Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam problem odnośnie depilacji

Dziewczyny,JAK Wy wytrzymujecie ból podczas depilacji brazylijskiej?

Polecane posty

Nie cierpię mieć TAM włosków,wręcz mnie to obrzydza,ale krem nie usuwa ich do końca i podrażnia,a woskiem po prostu nie daję rady,pastą cukrowa też nie.W pachwinach nie boli mnie w ogóle,ale im dalej dochodzę,jest gorzej.A na tych "płatkach"to sobie nie wyobrażam,chyba wyrwałyby mi się razem z plastrem :( Jak Wy to robicie?Kosmetyczka odpada

Gość ja tam golę
zwykłą maszynką i płynem do higieny int., bo na pianki i inne do golenia mam alergię, golę tylko bikini i wargi sromowe i dokładnie tam na dole, a wzgórek przycinam króciuteńko trymerem, żeby nie było krost, po zabiegu smaruję profilaktycznie panthenolem w kremie i nie mam podrażnień, powtarzam całą operację co 3-4 dni

Gość misiaczek 99999
I w imię czego cierpicie? Idiotyzm jak dla mnie :O

Gość ja tam golę
A czy ja napisałam, że cierpię? ??? Robię to dla przyjemności i dla własnego komfortu higienicznego, poza tym podczas sexu bujne owłosienie niesamowicie mi przeszkadza, dostaje się do środka i w ogóle. Dla mnie to normalne, tak jak golenie się pod pachami i używanie dezodorantu. Mój facet to dopiero cierpi, ma tak silny zarost, że się musi golić dwa razy dziennie, biedaczek. Oczywiście u niego mam na myśli zarost na twarzy.

Gość mam problem odnośnie depilacj
Wiele rzeczy robimy dla urody mimo że bolą,np depilacji brwi czy nóg i nie jest to żaden kaprys tylko mus.Brazylijka to też dla mnie prawie konieczność,bo z włosami czuję się po prostu okropnie,niehigienicznie i zaniedbana :O A golić niestety nie mogę bo zadrapałabym się na śmierć :O

Gość ja tam golę
A może spróbuj trymer? Obcina na króciuteńko, na 1 mm przy skórze, ale nie do łysa, odrastający włosek nie musi przebijać się przez skórę i dzięki temu nic nie swędzi. Trzeba tylko pamiętać o dezynfekcji, no i nie jest tam całkiem gładziutko, ale przynajmniej higienicznie.

Ojej,to jeszcze gorzej,bo jak mam takie króciutkie włoski to strasznie drapią,istny jeż.Zresztą chyba każdy tak ma