Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bez zludzen

Chyba nie warto mi się uczyć /

Polecane posty

Gość bez zludzen

Za rok zdaje maturę, akurat trafiłam na rocznik który maturę z matematyki musi zdać obowiązkowo a ja jestem zielona :-o Nie znam nawet podstaw, matematyka u mnie wyglada tak, że nauczyciel siedzi i czyta książkę a my musimy rozwiązywać zadania :-o Osoby mądre rozwiążą a taka ja? Nigdy nie umiałam matematyki i nawet chodziłam na korki ale nic z tego, po prostu jestem za ciemna z tego :-( Chyba nawet nie opłaca mi sie konczyć liceum bo co mi z tego jak nie zdam matury :-(

Gość kamonika
Ja też z matematyki jestem słaba ale maturę mam zamiar zdawać, nie zdam to nie, trudno :-)

Gość na maturze sie sciaga
dasz sobie rade

Gość asdfdsadd
A jestes moze z okolic katowic?

ucz się ! koniecznie bo teraz i tylko teraz się rozegra problem Twego życia czy: bedziesz Ty zapierdalać na innych czy inni na Ciebie?

Matematyka wcale nie jest taka trudna. To zwykła awersja do niej i tyle. Siadasz nad książką, nic nie przecvzytasz, albo przeczytasz ale nie skupisz się i narzekanie: "To jest do dupy! tego się nie da nauczyc!" korepetycje, dobre książki i zdasz spokojnie ;)

Gość piegiiiiii
no niestety na maturze nie masz co liczyc na ściaganie , uczysz się przede wszystkim dla siebie powiem szczeze ze matura jest pocxzebna , a wiem co mówie bo zdawałam ją w tym roku nie wazne jakie winiki ważne ze matura jest ,,, wprawdzie znam wiele osób co z tytułem mgr pracuja w zakładach ,

Gość bez zludzen
Do Katowic mam jakieś 2 godziny. Dla niektórych matematyka może być banalna a dla mnie to jest dosłownie czarna magia, w gimnazjum miałam problemy z mnożeniem nawet :-o Nie potrafie się nauczyć tego przedmiotu :-( Z polskiego, historii, biologii mam same 5 a z matematyki lub fizyki to w ogóle szkoda mówić :-o

Gość piegiiiiii
wiem z kad masz te obawy przed matematyka, całe szczeście ja jej nie musiałam zdawac , nie każdy lubi matematyki , ten przedmiot poprostu czeba polubiec i zrozumiec , ja strasznie nie lubie matematyki i angielskiego , tylko w angielskim zawsze możesz coś wymyslic ,,,, p w liscie pozdrawiam zosie ,ole ,kasie , i mietka i juz masz słowa , a w matmie nic nie wykabinujesz nie znasz wzoru , wyjdzie ci zły winik już mnoiej punktów

Gość piegiiiiii
powiem szczeże że jest udowodnione ze niektórzy ludzie poprostu nie ze nie chca się nauczyć tylko nie maja poprostu zdolnosci do liczb , mój brat jest olipijczykiem z matmy , 2 btrat zdawał roz matme , a 3 brat młodszy odemnie o 4 lata rozwiazywał mi zadania z matmy z liceum , niestety ja nie odziedziczyłam zdolnosci matematycznych ,,

Gość bez zludzen
chociaż wykute mam na pamięć wszystkie wzory to co z tego jak nie potafie z nich korzystać :-(

Gość San Marino
ja też nie zdam i sie tym nie przejmuje byle zdac szkołe skupiam sie na maturze z innych przedmiotów ,matme moge nie zdać bo na co mi ona studiować tego kierunku nie będe wzory sie naucze ale co dalej z matmy nigdy nie byłam mądra jeszcze do tego nauczycielka która kompletnie nie ma podejścia i nie potrafi dobrze wytłumaczyć mogę sie uczyć 3 albo 4 godziny a ze spr i tak bania niektórzy tak mają dlatego matura powinna być dla tych co chcą ją pisać a nie dla wszystkich :( powodzenia

Gość bez zludzen
ale ja chciałabym iść na studia a bez matury nie mogę :-( i właśnie tym się martwię :-(

Gość San Marino
to zależy jaka uczelnia wymaga jakie przedmioty bo u mnie to najbardziej liczy sie wos i geografia ,kwestia uczelni fakt że amnesti nie ma ale jak z innych przedmiotów pojdzie ci dobrze to matmą nie będziesz sie przejmować aż tak

Gość bez zludzen
na pewno nie studiowałabym niczego co jest związane z matematyką :-o Czyli jeżeli nie zdam matmy i będę chciała studiować coś związane z humanistycznymi przedmiotami to mnie przyjmą? Nie wiedziałam o tym.

Gość trzeba było sie uczyc

Gość mistrz matematyki
Ja ucze za seks-moge dojechac :)

szkoda że masz tak daleko do Katowic, nie ja wczesniej pisałam o tym, ale akurat znam osobe która potrafi nauczyc KAŻDEGO. Ludzi z pał wyprowadziła na czwórki. Już nie udziela korkow na szeroka skale ale kogoś w bardzo cięzkiej sytuacji mysle że by poratowała.

Gość bez zludzen
wc kaczka---- no szkoda :-( chętnie bym skorzystała ale miałabym problem z dojazdem :-( ale dziękuję Ci za chęci 🌼

Gość sdaad
wc kaczka--- a to jest jakis nauczyciel czy jak?????????

nie martw się tak. tzn ja jakbym zdawala matme obowiązkowo to bym do 50tki nie zdała, tak ciemna jestem. mature miałam w tym roku, moja najlepsza koleżanka wzięła sobie matmę oprócz pol (cyli obowiązkowy) i ang (też obowiązek) i nie zdała! a dodam, że z matmy była naprawdę geniusz. trochę poryczała, ale wzięła się w garść, zrobiła sobie 2mc wakacji teraz poszła do pracy, jest na kursie księgowości, bo na takie studia chce iść i nawet się nie martw, że ma rok w plecy, bo za coś się wzieła i do studiów barziej przygotowana będzie.