Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kikaaar

spór Allegro- problem

Polecane posty

Nie chodzi o Ciebie, że jesteś nieuczciwy, tylko o autorkę topiku. Gdyby znała regulamin allegro, to by wiedziała, jak sięprzeprowadza takie aukcje. Jest cała masa porad. jak była leniwa i to kilkukrotnie, to niech teraz za to poniesie odpowiedzialność. Ja mam 100 % pozytywów i dbam o klientów. Gdybym taki numer wywinął (a nie wywinąłbym), to bym jej zaproponował jakąś rekompensatę, albo inny model telefonu po atrakcyjnej cenie. Niech napisze szczere przeprosiny, wyjasni sytuację i zaoferuje na początek 20 PLN. Po przeprosinach kobieta powinna się zgodzić, a jak nie to 50 zł i spokój. Na drugi raz jak poniesie konsekwencje, to nie będzie rolować ludzi. Może tamta kobieta przez to nie wzięła udziału w innej aukcji?

Gość kikaaar
ale ja juz tą Panią przepraszałam niejednokrotnie i niestety to nie pomogło. myślę że wyśmieje moje 20 a nawet 50 zł. a poza tym jak ja mam jej zaproponowac te pieniądze tak oficjalnie na stronie sporu allegro ?? czy przez maila? a w razie jak przez maila to nie bedzie jakis dowód w ewentualnej sprawie ze próbowałam ją przekupić ?? przyznaje postąpiłam nieodpowiedzialnie ale nie jestem głupia!! każdy ma prawo do popełniania błedów. ważne żeby sie na nich uczyć.

Może pójdź do jakiegoś komisu i wyłóż pieniądze na taki sam telefon, powiedz jej, że tak truła dupę, że poprosiłaś tego faceta o zwrot i on w przecwieństwie do niej zrozumiał sytuację, i sprzedaj jej ten telefon to ci się zwróci... jeżli mieszkasz w dużym mieście to powinnaś znaleźć takie w komisie, albo kup na allegro tylko nie ze swojego kompa i nie ze swojego konta.

Gość LeO721
Allegro-oszukuje!!!!!! Niby chwalą się,że program kupujących działa os złotówki,a to blew i kłamstwo. Z tego co wiem,to prokurator do 250pln odmawia wstrzęcia postępowania. NIE KUPUJCIE NIC NA ALLEGRO!!!!!! KŁAMIĄ I OSZUKUJĄ LUDZI!!!!!! TYLKO KONTAKTUJĄ SIĘ ZDAWKOWO POPRZEZ E-AMIL!!!!!!

Gość airborne82
Ja mam podobny problem ze sprzedawcą , też popełnił błąd i żle wycofał aukcje i ją wygrałem , a wiecie co najlepsze to że jest to karta graficzna warta w sklepie koło 500zł a wygrałem ją za 1 zł , co z tego że dzięki temu sprzedawcy ... I teraz problem , ta osoba mi pisała że moge zapomnieć o tym że ją dostane a na moje prośby zeby podała numer konta tylko mnie wysmiała i odpisała ze dalej mysle że mi ją wysle , oczywiscie pisałem do allegro ale jedyne co odpisywali to tylko to że aukcja jest wiążąca i rownoznaczna z podpisaniem umowy Kupna - Sprzedazy i że powinienem dalej sie dogadywać z tym sprzedawca ... a niedawno zauwazylem że 2 dni po zakonczeniu aukcji osoba ta ponownie wystawila ten towar na aukcji i sprzedala przez KUP TERAZ za duzo wieksza sume , oczywiscie napisalem do allegro i wysłałem linki zeby sobie sprawdzili poprawność tych danych ale czy cos z tym zrobią ?? Jak uwazacie ?? Nieżle sprzedawca wykombinował sobie , sprzedawac 2 razy ten sam towar

Gość yoker
witam ja na 100% założyłbym sprawę cywilną takiemu cwaniakowi , jak się nie potrafi sprzedawać na allegro to na targowisku proszę, trzeba się zastanowić co się klika wybierając allegro , każdy zmarnuje trochę czasu przy obserwacji aukcji a ktoś potem go robi w bambuko parę nawet nawet takich drobnych proc-esików może wyklarowałoby jakąś standaryzację kupna-sprzedaży i nie byłoby takich problemów. a propo kosztów wznowienia procesów to babcie z marketu za batonika też skazano!