Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pomóżcie Co teraz

Eto

Polecane posty

Gość Pomóżcie Co teraz

Mam pytanie. Prosze o pomoc, szczegolnie jesli ktos byl w podobnej sytuacji. Jestem juz po dwoch rozprawach ,za 2 tyg trzecia. Mąż dał pozew o rozwod bez orzekania winy, po tym jak sie wyprowadzil i zamieszkla z kochanka. Ja zostalam z 4 letnim dzieckiem. Poczatkowo bylam za, ale gdy przeczytalam pozew zmienilam zdanie- stek klamstw i pomowien pod moim adresem...Nie moglam na to pozwolic, tym bardziej ze glowna przyczyna byla kochanka. Na rozprawie zazadalam rozwodu z jego winy. Sędzina spytała męza co on na to: albo akceptuje, albo chce orzeczenia mojej winy. No wiec wybral to drugie i mial 2 tyg czasu na dowody i swiadkow. Nie wskazal niczego ani nikogo nie powolal. Na drugiej rozprawie Sędzina orzekła, ze skoro nie powolal nikogo, to traci juz taka mozliwosc.I dodala, ze na nastepnej rozprawie beda moje dowody i moi swiadkowie. Okazalo sie, ze mąż wynajal adwokata. Czy adwokat moze go tylko bronic czy moze tez powolywac jakis fikcyjnych swiadkow itd.? Nie mam pojecia jak to wyglada w praktyce, a bronie sie sama, na adwokta mnie nie stac. Za kazda odpowiedz BARDZO dziekuje. Pozdrawiam.

Gość Pomóżcie Co teraz
Widzę, że nikt czegoś takiego nie przeżył... Może jednak ktoś zechce mi pomóc i się wypowie. Będę wdzięczna!

Gość ghjkl
Oj kochana ciężko Ci będzię,z adwokatami nie tak łatwo wygrać.Nawet jak podstawią fikcyjnych świadków to ciężko będzie to podwazyć.Zrób wszystko żeby jednak mieć swojego adwokata,niech sie z nimi uzera.I tak będziesz musiała swojemu mężulkowi zwrócić część kasy za jego adwokata.A tak opłaty wzajemnie sie zniosą.

Gość Pomóżcie Co teraz
A dlaczego ja bede musial mu zwrocic cześć pieniędzy za adwokata?To chyba w wypadku gdyby byla obopólna wina, tak?

Gość Pomóżcie Co teraz
Chce podkreslic ze w wyznaczonym terminie nie wskazal zadnych swiadkow ani dowodow (niby na co?) Na tej rozprawie maja byc moi swiadkowie i dowody na jego wine.

Gość ghjkl
Nie dasz rady sama udowodnić że to jego wina,skoro on ma adwokata,to będzie walczył jak lew o swojego klienta,nie po to dostal kasę od Twojego męża żeby sprawe mu przegrał.Ja miałam adwokata i prawie wygrałam,nagle mój mąż się ockną i tez wynająl adwokata i już nie było tak łatwo.Tak kombinowali,kłamali że w końcu zgodziłam się narozwod bez orzekania o winie.

Gość Pomóżcie Co teraz
wiem o tym doskonale. W koncu po to go powolal, zebym mu winy nieudowodnila. Ale ja mam niepodwazalne dowody. Tylko wlasnie, boje sie ze bedzie klamal, jakiegos kolege na swiadka powola, ze np byla mzla zona i dlatego mnie musial zdradzic itd. I stad moej pytanie ,czy Sąd sie do tego przychyli? A dlaczego napisalas, ze ja mu bede musiala polowe pieniedzy oddac?

Gość ghjkl
U mnie tak było,że miał mi oddać część kosztow za adwokata i mnerwil sie i wynajął dla siebie i koszty sie zniosły.Będą kłamać,jezdzić ci po psychice,zrobia z Cebie ta najgorszą.Przedłużać ,cudować żeby Cię wykończyc.U mnie co chwile zawieszali sprawy,jest taki prawo.W końcu psycha Ci wysiadzie i sie poddasz.

Gość Pomóżcie Co teraz
Tak, rozumiem że Twoja rozwod byl bez orzekania winy. I dlatego te koszta za adwokata byly po polowie. Zobacze na tej rozprawie, ja kto bedzie wygladalo. W razie czego takze wezme adwokata. Dziekuje:-) Czy ktoś jeszcze znalazl sie w podobnej sytuacji?

Gość Pomóżcie Co teraz
Moze ktos jeszcze przezyl cos takiego?