Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość już nie wiem co robić

co można robić po studiach na wydz. biologii?

Polecane posty

na UMK w Toruniu? Oczywiście prócz bycia nauczycielem, co mnie nie interesuje. Niedługo stanę przed ważnym wyborem i rozważam różne opcje. dzięki za opinie

up

moja pasją jest badanie czy w penisie są kości, i która to kość powoduje , że jest on taki twardy.

Gość lkjhbnm
mozesz zostac jakims przedstawicielem handlowym, PS wyobrazcie sobie ze niektore zwierzeta maja kosc w penisie, np kot i pies maja kosc praciowa

już nie wiem co robić moja pasją jest badanie czy w penisie są kości, i która to kość powoduje , że jest on taki twardy. kiepski podszyw :O i nawet ci nie wyszło, bo jak już ktoś wyżej napisał u zwierząt występują kości prącia... warta grzechu nauczycielem nie będę na pewno. zastanawiam się nad tym kierunkiem, ale nie powiedziałam, że już go wybrałam...

Jak na razie z profesjonalnych propozycji otrzymałam tylko jedną: magę pobierać florę mikrobakteryjną w toaletach publicznych w Zgierzu i dokonywać na niej badań organoleptycznych. Ale na razie się waham (zarobki dość niskie nie pozwolą mi na wynajęcie stancji w Zgierzu) :O

Gość ronaldhino10
badasz prącia zwierząt?? oryginał z ciebie :P

Gość juz nie wiem co robić
już nie wiem co robić Jak na razie z profesjonalnych propozycji otrzymałam tylko jedną: magę pobierać florę mikrobakteryjną w toaletach publicznych w Zgierzu i dokonywać na niej badań organoleptycznych. Ale na razie się waham ( kolejny debilny podszyw :O jak już ci sie tak nudzi gimgówno, które dopiero przyszło ze szkoły to wymyślaj coś na wyższym poziomie. czytanie ze zrozumieniem chyba sobie w szkole olewałeś, bo ja jeszcze nie pracuję, jestem dopiero w klasie maturalnej idioto :O

Gość juz nie wiem co robic

Gość moja koleżanka po licencjacie
z biologii na uniwerku pracuje w fast-foodzie. Z tego co widzę z mgr już dała sobie spokój. Bardzo zdolna dziewczyna...więc szkoda jej ;/

moja koleżanka po licencjacie uuu to rzeczywiście kiepska perspektywa... no, ale teraz prawie wszędzie wymagany jest mgr, licencjat nie daje tych samych uprawnień do wykonywania zawodu...

Gość a mi się podszywy podobały
zwłaszcza ten o florze.

Gość jesiccca
pracować w wydziale zabójstw :)

jesiccca to chyba raczej analtyk medyczny... a mi się podszywy podobały są gusta i guściki :O

Ale o jakich uprawnieniach mówisz? W tym zawodzie ciężko o prace, bo w zasadzie chemicy i biotechnolodzy mogą wykonywać tę samą pracę, a ofert w branży raczej jest mało...przynajmniej tak mi sięwydaje...

Gość jesiccca
to się przekwalifikuj :D

moja koleżanka po licencjacie chodziło mi o to, że np. jak w przypadku nauczyciela. Po licencjacie raczej już nie można uczyć (jak kiedyś), jedynie praktyki czy staż

Gość jesiccca
a może sklep zoologiczny ??? :D

o analtyce też myślałam... boję się tylko matury rozszerzonej z biologii, a muszę zdawać skoro chemię zdaję na podstawie

Jak po licencjacie nie można uczyc ?:> Jak masz specjalizację nauczycielską albo ukończony kur pedagogiczny to wszystko można. Licencjat to tak samo studia wyższe jak magister...i tak samo tytuł zawodowy...

moja koleżanka po licencjacie może to zalezy w jakiej szkole... w mojej matce szkole wymagany jest magister. ostatnio mówiła mi, że nie przyjeli do pracy takiej dziewczyny, bo ma licencjat

hehe nie przyjęli bo bezrobotnych mgr biologii jest masę....ale tak samo ma uprawnienia ;)

a gdzie ja napisałam, że to nauczyciel biologii? nie ma takich samych uprawnień bo jest pewna różnica między licencjatem a magistrem i nie zaprzeczysz... nie przyjęli jej ze względu na brak uprawnień a nie na brak miejsc pracy. właśnie, że na to stanowisko szukali kogoś

Różnica pomiędzy mgr a lic jest taka, że jest to II a to I stopień studiów wyższych. Ukończony taki czy taki na specjalizacji nauczycielksiej daje takie same uprawnienia :) Pewnie tej osoby, po licu nie przyjęli bo nie miała tych przedmiotów pedagogicznych czy kursu, któy predestynuje do pracy w szkole...Jak przyjdzie lic z kursem ped. i mgr bez to wezmą lic :)

Gość alka19915
ja chciałabym się was zapytać, na jakie studia drugiego stopnia mogę się wybrać po skończonej biologii na pierwszym stopniu? chciałabym studiować coś innego niż biologia. Proszę o pomoc