Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość problemiastta

bernardyn w bloku?!

Polecane posty

Gość problemiastta
a co do tematu wlasnie czytam artykul http://pies.onet.pl/15108,19,24,szczeniak_ze_sklepu,artykul.html i to jest dla psa katorga.bylam kiedys w M1 i w sklepie zoologicznym pisaki przykryte metalowymi kratkami siedzialy zasikane na podlodze.to jest dla psa katorga jak ludzie tak moga.niedlugo dzieci bedzie mozna w sklepie kupic

Gość głupia koza
Nie mogłam tego czytać,Samo foto było wymowne , a jeszcze ostatnio wszystko mnie bardzo wzrusza .chyba zdziwaczałam????!!!!

Gość moim zdaniem to katorga
"a pies wiekszosc dnia przesypia" - i to jest waśnie to! bo co on ma robić w pokoju w którym ledwo się mieści? nie widziała, żeby psy znajomych przesypiały pół dnia, ja się tam wpada to zawsze coś robią- gonią za kurami, bawią się ze sobą, kopią dołki, tarzają się itp.... ...a na spacery tak czy siak trzeba psa zabierać czy się ma na wybiegu czy w domu :P problem w tym, co oto zwierze ma robić pomiędzy spacerami...

moim zdaniem to katorga> no tak pieski dostają co najlepsze, a teraz powiedz jaką metodę zabijania twoi znajomi preferują? robią to chociaz w miare humanitarnie, czy jak popadnie :O

Gość problemiastta
ja mam takie cos ze krzywda jakiegos zwierzatka potrafi we mnie wzbudzic wieksze wzuszenie niz krzywda czlowieka.ogladalam kiedys na allegro aukcje charytatywna i byly tam pokazane koty ktorych wlasciciele maltretowali.poprostu tragedia koty bez nozek bez oczy porozszarpywane

Sweet Dreams>> nie wiem jak to robią, bo niby skąd mam wiedzieć? ale to mała rzeźnia robiąca wyroby tradycyjne.... bardzo dobre z resztą, bo od nich kupujemy mięsko i wędliny :D

a wiesz ze swinie zywcem wrzuca sie do wrzątku, zeby skora lepiej odchodzila i mieso bylo smaczniejsze? oczywiscie nie wszyscy tak robią, są rzeznie profesjonalne, duze, ale jesli to mala rzeznia ...to podejrzewam ze sie nie cackają bo i tak nikt tego nie sprawdzi troche mnie dziwi to ze nie wiesz jak zabijaja te zwierzęta, jesli ja bym miala znajomych ktorzy maja rzeznie od razu bym sie zapytala w jaki sposób powstaje to mieso :O:(

i myślisz, żeby ci odpowiedzieli, jeśli stosują jakieś nielegalne praktyki? ja zanam tych, ludzi i wierzę w ich uczciwość, widzę z resztą jak traktują swoje zwierzęta, ale nie widziałam procesu uboju, więc zaręczyć nie mogę..... za to nigdy nie kupuję mięsa nie znanego pochodzenia, np. w hipermarketach

Gość głupia koza
totalna ignorancja......

no ja tez mam nadzieje, ze robią to w sposób szybki i jak najmniej bolesny, ale jestem zbulwersowana tym co sie dookola dzieje i dlatego tak na ciebie naskoczylam, bo wlasnie w tych malych, przydomowych rzezniach ludzie potrafia stosowac okropne praktyki wobec zierzat :(

ja tam widziała, taki filmik z dużej rzeźni, gdzie właśnie nie chciało im się zwierząt porządnie dobijać- zgadzam się, że to okropne... ostatnio widziała taki program o kurczakach, których jest tyle że stoją jeden na drugim i są tak intensywnie tuczone, że łamią im się kości od zbyt szybkiego przybierania na masie, podobno kurczak taki jest gotowy do zabicia po ledwie 38 dniach! ...i co na coś takiego powiedzieć? ...ja tam stoję więc przy wiejskich kurczakach tradycyjnie " mordowanych" i małych rzeźniach mimo wszystko....