Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fgjkirthyibhyinhsrjoyjmkfng

niski poziom testosteronu i DHEA S - CO OZNACZA?

Polecane posty

Witam! chciałabym przedstawiC wyniki badań hormonów jakie miałam zlecone w 4 dniu cyklu. A więc tak: Prolaktyna 11.93ng/ml po tabletce mc 206.56ng/ml , Testosteron 0.19ng/ml, DHEA S 17,0 Wiem że testosteron i DHEA S są niskie, bo to mam zaznaczone strzałką w dół jednak nie mam pojęcia co to oznacza i dlaczego tak jest. Wizytę do endokrynologa mam dopiero za miesiąc. Czytałam trochę na ten temat w necie jednak o obniżonych wynikach tych hormonów piszą nie wiele przeważnie opisują jeśli są one podwyższone. Wyczytałam tyle tylko że niedobór tych hormonów może doprowadzi do zapaści a nawet do śmierci. Przestraszyłam się tym alenic więcej nie mogę znaleźc. Będę wdzieczna jeśli ktoś mi coś na ten temat odpisze.

i nikt nic nie wie?Czy tylko jak tak mam??

Ponoć często jest się zmęczonym, ma się niskie libido , napady gorąca, problemy z koncentracją i parę innych dolegliwości, ale nie pamiętam jakie, ale o śmierci nic mi nie wiadomo.

Gość gość
pewnie wygasanie czynności jajnika i problemy z płodnością

Gość alanick
Powinnaś przyjmować DHEA czyli prasteron. Jest dostępny bez recepty, preparaty na rynku polskim Biosteron, DHEA Eljot, Stymen, można też kupić w większych dawkach DHEA na allegro albo ebayu. Działanie rewelacyjne w przypadku obniżonego poziomu DHEA, co ma miejsce w Twoim przypadku. Wiem, że to odpowiedź na post sprzed kliku lat, ale może się przydać innym osobom.

Gość gość
@alanick dobrze mowi powinienes sie tym zainteresowac, a w sumie najlepiej to skonsultowac sie ze odpowiedna osoba w twojej placowce, niech ona Tobie lepiej to wyjasni, bo szukanie pomocy na forach nie jest fachowa pomocna... zawsze zastanawia mnie dlaczego ludzie to robia jak maja juz gotowe wyniki i wala z zapytaniami na forach zamiast ruszyc d**e... opieka medyczna tutaj jest bezpłatna nie jestes w stanach... A w nawiazaniu do posta od "gość" to na temat Somatodrol, mozesz poczytac wiecej na biotrendy.pl sa tam rowniez przeciwwskazania oraz mozliwe skutki uboczne, warto tez popatrzec dokładnie na skład suplementu. Moze sie tobie to info w jakis sposob przyda