Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość babuleńka

od kiedy nosidelko??

Polecane posty

Gość babuleńka

mam pytanko. Zakupilam ostatnio takie nosidelko dla niemowlat co sie zaklada na ramie i z przodu dzidzia siedzi przodem lub tylem do mnie.Ale nie mam pojecia od ilu miesiecy mozna dziecko w tym nosic??jest dosc stabilne i ma usztywnienie na glowke, a synek ma 2,5 miesiaca ale wdl lekarki wyglada na 3-4, jest dosc duzy, klocek wazy ponad 6 kilo i mi juz rece opadaja> od kiedy moge uzywac tego nosidelka??na pudelku nic nie pisze na ten temat

Ostatnio czytałam artykuł na temat chust i nosidełek i podobno można w nich nosic nawet maleńkie dzieci. Ważne jest oczywiście podtrzymanie główki. Chyba tylko niezalecane jest aby dziecko zbyt długo nosić w takim nosidełku. Musisz poszukać a necie bo nie pamiętam strony ale jest tzw. klub kangura. wpisz w wyszukiwarkę i powinnaś znależć tę strone.

Gość babuleńka
dziekuje ci, juz patrze

Gość babuleńka
kurcze, cos mi sie nie chce otworzyc

No, jak przeczytasz to zobaczysz, że nie ma przeciwwskazań do noszenia dziecka w nosidełku. Podają tylko, że możliwe jest ujawnienie się wad postawy u noszącej mamy hehe. Wydaje mi się, że jeżeli faktycznie użytkuje się nosidełko lub chustę poprawnie to można je używac bez obaw:)

Gość babuleńka
dobra, juz patrze

Gość babuleńka
wiesz, ale tam nic nie pisze, nie widze,niewiem nie umiem szukac chyba

Ja wpisałam w google klubkangura i mi się kilka linków pojawiło. Wiekszość prowadzi do tej samej żółto-czerwonej strony. Wtedy na prawo masz menu i wybierasz temat który cię interesuje.