Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość myślącaIstotna

Dlaczego czepiacie się kobiet, które są po 20-stce a nie były jeszcze u ginekolo

Polecane posty

Gość myslalam że takie poglądy
dominowaly kilkadziesiat lat temu ale zeby w dzisiejszych czasach?

Gość tez nie rozumiem po co
dlugosc i jakosc zycia nie jest uwarunkowana czestoscia wizyt lekarskich :classic_cool:

Gość przestań bredzić
jak bedziesz w ciaży tez proponuję nie chodzić na badania kontrolne bo po co?

a kto powiedzial, ze nie bede chodzic do lekarza jak bede w ciazy... Poki co nie mam powodu. Jak powod bedzie to bede chodzic, to chyba oczywiste... ;)

Gość też uważam ze to prowokacja
:o :o :O :O :O :o :o :O :O :O :O :O :O :o

Ja tez poszłam późno, bo miałam 25 lat, lekarka mnie opierdzieliła. Niestety dorobilam sie nadżerki, chociaz dolegliwości nie miałam żadnych. Nie chciałam, zeby badała mnie przez odbyt jako dziewicę. Zbadała mnie normalnie, nie był to straszne. Pewnie jakbym poszla na badanie wcześniej nie doprowadziłabym do nadżerki.

mozecie sobie uwazac cokolwiek chcecie ;) I od "idiotek" tez mozecie mi wyjezdzac do woli ;) Splywa to po mnie :P

i bardzo dobrze, ze poszlas ;) kazdy robi jak chce i jak uwaza za sluszne ;)

Gość zrozumieją jak się okaże
że nie mogą zajść w ciążę...i po fakcie dowiedzą się że od lat mają nieleczone stany zapalne które spowodowały nadżerki na szyjce macicy, dysplazje albo zrosty w jajowodach.... wiadomo, mądry Polak po szkodzie

Gość Polak nawet po szkodzie
głupi bo większosci nic to nie uczy. :o

i czemu zakladacie, ze chce miec dzieci? ;)

Gość musztarda
tez nie rozumiem po co a Wy nie widzicie rozwiazan posrednich? Zaraz lej po bombie... Ide jak cos zauwaze, cos poczuje - cokolwiek Zreszta kto lubi chodzic do dentysty Jak poczujesz, to dla mnie już lej po bombie. I pewnie dlatego nie lubisz chodzić do dentysty, bo masz złe doświadczenia, których mogłoby nie być. Ja nie mam z tym problemu.

Chodziłam regularnie a i tak mam problemy. Po prostu mając 20 lat człowiek nie myśli o przyszłości o tym czy będzie zdrowy, płodny.....dopiero czas wszystko weryfikuje. Życzę wszystkim mądrości i zdrowia.

Że tak powiem nic mnie nie obchodzi co robisz. Twoje zdrowie, twoje życie, twoja prowokacja :D. Tylko nie życzę ci żebyś jak moja znajoma miała wycięte obie piersi bo tak samo myślała. Żal mi kobiet które nie dbają o siebie, ale ja nie mam zamiaru przekonywać takich do pójścia do lekarza. Jesteś dorosła - sama będziesz musiała ponieść konsekwencje swoich działań 🖐️ 🖐️

Też myślałam że nie chcę dzieci....ale w ten piątek mam zabieg i mogę usłyszec diagnozę że np trzeba usunąć macicę..... co innego rozważania teoretyczne a co innego gdy się usłyszy diagnozę: rak

Gość no i wlasnie dlatego
popieram pomysł obowiązkowych badan ginekologicznych i piersi u kobiet przed przyjęciem do pracy - jak nie po prośbie to po groźbie skoro inaczej nie można dotrzeć.

Nie mam zlych doswiadczen u dentysty :P No moze u szkolnego dawno temu - na wizytach obowiazkowych wlasnie, kontrolnych! Jak mi bez uprzedzenia wyrwala mleczaka, bo juz za stara bylam na mleczaki (tak pozniej mowila). Wyrwala z zawiazka stalego zeba - do dzis mi nie wyrosl... A tak to nie mam zadnych zlych doswiadczen i lejow po bombie tez nie mialam. Najczesciej chodze na usuwanie kamienia :P

Gość mam 19 lat nie bylam
u ginekologa jestem dziewica poszlabym ale to nie latwe ja sie WSTYDZE i boje bolu wiem ze mnie zjedziecie ale z ta mysla sie juz nosze by wreszcie sie wybrac ale jakos chyba do babki bym wolala

moge cale zycie kontrolowac sie pod wzgledem raka macicy, a umrzec na raka jelita grubego. I co mi z tych badan u ginekologa wtedy? ;)

Gość tez nie rozumiem po co twoj
tok myslenia jest po prostu smieszny a "argumenty" nie do pobicia.😴

Gość skoro uważasz że nie warto się
badac to zrezygnuj też od razu z leczenia i opieki medycznej gdy się okaże że jednak masz tego raka, w domyśle po co masz zajmowac miejsce w szpitalu tym którzy chcą mimo wszystko się leczyc

poki co nikt nie podal zadnych rozsadnych kontrargumentow na moje twierdzenia ;)

Gość mmamjkka
do monola blues i innych dziewczyn o podobnych pogladach KU PRZESTRODZE jesli uwazacie, ze nie musicie isc do ginekologa bo was nic nie boli wiec jestescie zdrowe to zycze wam zeby jakims cudem tak bylo ja pierwszy raz poszlam w wieku 16lat z matka, etz nic nie bolalo, miesiaczki regularne. i co sie okazalo? torbiel srednicy 6cm:( moja siostra poszla wtedy ze mna, miala 14lat - niedorozwoj macicy. a tez nie bylo objawow. powodzenia :o PS. a tak poza tym, stany zapalne pochwy nie zawsze daja objawy takie jak swiad i uplawy. PS2. Do dentysty tez nie chodzicie?? PS3. Nie rozumiem skad ten strach przed lekarzem.

jak nic mi nie dolega to nie korzystam z opieki medycznej...

do dentysty, tak jak i do lekarza rodzinnego, czy innego specjalisty wybieram sie jak mi cos dolega. Idac Waszym tokiem milczenia powinnam zrobic profilaktyczne badania w kiedunku innych chorob tez. Co sie tylko tak tego biednego ginekologa czepiacie? ;)

Autorko podanych jest tu sporo konkretnych argumentów ale niestety jesteś zbyt głupiutka żeby zrozumieć:(:(... Szkoda mi takich idiotek. Sorry, ale tak idiotek, bo inaczej tego nie mogę nazwać niż "przejaw skrajnego debilizmu"

wszystkie argumenty koncza sie na inwektywach w moja strone skierowanych ;)

Gość przeciez ona specjalnie sie
z wami droczy - szkoda czasu na nią dziewczyny. 😴