Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wlosyyyy

jak dbać o cienkie, przetłuszczające się włosy?

Polecane posty

Gość wlosyyyy

mam takie problem, mam cienkie przetłuszczające się włosy, są prawie do ramion, prostuje je, ale momentalnie się odwijając, użwam szamponu i odżywki elseve rózwe opakowanie, do tego dodatkowe odżywki w weekendy, serum i przed prostowaniem preparat loreal. Co zrobić żeby były ładniejsze, lepiej się układały i przede wszystkim SZYBCIEJ ROSŁy, bo stoja w miejscu:(

kup jakies witaminy np silica. mi po trwalej zaczely wypadac i od niedawna stosuje cos takiego, ze nakladam na nieumyte wlosy masc z wit A, wcieram w glowe i trzymam okolo 15-30 minut (mozna do 1 h). i to pomoc pomaga, tak wyczytalam w ksiazce. na razie wyprobowalam 2 razy i rzeczywiscie mniej wychodza mi wlosy, ale sa jeszcze slabe. na przetluszczenie dobrze jest ogranicztyc mycie wloow bo wtedy skora glowy sie nie podraznia. po umyciu zas stosuj sok z cytryny.

Gość hgwhgw
to wcale nie prawda że trzeba ograniczyć mycie włosów. Od wielu lat mam ten sam problem, dermatolog i fryzjer radza myc tak czesto jak to potrzebne. Idź do swojego fryzjera i poproś by zamowił ci profesjonalny szampon (ja mam kadus) i odźywke (ja mam taka z mlekiem). Włosy sie mniej przetłuszczaja. na noc pryskam włosy odżywką z jedwabiem bez splukiwania (do kupienia w kazdej drogerii). Moja fryzjerka zauwazyla znaczna poprawe. Włosy mniej sie przetluszczaja i sa mocniejsze. I choć już nie musze to dalej myje je codziennie - duzo latwiej jest je wtedy ulozyc :] Pozdrawiam.