Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Jusia88

Ciąża a upławy.

Polecane posty

Cześć dziewczynki. Powiedzcie mi, czy w początkowym stadium ciąży, normalne są białe upławy? Nie obfite i lejące, ale raczej w małej ilości i ciągnące. Czy to normalne?

Gość miaaa...23
Tak. Ja miałam takie upławy przez całą ciążę i lekarz twierdził, że to narmalne :)

Gość magdaaaaa
w poczatkowym stadium tzn co masz na mysli dokladnie jakie okres czasu?

Gość magdaaaaa
zainteresowal mnie ten temat bo sama zaobserwowalam cos takiego u siebie. ale mam nadzieje,ze to nie oznacza ze jestem w ciazy!!! sie wystraszylam teraz kurcze.

Gość Kaszyna89
ja też tak mam przez całą ciąże to normalne nic się nie martw

A ja się właśnie zastanawiam czy czasem nie jestem w ciąży bo spóźnia mi się okres. A wydawało mi się, że podczas ciąży zupełnie zanikają wszelkie upławy. I sama nie wiem co myśleć!

Dziewczyny, nawet w czasie miesiączki wydobywa się z pochwy biaława wydzielina. To jest naturalny śluz. Powody do niepokoju są wtedy, gdy ten śluz robi się ciemnożółty, zielony, brzydko pachnie. Ale brzydko pachnie to też nie znaczy, że kwaśno, bo akurat lekko kwaśny zapach jest ok. A ciągliwość tego śluzu zależy od dnia cyklu.

Aha Jusia, w ciąży nie znika wydzielina. Nawet się czasem nasila. A "upławy" są wtedy, gdy występują objawy niepożądane jak to wyżej opisałam. Jeśli śluz jest czysty i nie ma przykrego zapachu to wszystko jest ok:) Oczywiście w ciąży możesz nadal być:)

Dzięki Emi za informacje. Ja nie wiem czy jestem w ciąży, ale spóźnia mi się okres. Na dodatek strasznie bolą mnie sutki i są takie bardzo ciepłe, no i ten śluz. Chociaż akurat te ostatnie mnie zastanawiały czy świadczą O ciąży czy PRZECIW niej!

Sutki i piersi mogą boleć przed okresem też:) Mnie przeważnie bolały, ale to oczywiście jest indywidualne. Najlepiej kup w aptece zwykły test ciążowy ( ok. 10zł) i zrób go rano, bo to zawsze lepiej wiedziec czy jest się w ciąży czy nie:)