Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

cynammonnn

problem z ZUSem-POMOCY

Polecane posty

Mam 23 lata,jestem studentka 5go roku i pobieram rente rodzinna z Zus\'u.rent ta przysługuje osobie uczącej sie,do ukonczenia 25 roku życia,to tak w skrócie.wobec powyższego mam pytanie.być moze jest tu ktos,kto był w podobnej sytuacji.otóz koncze w tym roku studia i pytam,czy moge wobec tego zlozyc dokumenty do jakiejs szkoły policealnej,aby pobierac swiadczenie do ukonczenia 25go roku zycia???

Gość jena taka co tez czyta
ja studiowałam i pobierałam rente po ojcu. wawalili mnie ze studiów i poszłam na policelana i tez dostaje rente. ale nie wiem jak to bedzie w przypadku gdy te studia bedziesz miała juz ukńczone.

Gość jagajagayo
no ale bedziesz miec zaswiadczenie że nadal się uczysz więc raczej nie powinno być problemów

Gość olllllka
zrób podyplomowe

no ale jak skoncze studia,to bedzie takimi grubymi nicmi szyte ta szkola policealna... nie zrobie podyplomowe,bo po pierwsze sa platne,a po drugie po studiach bede zdawala na aplikacje(koncze prawo).ktos jeszcze sie wypowie?

Gość jackemon
Spokojnie mozesz zaczać sie uczyć w policealnej. Będą ci płacić dopóki nie skończysz 25 rż.

jackemon--> to pewne?tylko kombinuje jak to zrobic,zeby mi nie zawiesili swiadczenia,jak sie obronie,powiedzmy w czerwcu.musialabym chyba zapisac sie do tej policealnej w trakcie naboru wiosennego juz w lutym.no ale jak to jest z tymi policealnymi,bede musiala normalnnie zdawac jakies egzaminy itd.czy to tylko czysta formalnosc?ktos wie??