Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość martellla

mam 32 lata i jestem dziewicą

Polecane posty

To nic takiego strasznego, ale jesli chcesz ten stan zmienić to zacznij coś w tym kierunku robić bo coraz młodsza nie będziesz.

Gość gwiazda33
Pogłupieliście czy co - może przeczytajcie sobie co to jest patologia (tak a w skrócie - niepożądane zjawiska, odbiegajace od normy, które mogą wywołać negatywne skutki). Jeśli bycie dziwicą w tym wieku jest niepożądane to niby dla kogo?, kto decyduje o tym, że taki wiek odbiega od normy? i w końcu niby jakie negatywne skutki to za sobą niesie i dla kogo? Zawsze mówiono mi, że wodzę na pokuszenie, brzydka nie jestem, zwyczajnie nie miałam na to czasu - mój wybór. Miałam dokładnie 32 lata kiedy zrobiłam to pierwszy raz i to na pierwszej randce. Im starsza - tym mniej oporów. Dziewicą już nie byłam - to mi załatwił lekarz podczas jednego z badań. Partner nic nie wyczuł, ale sama mu powiedziałam - jakoś nie dostał zawału!!! Znam mnóstwo kobiet, które traciły dziewictwo po 25 roku życia - są zupełnie normalne. Martwi mnie raczej fakt, że jest "wstydem" się do tego przyznać. Modę na wczesne tracenie dziewictwa wyznaczają puste nastolatki -są dość krzykliwe i mają dużą siłę przebicia oraz zbyt lekko traktują sprawy seksu. A Ty słonko uszy do góry i rzeczywiscie z tym nie zwlekaj za długo, bo jeśli chodzi o ciążę to czas niestety ucieka i nie jast dla kobiet zbyt łaskawy. Kobieta, która chce mieć dzieci powinna przed 35 rokiem życia urodzić pierwsze. Komórki jajowe szybko się starzeją.ie, ale nic na siłę, zebyś nie popadła w jakąś obsesję.

Gość naked babe
a ja nie wierzę w to

Gość ofe rma
"kto decyduje o tym, że taki wiek odbiega od normy?" rozkład statystyczny oraz biologia rozrodu człowieka. zresztą socjologia i normy społeczne też. zgodnie z tymi punktami odniesienia dziewictwo po trzydziestce (tak samo u kobiet jak i u mężczyzn) jest patologią jednak.ok 25 to można by się spierać ale po trzydziestce to naprawdę masakra.

Gość ofe rma
30 letnia dziewica atrakcyjna fizycznie???? Nieee, to niemożliwe. To sie wyklucza. jakby taka babka była miła i ładna, to po 30 byłaby szczęśliwą mężatką i matką

Gość mlllllllll
gwiazda32 - tyle lat i siano w glowie ... od kiedy fakt posiadania/nie posiadania blony dziewiczej stanowi o tym, czy jestes dziewica badz nie??

Gość nerea
ludzie, co za bzdury tu wypisujecie??? patologia, ciaza przed 30 obowiazkowa, autorka topiku musi byc nieatrakcyjna bo w przeciwnym razie juz by dziewica nie byla??????? kochana, nie mialas jeszcze tego szczescia by poznac kogos, do kogo warto by sie bylo zblizyc. mam nadzieje, ze to sie wkrotce zmieni. a jak znajdziesz te osobe, to fakt czy jestes czy nie jestes dziewica nie bedzie mial wiekszego znaczenia. i tyle! znalm mnostwo swietnych, pieknych i madrych dziewczyn w Twoim wieku, ktore sa same. pewnie i nie sa dziewicami ale to naprawde nie jest najwazniesze. najwazniejsze to nie tracic poczucia wlasnej wartosci i nie dac sobie wmowic, ze cos z Toba nie tak bo jestes albo nie jestes. moze dla niektorych na tym forum to jest powod, by wydawac osady na temat Twojej osoby ale tym sie nie przejmuj. gdyby oceniac ludzi po tym, kto ma a kto nie ten pierwszy raz za soba i stawiac tych pierwszych wyzej, to otaczalyby nas prawie same idealy....a tak raczej nie jest ;)

Gość nerea
a juz naprawde na smiech mi sie zbiera jak ktos pisze, ze ma 20 lat i uwaza, ze brak seksu w tym wieku to niezdrowy objaw...najpierw dojrzecie w Waszych glowkach a potem myslcie o seksie!

Gość nerea
no, prosze Cie...30-letnie dziewice, same widzicie ze nie jestescie takim rzadkim okazem bo na tym topiku juz kilka sie znalazlo!!! glowy do gory!

