Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jan ze Szczecina....

Poradzcie mi bo nie wiem jak pomóc mojej żonie.

Polecane posty

Moja zona ma dyskopatie i przepuklinę jest zakwalifikowana do operacji z N.F.Z. termin na maja 2009 roku przyszłego rok,żadne lekarstwa zastrzyki typu blokady nie pomagają wyje z bólu jak ulżyć cierpieniom by przyspieszyć termin operacji,bo tutaj tylko operacja może pomóc, nadmieniam ze nie jesteśmy majętnymi ludźmi więc prywatna operacja odpada. Co trzeba zrobić by szybciej moją żonę zoperowaną. Dziękuję z góry za pozytywne rady

Gość dziewczyna bonda.....
anette twoja glupota jest porazająca:O głownie kobiety cierpia na przepukline debilko a co do autora to naprawde niewime co mozna by bylo zrobic..moze pogadac z jakims lekarzem??nie mam pojecia, nie macie jakichs znajomosci??niestety tylko tak mozna pomoc chyba

dziwne pytanie zadałaś każdy człowiek czy to kobieta czy mężczyzna może mieć przepuklinę

Gość dsssssdsdsdds
Anette desko... weź się schowaj

Przechodziłam przez ten ból, mam podobne schorzenie, operacja?! smiech na sali po tak długim czasie, dobry kręgarz ją z tego wyciągnie w ciągu 2 miesięcy

Niestety, tak to juz jest. Mój teść ma podobny problem i też kazali mu czekać na operacje kilka m-cy, nawet znajomy lekarz nic nie mógł zrobić w tej sprawie.Szybciej można tylko prywatnie, za 16 tysięcy złotych!!! Na szczęście powiedzmy, że ich stać, więc chyba się zdecydują....

Gość o zes ty w m....
anette_123 nie zyczę tobie tego ale jak zachorujesz to będziesz wiedziała co to jest byc naprawde chorym i potrzebowac szybkiej pomocy postaci operacji

Gość davetch
zadnych kreglarzy szamanów bo moze byc jeszcze gorzej z kregosłupem nie ma zartów

Mi nie dawano żadnych szans na chodzenie, "tylko operacja" zgodnym chórem wszyscy ci pseudolekarze śpiewali, tyle że nikt nie zagwarantuje że po operacji bedzie lepiej, i tez nie wiadomo jaki typ operacji przeprowadzą bo jeśłi zepna ze soba dwa kręgi unieruchamiając je na stałe to obciążenia przejmują dyski powyżej i poniżej łączenia i wtedy one wypadają i wtedy następna operacja. po trzech takich eksperymentach jest sie wrakiem człowieka

niesamowite ilu kretynów jest na kafeterii, co to chcą sie wykazac swoją wiedzą, myśląc, że mogą sie równac z doktorem habilitowanym. i po co ?? przecież i tak was tu nie widac :O :O

ty idiotko skonczona lepiej sie w ogole nie wypowiadaj bo razisz tępotą....oni wszyscy chcą pomóc i potrafia zyc bez takich debilnych tekstów w przeciwieństwie do ciebie P.S zryj piach

Gość też polecam
kręgarza, ale to trudny wybór. Musi być naprwdę sprawdzony, polecony, żeby nie zrobił krzywdy. Często mozna trafić na lekarza ortopedę, który nastawia. Niestety jestem z drugiego końca Polski i nie mogę nic zasugerować. A spróbuj prywatnej wizyty u neurologa, ale znajdź takiego, który pracuje w szpitalu. Jest wtedy szansa, że przyjmą na oddział i operacja będzie szybciej. Ja tak " załatwiłam " rezonans, na który musiałabym czekać pótorej miesiaca.

:classic_cool:

Tak się składa że lekarzem nie jestem habilitacji tez nie mam, ale wiem co to ból i cierpienie z przepukliny międzykręgowej, dwa razy przez to przechodziłam, 3 miesiące leżałam płasko na ziemi wyjąc z bólu, myśląc o samobójstwie, łykając conajmniej 5 tabletek przeciwbólowych naraz, ból jest nie tylko w kręgosłupie ale i w nodze, czasem do samych palców, nie pozwala chodzić, zanikaja mięsnie w nodze, szczerze współczuję żónie autora topiku, nie poszłam na operację, znalazłam neurologa będącego jednocześnie kręgarzem, dał mi parę ćwiczeń i nastawił uszkodzone dyski, zgadzam się że byle jaki szaman nie pomoże a może zaszkodzić, tak naprawdę nikt z nas nie wie co tak naprawdę może pomóc

Gość do Anulka33
to że tobie pomógł jakiś znachor to nie znaczy że wszyscy mają przestać wierzyć w lekarzy, jestem 9 lat po operacji i jest ok, a mój kuzyn, który w tym samym czasie miał to samo ale na operację się nie zgodził tylko leczył u kręglarzy i innych cudaków ma teraz I-szą grupę inwalidzką!

wiem że może troche sie mądrzę, ile ludzi tyle opinii jedni są za operacja inni za metodami niekonwecjonalnymi, ja poszłam tą druga drogą, i jak na razie odpukac nie żałuję, choć mam w swiadmości że ból może wrocić

dziewczyna bonda..... ===> śmierdząca kretynko, ja nie pisałam do ludzi, którzy chcą wesprzec autora w potrzebie a jedynie do tych, którzy rzucają w moim kierunku epitetami. ma się rozumiec, że ciebie też się to tyczyło !!

chce sprostowac moją wypowiedź z 14:49. otóż, nie zamierzałam nikogo (poza dziewczyną bonda) tu obrażac, bo gdybym potrafiła, to sama bym pomogła. myślę, że sprostowanie było dosyc jasne

jak czytam wypowiedzi niektórych osób to rzygać mi się Ta poważnie jedyne co może pomóc to operacja i te operacje wykonują neurochirurdzy tzw endoskopią jest to bezinwazyjna operacja tzw discectomia. A osoby które nie wiedzą w temacie niech się lepiej nie wypowiadają.

Do Maksa Tak ma zona napisane przez lek. neurochiruga discectomia c5/c6 tylko ze dlaczego ma tak cierpiec z tym bólem czekajac tyle czasu na operacje ?

Gość słuzba zdrowia do kitu
i pan Jan został pozostawiony sam sobie nikt mu tutaj nie pomógł jak szybciej przeprowadzic operacje

Gość do Jana
i w tym właśnie jest problem. Ale my go tu na kafeterii nie rozwiążemy.

Gość yurek z.
no właśnie bo ta kafeteria to jest tylko dla ludzi z malutkimi problemami tego typu np: a to facet zostawil a to pokłócilismy albo ocencie mnie jak ja wygladam a czy mogę zajsc w ciaze ble ble ble..... itd...... a te powazne problemy którymi człowiek się boryka to przerasta mozliwości by takiej osobie pomóc bo niestety nikt tutaj nie jest w stanie pomóc.Bo życie jest popieprzone

jesli ból jest az tak wielki to nie ma na co czekac, trzeba ja wiezc gdzie sie da Anulka33 skontaktujcie sie meilowo ze soba podasz adres kręgarza, albo jakies namiary...wszystkiego trzeba próbowac

anette_123> mysle ze twoja obecnosc na tym topiku, bo juz o kafe nie wspomne jest conajmniej niestosowna i nie prostuj wypowiedzi bo jasno i wyraźnie napisalas "WAS" wiec tyczylo sie to wszystkich :)