Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dajcie mi nadzieję

Pemniki

Polecane posty

Gość dajcie mi nadzieję

ostatnio byłam na badaniach ginekologicznych ponieważ staram się o dzidziusia. Byłam trzy godziny po stosunku. Lekarz pobrał próbki do badań pod mikroskopem. Okazało się że w próbce były widoczne tylko 2 plemniki. Nieruchome o nieprawidłowej budowie. Śluz niestety przed owulacją mam kiepski. Właściwie wogóle go nie ma. jest mętny nieciągliwy lepki. lekarz mówił, że nie było widać plemników przez ten mój śluz. Zaznaczam ,że mąż nie był na badaniach. Dziewczyny powiedzcie czy jest szanasa na to że badania spermy które robi za tydzień majją szansę być dobre? Czy raczej nie robić sobie nadziei? :-( Czy któraś z dziewczyn mimo dobrych wyników spermy miała tak jak ja, czyli właściwie zerową ilość plemników w sobie?

Badanie nasienia może wyjść nie tylko dobre ale wręcz wyśmienite. problemy mogą być dwa: albo problem u Partnera (kiepskiej jakości nasienie) albo cierpisz na wrogość śluzu. Odpowiedź da wynik badania, tego nie przeskoczysz, trzeba czekać.Powiem tylko, że lepiej, by to nasienie było złe, bo to jest często uleczalne (tj ma swoją przyczynę). Wrogość śluzu jest raczej nie do przeskoczenia.

Gość dajcie mi nadzieję
a myślałam że wrogość śluzu powoduję smierć plemników. Myślałam że powinny być martwe a nie że nie będzie ich wcale? :-( Byłam trzy godziny po stosunku czy to możliwe,żeby tak szybko "znikły"

Gość dajcie mi nadzieję
Może ktoś miał taką sutuację:-(

Gość qwertyui
Test po stosunku płciowym. Test po współżyciu płciowym, stosowany jest do oceny aktywności plemników w śluzie szyjkowym w pewnym odstępie czasowym po odbytym stosunku. Test powinien być poprzedzony badaniem nasienia. Aby wykonać to badanie, kobieta jest proszona o zgłoszenie się do gabinetu lekarskiego ok. 10-14 godzin po stosunku w dniu tuż przed spodziewaną owulacją. Pobrany śluz z szyjki macicy jest badany pod mikroskopem. Ocenia się liczbę oraz ruchliwość plemników. Test jest nieprawidłowy, jeśli w śluzie nie ma plemników lub nie poruszają się. Wynik prawidłowy polega na stwierdzeniu, co najmniej 6 aktywnych plemników w polu widzenia mikroskopu x 400. Obecność prawidłowej liczby ale nieruchomych plemników może świadczyć o przyczynie immunologicznej. Należy również wykluczyć czynnik zapalny. (wykonać posiew z kanału szyjki macicy).

Gość dajcie mi nadzieję
Wczoraj byłam na kolejnym badaniu. Podobno śluz był super płodny , szyjka ładnie rozwarta a plemników 0 !!!!!! :-( jestem załamana!

Gość 7yp9
wyślij swojego do lekarza. nic innego ci nie pozostaje. jak bardzo chce mieć potomstwo to zrozumie

Gość dajcie mi nadzieję
chce bardzo mieć dzidziusia. jest stworzony do bycia ojcem. Uwielbia dzieci a dzieci uwiekbiają jego! Jest przerażony tym że ma problemy i boi się wyniku ,że nie spełni swojego marzenia jakim jest bycie tatą.

Gość dajcie mi nadzieję
Idzie na badania w przyszłym tygodniu.

Gość 7yp9
to niech tak dalej mysli to nigdy nie bedziecie wiedziec. a czy szybciej zaczniecie leczenie tym szybciej bedziecie mieli dziecko

Nie ma co się bać -musi się przebadać bo tak to do niczego nie dojdziecie. nie jest mu przyjemnie o tym myśleć ale skoro chcecie mieć dzieci to niech i on się poświęci i pójdzie do lekarza. :)