Gość ofe rma
żenada :( macie już tyle lat a takie jesteście infantylne. Normalny mężczyzna dziewicę po 30 nie tknie nawet patykiem. Coś z wami nie tak, że do tej pory nikt was nie zdobył. Macie defekt fizyczny albo psychiczny. Moja męska rada: nie słuchajcie pocieszycielek na tym forum, tylko spójrzcie prawdzie w oczy: skoro najlepsze lata już minęły, a nadal jeste ście dziewicami to pora zapomnieć o seksie, związku. Zajmijcie się jakąś działalnością, może praca w wolontariacie, zacznijcie byc użyteczne w jakimś stopniu dla społeczeństwa. Wtedy przestaniecie szukać, czekać i CIERPIEĆ. S ą ludzie którzy nigdy nie bedą chodzić, widzieć świat i są ludzie których nikt nie pokocha. Takie jest życie - nie warto z tym walczyć..........

ale niech odpowiada za siebie a nie za innych ostatnio czytalam o ludziach ktorzy zwiazali sie ze soba dopiero majac kolo 40 a wczesniej nie byli z nikim dluzej niz miesiac da sie

Gość Treska
Ofe rma - chyba twój nick mówi za siebie. To ty raczej masz problem ze sobą, defekt fizyczny albo psychiczny. Zacznij być użyteczny dla społeczeństwa i nie wypowiadaj się więcej.

Gość flirty thirty
Nie rozumiem dlaczego 30-paro letnie dziewice tak sie stresuja kto cos o nich mysli i oceniaja siebie przez pryzmat pogladow ludzi na kafeterii - nie oszukujmy sie ale jest to specyficzna 'probka' spoleczenstwa. Uwazam, 'starsze' dziewice, ze bardzo zle to swiadczy o waszej dojrzalosci emocjonalnej i psychicznej. Dziewica, ktora jest dojrzala, zna i rozumie sama siebie i wie o co jej w zyciu chodzi, ma za przeproszeniem w dupie, co o niej mysla ludzie (w koncu to nie oni beda z nia spali). Starsza dziewica, wie, ze to wszystko jest puste gadanie oparte na stereotypach i ograniczeniu ludzkim. ocenianie ludzi na posdstawie ich zycia seksulnego lub jego braku to jedna wielka glupota i razacy brak tolerancji dla innych. Starsze dziewice, przestancie sie koncentrowac na tym co nie istotne. Rozumiem, ze mozna ubolewac, ze sie nie spotkalo osoby, z ktora sie chce spedzic reszte zycia, ale na milosc boska, zeby myslec o sobie tak zle dlatego, ze sie nie pozwolilo byle dupkowi wsadzic sobie fiuta to juz naprawde przechodzi ludzkie pojecie. Zastanowcie sie troche nad soba, prosze. Sama rozpoczelam pozno wspolzycie, wiec wiem o czym mowie. Lepiej byc 30-paro letnia dziewica niz 30-paro letnia samotna kobieta po przejsciach....

Gość ofe rma
30 paro letnia kobieta jest lepsza bo ma DOŚWIADCZENIE- zarówno w seksie i w związku, wie jakie jest życie. A co ma do zaoferowania podstarzala dziewica?- jeden, wielki KOMPLEKS :D

Gość ale nie róbcie offtopu proszę
:(

Ja jestem dziewica:O

Gość ofe rma
Boli was bo piszę to co wszyscy myślą, no tak PRAWDA zawsze boli :D

26

oferma a co mnie twoja prawda obchodzi? ja nie mam tego rodzaju problemow ale nie lubie jak ktos pierdoli jak Ty:-O

Gość tezzzdziewica
ja mam takie pytanie do dziewic(albo juz nie dziewic) jak juz w koncu znajdujecie tego upragnionego faceta to np nie przeszkadza wam ze on juz mial kilka partnerek? bo wiadomo jak sie ma te 30 lat a czasami i wiecej to taki facet albo starszy raczej prawiczkiem nie jest i ma jakies tam doswiadczenie mniejsze badz wieksze. ale nie chodzi mi o to doswiadczenie tylko o fakt ze taki mezczyzna moze miec jakies choroby chociazby HPV o ktorym teraz tyle sie pisze. i prezerwatywa nie chroni przed wszystkim

Gość tezzzdziewica
i tu sie mylisz choroby weneryczne nie sa takie rzadkie. czytalam gdzies ze nadal jest duzo zachorowan np na kile. grozny tez jest wirus HPV. wydaje mi sie ze wtedy taki uklad dziewica i doswiadczony partner jest troche nierowne. on jest spokojny bo ona czysta dziewica a ona juz nie moze byc taka spokojna