Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Łukasz ma-tysiak

czary mary weż pałeczkę do ręki

Polecane posty

Gość Łukasz ma-tysiak

kto śpiewa tą piesonkę? Chyba nei fasolki, bo nie mogę znaleźć w ten sposób na youtube... a może ktoś ma link bezpośredni?? Z góry dzięki

Gość sephora80
jaka to pioesemka ?

Gość mam 2 złote
ale sie śmieję

Gość ioioioio
Kurcze to jest jedna z moich ulubionych piosenek z dzieciństwa! Aż zrobiłam śledztwo i znalazłam coś o niej: ZAGRAM DZIECIOM Słowa: Dorota Gellner Muzyka: Barbara Kolago Zaraz siądę sobie w kącie, zagram dzieciom na trójkącie. Trójkąt srebrne oczy ma, srebrnym głosem chętnie gra. Czary - mary, weź pałeczkę do ręki, czary mary - mary, wyczarują się dźwięki. Czary - mary, i na pewno w tych dźwiękach jest zaklęta, zaklęta piosenka. To są dzwonki, to pałeczka, zagram dzieciom na dzwoneczkach. Zagram cicho - sol, do, mi, niech się wszystkim dobrze śpi. Czary - mary, weź pałeczkę do ręki... Ale nadal jej nie mogę znaleźć!!!

Gość Bazifons
Małe Słowianki

Gość Półnuta
Te piosenkę skomponowała ok.20 lat temu do słuchowiska radiowego nadawanego w paśmie "Radio-dzieciom"w Pr.I PR pt. "Zielona Półnutka " do slów znakomitej poetki Doroty Gellner- Barbara Kolago. W słuchowisku śpiewała pani Ilona Kusmierska odtwarzajaca rolę Zielonej Półnutki a potem nagrały ja dzieci z zespołu radiowego "Chochliki".