Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość christine

ADHD

Polecane posty

Gość christine

Mam 17 lat i podejrzewam, że mam ADHD. Jako dziecko byłam bardo nadpobudliwa ruchowo, teraz trochę mniej, alę nadal nie mogę dłużej usiedzieć na jednym miejscu i w jednej pozycji, ciąglę muszę coś robić, gdy coś opowiadam lub uczę się ciąglę chodzę. Poza tym mam prawie wszystkie objawy ADHD( niedawno wypełniam test w gazecie), ale zdarzają mi się momenty( stosunkowo rzadko, ale są) gdy jestem cłkiem spokojna, a nawet spokojniejsz od innych, rozmarzona. Czy to jest ADHD? Proszę pomóżcie!!! Jeśli to ADHD, to gdzie mogę sie udać do odpowiedniego specjalisty w Łodzi? Chodzi mi o lekrzy najlepiej nieodpłatnych, ale będę wdzięczna za każdą informację!!

Co się martwisz? Ludzie z ADHD to m.in.: Szymon Majewski Krzysztof Skiba John Lennon Woopi Golberg czy Marylin Monroe. ADHD objawia się często nadpobudliwością czy problemami z koncentracją, ale to może dotyczyć też ludzi nieobjętych ta dolegliwością. Pomyśl czy dotyczy Ciebie np.: huśtawka nastrojów od euforii po depresję, spontaniczne działanie i mówienie, ciagła potrzeba bycia w ruchu, problemy z koncentracją i zapamiątywaniem świeżo usłyszanych informacji, wracanie do przeczytanych wersów w książce o tym jak się nic z nich nie zapamiątało tuż po przeczytaniu itd, zaczynasz sprawy i ich nie kończysz... Równoczesnie możesz miec chwile, że będziesz bardziej niż inni koncentrować się na zadaniu skupiając mocniej niż inni swoje myśli. Żeby rozwiaż wątpliwości po prostu wybierz się do psychologa (specjalizacja w zespole nadpobudliwości psychoruchowej),jesli po wywiadzie będzie miał wątpliwoście, przeprowadzi testy na koncentrację. Duzo jest teraz o tym w sieci i w książach, warto zajrzeć. Pozdrawiam

christine - a ja proponuje ci udanie sie najpierw do poradni psychologiczno-pedagogicznej a potem ewentualnie do psychiatry ktory zdjagnozuje cie.

Gość a1a1a1a1a
moja córka ma ADHD. chodzę z nia do psychiatry. przyjmuję kwasy omega ,które pomagaja sie skupis oraz FILOMAG B6. to są parafarmaceutyki. tylko psychiatra może stwierdzić że masz ADHD. A może ty jesteś tytlko bardziej nerwowa z powodu wieku dojrzewania.

Gość Małgorzata1986
Witam:) Interesuje mnie tematyka ADHD, szczególnie spojrzenie Matek dzieci nadpobudliwych na sytuację dziecka (skuteczność leków, terapii itd.). Piszę pracę magisterską na ten temat. Zwracam się z gorącą prośbą do Matek dzieci nadpobudliwych o wypełnienie krótkiej, anonimowej ankiety. Link do ankiety: http://www.ankietka.pl/ankieta/38860/adhd.html Bardzo dziękuję i pozdrawiam