Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

xmeliskax

Ludzie mowia ze pieniadze szczescia nie daja ale czy to prawda ?

Polecane posty

Dają szczęście... za pieniądze możesz kupić np. leki a bez zdrowia jesteś nieszczęśliwy Wycieczka dookoła świata kupiona za pieniądze dałaby mi bardzo dużo szczęścia :D

No wlasnie.. to dlaczego kiedy np. Czlowiek duzo pracuje i stara sie zeby miec duzo pieniedzy zeby moc pozwolic sobie na wiecej rzeczy itp. Rodzina sie czepia ze nie ma dla nich czasu ? Czy zawsze trzeba wybierac..? rodzina albo kariera :(?

Gość rzeczywiście sierota
Trochę banalne, ale miłości nie kupisz za pieniądze:O Jeśli się mylę, to mnie poprawcie.

Gość gregorjan
pieniądze generalnie szczęścia nie dają, dopiero to, co można za nie kupić :)

xmeliskax no właśnie :( Zawsze można być posłem, przyjść na jedno posiedzenie Sejmu i zarobić 300 zł :D

rzeczywiście sierota -- masz racje, ale mi nie chodzi o milosc. Bo prawdziwej milosci nie da sie za nic kupic. Tutaj odpowiedzialne jest tylko serce :)

same pieniadze szczescia nie daja ale rzeczy ktore mozna kupic za pieniadze tak.. ot inteligentna odkrywcza odpowiedz:P:P jak ktos ma kase i potrafi nia gospodarowac to jasne ze bedzie szczesliwy.

Gość rzeczywiście sierota
No nie mów hehe...

onlyyouforever -- tak ale przeciez wszystko sie od pieniedzy zaczyna. Jesli masz kase to masz za co kupic te rzeczy. gdyby nie bylo pieniedzy nie bylo mi nic. :P

Gość gregorjan
nie kupi się miłości za pieniądze, ale z powodu ich braku często ta miłośc może się rozpaść... ja nie stać Cie na mieszkanie i musisz mieszkać u rodziców, to nie wróży dobrze dla związku... albo jak jest sie chorym i nie ma kasy na lekarzy i lekarstwa ???

W radiu (jakis miesiac temu) slucham wywiadu. Zadzwonila starsza kobieta. Miala chyba 75 lat.. powiedziala ze ma 600 zloty emerytury i nawet nie idzie do lekarza bo nawet jesli jej cos dolega nie bedzie miala pieniedzy zeby kupic leki :(.. straszne. Ja mieszkam w Angli. Mam 18 lat. Ucze sie. mieszkam z rodzicami ale oni nie narzekaja :) jestesmy tu juz 4 lata. Czy Polska sie kiedykolwiek poprawi ? i jeszcze maja euro wprowadzic ;/ .. Hmm.. tesknie za krajem :(

xmeliskax- w życiu zawsze trzeba wybierac :D a to, ze mamy wybór to jest wlaśnie najcudowniejsze w życiu.

A jesli chce sie miec to i to :P ? No bo i rodzina jest wazna.. i pieniadze ? jak wiekszosc z was pisze :) No i oczywiscie milosc :P

Gość jolcia1965
pieniądze szczęścia nie daja,

malo kto ma w życiu WSZYSTKO. dlatego cieszmy się gdy sami możemy wybrac czego chcemy bo to lepsze od narzucania nam czegoś przez kogoś. :D

Gość toocontrollmee
fajnie by bylo.. pieniadze szczescia nie daja ale je wspomagaja jak jestes biedny to dadza ci szczescie jak jestes bogaty i masz wszystko tylko brakuje ci wlascie wartosci jak milosc, przyjazn, rodzina.. wtedy bogaci mowia ze pieniadze szczescia nie daja ale ja jestem zwyklym szarakiem i gdybym, miala kase robilabym studia aktorskie ktore kosztuja kilka tysiecy miesiecznie:( i to by bylo moje szczescie, a tak......nie mam nic

mozna miesc przyjaciol rodzine milosc i kupe kasy... chyba ze ktos baran jest i przepierniczy wszystko... albo mu woda sodowa do glowy strzeli... szczerze to nie wiem skad sie wzielo to ze pieniadze sczescia nie daja:(:( ?????????? chyba z kosciola:P...

jak jestes bogaty i masz wszystko tylko brakuje ci wlascie wartosci jak milosc, przyjazn, rodzina.. wtedy bogaci mowia ze pieniadze szczescia nie daja -- dokladnie. i jeszcze narzekaja ze wszyscy mysla ze ja oni maja tyle kasy to sa szczesliwi. A tak nie jest ..

no cóż jak chcemy mieć rodzine, pieniądze, prace i milość - to trzeba nauczyć się sztuki kompromisu.zawsze czegoś bedzie więcej a czegoś mniej.