Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mariusz87

Ból łydek.

Polecane posty

Witam, tak jak w temacie. W piątek, nie wiem dokładnie z jakiego powodu zaczęły boleć mnie łydki po zewnętrznych stronach. Ból występuje podczas chodzenia i gdy np. leżąc wyciągam stopy do przodu. Nie wiem czy to mięśnie bolą, bo w okolicy tego bólu nie czuję dobrze że jakiś mięsień się napina. Doda że nie ćwiczyłem wcale, może przyczyną jest to że wychodząc z autobusu, jakoś niefortunnie stanąłem na schodkach. Chociaż wtedy zabolało mnie w kolanach a nie w łydkach. Ból łydek pojawił się po nocy. Może to być naciągnięcie jakiejś grupy mięśni? albo może są one naciągnięte w miejscu przyczepu mięśni? Wyczytałem też że może to być zapalenie okostnej, tylko nie wiem jaki może być tego powód...

Może brak ci jakiś witam i masz lekkie skurcze? Albo początki reumatyzmu i reagujesz na zmiany pogody? Wtedy czuje się rwanie wzdłuż kości długich kończyn (głównie). A może masz niedużo lat np koło 15 i po prostu... rośniesz?

Mam 21 lat, więc to drugie odpada. Nie wiem czy to nie zapalenie okostnej z tego co czytałem, ale to najczęściej mają osoby które np. dużo biegają. Co do witamin to nie wiem ale raczej mi ich nie brakuje. Ostatnio byłem przeziębiony jakoś dziwnie bo czułem tak jakby mnie coś ciągnęło za uszy - takie napięcie. Jednak byłem u lekarza - dostałem antybiotyk i wszystko minęło. Teraz tylko pojawił się ten ból łydek, a najgorsze jest to że nie wiem z jakiego powodu... dobrze że w środę mam wizytę u ortopedy.

Gość sndra
Zmień trochę dietę. Wiecej ruchu tez nie zaszkodzi. Nie musisz od razu biegać, po prostu pospaceruj daj nogom też chwilę relaksu. Zimne kapiele czy natryski na pewno pomogą. I jeszcze posmaruj sobie nogi dobrym odżywczym żelem jak np galvenoxsoft. Poprawi Ci się skóra od tego i nogi pewnie też będą lepiej funkcjonować.