tej strony co wchodza we framugę czy od strony pomieszczenia? Ja bym powiedziała to w sklepie i oni Ci dobiorą drzwi. Ale pewnie to będę 80siątki.

Gość gerda-drzwi
słuchaj autorze..... jesli nie masz standardowych futryn (a napeno nie skoro drzwi nie sa nowe) to nie dukupisz samych skrzydeł...zreszta po co? jak dołozysz kilkadziesiat złotych i bedziesz miał cały komplet :) 14 rok pracuje dla gerdy-montuje drzwi i zamki antywłamaniowe.

Gość gość
Idź do fachowca, który CI wszystko wymierzy lub zgłoś się do www.skladbudowlany-zuromin.pl/ w wyborze drzwi wewnętrznych pomogą Ci i pewnie też doradzą co zrobić w przypadku kiedy zawiasy juz masz

Gość gość
Lepiej znaleźć kogoś, kto Ci te drzwi zamontuje. A jeśli zastanawiasz się nad kupnem, to polecam sklep http://www.domeko.com.pl/ . Tam znajdziesz sporo ładnych drzwi w naprawdę korzystnych cenach.

Gość gość
lepiej samemu tego nie robic. Znajdz jakas zlota raczke ktora ci pomoze. Poza tym czy myslalas np nad szklanymi drzwiami http://vizjo.pl/? Mnie one zachwycaja :)

Gość gość
A czy mieliscie podczas montażu kiedykolwiek problemy z zamkiem? Bo mi cos tu nie idzie, ciagle zamek tak jakby miał jakis opor dziala, nei wiem o co chodzi. Myslicie, ze trzeba zadzwonic po kogos od naprawy, np. www.pogotowie-zamkowe-warszawa.pl ?

Gość gość
jezeli chodzi o drzwi to polecam sprawdzic www.abra.szczecin.pl maja bardzo bardzo dobry wybor

Gość gość
W przypadku drzwi to mi się poszczęściło w Rzeszowie na Przemysłowie. Chodzi mi o salon Solo -www.grupasolo.pl. Trafiłem na wyprzedaż na drzwi panelowe, zewnętrzne. Wysoka jakość, miła obsługa, drzwi na gwarancji. Ogólnie to znam ten salon już od kilku lat, kupowałem od nich swego czasu drzwi do pokojów też.

Gość gość
drzwi wewnetrzna to wazna sprawa, jednak nie zapominajcie o tym jak bardzo wazne sa te zewnetrzne, musza byc solidnie wykonane i miec wiecej niz jeden zamek. wtedy sa bezpieczniejsze. Lepiej dokupcie drugi egzemplarz np w www.pogotowie-zamkowe-3s.pl i badzcie bezpeiczniejsi.

Gość gość
jezeli chodzi o zakup to moge zdecydowanie polecic ten sklep www.oknawroclaw.biz kupowalam tam okna i spisuja sie swietnie po dlugim czasie

Gość gość
Jak robiłam zamówienie w firmie http://rotombud.pl to panowie najpierw przyjechali zrobić pomiary (za darmo) i dopiero potem dogrywaliśmy wszystkie szczegóły, ale zajmują się tym kompleksowo więc nie powinnaś mieć z nimi problemów.

Gość gość
ja korzystałam z oferty firmy, która oferuje i drzwi wewnętrzne, i zewnętrzne, dzięki czemu mam wszystko dobrze dobrane, kupowałam drzwi u http://www.stoberg.pl/

Gość gość
najlepiej po prostu skorzystac z pomocy specjalistow, w tych tematach śmiało mogę zaproponowac firme www.hoton.pl bardzo Duzy wybor i oferta bardzo atrakcyjna w porównaniu do konkurencji

Gość gość
Ja się o montaż nie martwiłam bo za darmo go miałam w tym sklepie http://panel-pol.com.pl/drzwi masz duży wybór drzwi rożnych producentów.

Gość gość
Drzwi razem z montażem zamówiłam w firmie http://famix.pl gdzie mieli masę różnych pozycji do wyboru, ale ostatecznie wzięłam eleganckie, ciemnobrązowe żeby pasowały do reszty mebli w mieszkaniu.

Nawiązując do wypowiedzi z dwóch postów wyżej. Montaż kolego to można mieć za darmo, tylko są montaże których nikomu nie polecam, nawet za darmo. Nie uderzam do firmy którą chyba reklamujesz bo jej nie znam. Z doświadczenia wiem tyle, że montaż musi kosztować. Albo doliczą do ceny drzwi i tak zamotają, że zapłacisz jeszcze więcej. Albo montaż będzie nie udolny. Trzeba ludziom zapłacić, stąd takich firmy unikałbym.

Ja zamawiałam w tym salonie http://www.oknostol.com.pl/ i nie mam na co narzekać. Drzwi są z porządnego drewna, bardzo grube więc przepuszcalnośc dźwięku na prawdę niewielka no i bardzo ładne aktualne modele. Jak sie do tego jeszcze klamki to wychodzi spójna całość. Zależy CI na montażu a tutaj masz zapewniony od firmy, do tego jest jeszcze gwarancja na drzwi

Gość gość
Niektóre firmy, które sprzedają drzwi mają też w swojej ofercie ich montaż.

Gość gość
Polecam ci się zgłosić do takiej firmy, która po za sprzedażą drzwi, oferuje też ich montaż. Od siebie mogę wam polecić www.stolarkakoszalin.pl Mają świetnie drzwi od sprawdzonych producentów i przeprowadzają ich profesjonalny montaż.

Gość Ada

Dziś na rynku są firmy, które kompleksowo zajmują się całym procesem wyboru, zakupu i montażu drzwi. :) Polecam, można zamówić konsultacje i umówić się na montaż wybranych drzwi. Korzystałam z usług https://www.dobredrzwi.pl, pracownik wszystko sprawdził, zmierzył, pomógł w wyborze - całe szczęście, bo jestem zielona w tych sprawach. Polecam.

Gość zbyszek

najlepiej od razu po zakupie drzwi załatwić sobie dobrych fachowców do montażu. ja w tamtym roku zabrałem się za montaż sam i trzeba było potem jeszcze płacić za naprawę drzwi, bo coś solidnie sknociłem. dobry montaż jest tak samo ważny jak produkt, a może nawet bardziej

Gość arek

zbyszek, zgodze się z Tobą. miałem podobną sytuację, ale na szczęście obyło się bez zakupu nowych drzwi. tak czy inaczej, następnym razem stawiam na fachową ekipę od razu

Gość gosc9

od siebie mogę polecić firmę www.gerde.pl, drzwi z Wrocławia