Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość d434f2

Moja pani nie chce mieć dzieci

Polecane posty

Gość d434f2

W rozmowie wyszło ze stwierdziłą że nie chce miec dzieci po prostu. Że taka jest. Ma w życiu do zrobienia pewne sprawy(karierę) i o dzieciach w ogóle nie myśli. A ja zaczynam się zastanawiać co o tym myśleć. Ja o niej myślę powaznie i planuję powazny związek. Jestem niedługo z nią bo 2 mce ale po prostu sie mi jakoś dziwnie zrobiło wiedząc ze ona nie będzie chciała miec dzieci.

Gość no to decyzja należy do ciebie
ale jeśli z nią zostajesz to nie miej potem do niej pretensji, ze nie chce mieć dzieci bo wyłożyła sprawę jasno i nie łódź sie, ze jej przejdzie "bo w końcu każda kobieta kiedyś poczuje instynkt macierzyński".

Gość mrmrmr
a może jej się zmieni:) ja też nie chcialam mie dzieci-jednak po 2 latach w związku tak kochałam, że uważałan że dziecko jest najlepszym sposobem na wyrażnie ego uczucia:)

Gość piegowata.....
ja sie jej nie dziwie :/takie czasy nastaly, ze zeby miec dziekco to trzeba miec niezle oparcie finansowe w sobie i mezu:/

Gość eeeeeeeeeeeeeeeetam
ile ma lat? czasem mlode dziewczyny upiera se, ze nie chce miec dzieci

Gość nie mówicie ze sie zmieni
może ale nie musi. a jeśli sie nie zmieni to co wtedy? rozwód? niech autor spojrzy na sprawę realistycznie a nie mami sie nadziejami, że jej przejdzie.

Gość d434f2
Ja tylko mam nadzieję że jej sięzmieni to. Że zapragnie miec ze mną dziecko w przyszłości i stworzyc normalną rodzinę.

Gość d434f2
ma 23 lata ja 27

Gość piegowata.....
a mozna spytac - co Ty zes sie na te dzieci tak uparl?

Ja 2 miesiące po poznaniu mojego faceta tez tak myslałam. Nie chce mieć dzieci i koniec ale wiem, że gdybym się na nie zdecydowała miałabym w nim ogromne oparcie pod każdym względem i coraz częściej myślę co by było gdyby... jesteście ze sobą za krótko, by już planować założenie rodziny, nie strasz jej bo jeszcze przez przypadek odejdzie...

Gość no własnie ty masz nadzieję
a co jesli twoja nadzieja się nie sprawdzi? jeśli chcesz mieć dzieci to nie widzi mi się to. jesli jestes w stanie zaakceptowac ewentualny brak dzieci to kontunuuj związek. niewykluczone, ze kiedyś zapragnie mieć dzieci ale trzeba zakładać awaryjny scenariusz.

Gość eeeeeeeeeeeeeeeetam
to mloda jeszcze, moze jej sie odmienic, bardzo prawdoodobne. i pewnie dziewczyna studiuje, cale zzycie przed nia, dobra zabawa, a tu jak myslec o pileuchach. ale z drugiej strony moze tak byc, ze nie jest stworzona do bycia matka. jestescie swieza para. 2 miesiace to naprawde mao, aby dawac deklaracje , powazne deklaracje bycia matka

Gość ale nie wyskakuj od razu
z tym że chcesz mieć dzieci bo możesz ją spłoszyć! zresztą ona jest młoda. u wielu kobiet dopiero jak znajduja solidne oparcie w facecie budzi sie powoli instynkt macierzyński.

Gość d434f2
Nie, akurat postępuje ostrożnie. Nie powiedziałem nic na to jej stwierdzenie. Oczywiscie że będzie miała we mnie oparcie tak czy inaczej. A czy uparłem się? Nie po prostu to moje marzenie takie by miec kiedys żone dziecko. Czuję że ona jest tą jedyną. Coś czego nie czułem w poprzednich związkach.

Gość lokosuszarka
Decydujac sie nie miec dzieci, na pewno wiele razy to przemyslala, bo to powazna sprawa i wybor zyciowy, i skoro zdecydowala sie na NIE tzn ze naprawde nie chce. Szanujmy jej decyzje i trzymajmy kciuki zeby ulozyla sobie zycie tak jak chce. A nie gadajmy glupoty ze "jej sie odmieni", albo "pewnie jest mloda". Wielu kobietom sie nie odmienia, bo takie wlasnie sa - nie chca miec dzieci. Nie wrzucajcie kobiet do jednego wora, robiac z nich mamuski czy kury domowe z natury. Bo prawda jest zupelnie inna. Tak jak facet moze nie chciec miec dzieci, tak samo i kobieta. To nie ma nic wspolnego z plcia.

Gość flirty thirty
Po dwoch miesiacach.... torche za wczesnie na deklaracje o checi posiadania dzieci. Kobieta 23 lata.... za pare lat moze inaczej patrzec na zycie ....z drugiej strony moze naprawde nie chce miec dzieci i za 10 lat bedzie rownie mocno obstawala przy swojej decyzji. Celem malzenstwa jest posiadanie potomstwa (i prawne zabezpieczenie). Jezeli ona nie chce miec dzieci to po co w ogole wchodzic z nia zwiazek malzenski ? Zyjcie sobie na kocia lape i nie licz na to, ze ona sie przy tobie zmieni (byc moze, ale nie masz na to zadnych gwarancji). Byc moze jej stosunek do posiadania dzieci, wcale nie odzwierciedla jej myslenia ale raczej jest znakiem dla ciebie zebys jej do niczego nie popychal i na za duzo nie liczyl na tym etapie znajomosci bo ona nie jest gotowa do tego.

Gość posiadanie dzieci
jest tylko jednym z celów małżenstwa.

Gość lokosuszarka
"Celem malzenstwa jest posiadanie potomstwa" co za ograniczone myslenie....

Gość zostaw zdzire
gloopia lafirynda jak nie chce miec dzieci to niech pozniej zdycha w samotnosci

Gość do zostaw zdzirę
a czyli dzieci są po to, zeby ktoś miał ci na starosć usługiwać? gratuluje EGOIZMU! 😴

Gość gupie szmatki
nagrzeszyly w raju i teraz jak zwykle beda sie wykrecac. kobieta to jednak podczlowiek trzeba to zamknac z wypietym tylkiem i niech ograniczy sie do rodzenia i gotowania

Gość od tego sa baby
zeby gotowaly,uslugiwaly na starosc i rodzily dzieci.

Gość autorze znacie sie 2 miesiace
to za wczesnie żeby mówic o dzieciach.

Nie łudź się, że jej "przejdzie". Albo ją chcesz taką, jak jest, albo szukaj kogoś innego. Na dziecko nie można nikogo "namawiać". Ja też nie chcę dzieci, zawsze tak było i jakoś zmiany nie ma i nagle mi się nie zachciało. Więc radzę sobie przemyśleć i założyć "najgorszy" scenariusz.

Gość d434f2
znamy się ciut dłużej bo 4 mcs ale od 2 jesteśmu parą.

Gość taka_jedna04
autorze, obejrzyj film, do którego linka zamieściła cheysula a w mig pojmiesz dlaczego nie chce mieć dzieci