Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jesienna szaruga

jakie dziwne pytania zadają wasze dzieci i czy zawsze wiecie co odpowiedzieć?

Polecane posty

Gość jesienna szaruga

Mój trzyletni syn ciągle zamęcza mnie różnymi dziwnymi pytaniami, np. dlaczego na czerwonym stoimy (chodzi o czeswone światło w sygnalizacji) albo po co jest chlebek? Nie zawsze wiem jak krótko odpowiedzieć, a długich wywodów dziecko przecież nie zrozumie. A jakie wy macie doświadczenia w tym temacie?

Gość hmhhm
inteligentny czlowiek poradzi sobie z kazdym pytaniem

Gość moja babcia mówiła
hihihi - no to pogłówkuj trochę. Ja przez bardzo długi czas w dzieciństwie myślałam, że zielone światło jest dla idących ludzi, a czerwone dla jadących samochodów, bo tyle zrozumiałam z tłumaczenia mamy :)

Gość jesienna szaruga
Wiem, że inteligentny człowiek poradzi sobie z każdym pytaniem, tylko że nie zawsze łatwo jest tak wytłumaczyć trzylatkowi, żeby zrozumiał. Czasami można pośmiać się z tych jego pytań, bo dorosłemu nie przyszłoby do głowy, że można pytać o takie rzeczy.

Gość kijkijuuu
taki urok dzieci, że pytaja :-)

Gość moja babcia mówiła
nikt nie mówił, ze będzie łatwo :) Używać słów zrozumiałych dla 3 latka, i raczej krótko a nie rozwlekle. Nigdy nie kłam, jeśli masz to zrobić, bo czujesz się zażenowana, lepiej odpowiedz, że nie wiesz

Gość kijkijuuu
W księgarni widziałam ostatnio takie ciekawe książeczki, w których można znaleźć różne dziwne pytania i odpowiedzi, np. dlaczego kangury mają "torby"?

Gość coś
Moja córka,wtedy 7-letnia zgłębiała tajemnice rozrodu.No więc wytłumaczyłam :plemnik od taty,komórka jajowa od mamy,łączą się itd..Ona no dobrze,jasne wszystko.ale jak zapytała jak to technicznie jedno z drugim...no to wymiękłam.Powiedziałam ,że to w późniejszym wieku jej wytłumaczę.ups

Gość kijkijuuu
takie "seksowne" tematy są najtrudniejsze :-))

Gość moja babcia mówiła
eeeeeeeeeeeeeeeeetam, wcale nie jest takie trudne. Technicznie to po prostu jak mmausia mocno przytla sie do tatusia to wtedy ten plemnik przytula sie również do jajeczka i rosnie dzidziuś w brzuszku mamusi. A jak urosnie, to wydostaje się z brzuszka. Prosto, bez kłamstw, ale również bez szczegółów technicznych

Gość coś
eeee widzisz u nas w domu to by nie przeszło z tym przytulaniem....moja córka lubi drążyć...a poza tym jak mówię,to prawdę a nie pierdoły,bo potem 13-latki na forum:dałam buzi chłopakowi-czy jestem w ciąży.Wolę powiedzieć za jakiś czas ale prawdę.Nie lubię opowieści o bocianach.

Gość moja babcia mówiła
no i co z tego że pytają na forum czy od pocałunku będą w ciąży? Skoro matka im nie odpowie, to skądś muszą się dowiedzieć. Kto pyta - nie błądzi :) Moj synek, kiedy dowiedzial się, że powstał z nasionka, które tatuś podczas bliskiego przytulania podał mamusi, podczas pobytu na działce znalazl jakieś nasionko i biegał za naszą córeczką krzycząc - znalazłem nasionko, możemy mieć dziecko :) Nie prostowaliśmy, że nie o takie nasionko chodzi. Na tamtym etapie wystarczyło, że pamietał iz dziecko powstaje z nasienia....