Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malinowa mamba*

Jak wyglądał u was pierwszy tydzień...

Polecane posty

Gość malinowa mamba*

po przyjeździe ze szpitala?

tez sie strasznie balam, tym bardziej, ze moj maly byl chory po urodzeniu i miel trudnosci ze zlapaniem piersi strasznie chcialam iscz nim do domu ale jednoczesnie blam przerazona ale nie bylo tak zle,wcale nie bylo zle, tylko trzeba sie w szpitalu dowiedziec jesli was nie poinformuja, jak kapac, co z kolka, zaparciami i takie inne potrzebne informacje i bedzie ok zobaczycie dziewczynki, ze strach ma wielkie oczy, a potem okazuje sie, ze z kazdym dniem jest coraz fajniej

mam nadzieję, że tak właśnie będzie, że to tylko \"taki psychiczny strach przed nowym\" przejdzie sam :) Jak czytam o waszych przeżyciach z kolkami, to załamuję się jeszcze bardziej, ale nie ma tego złego... wypytam się wszystkiego, już dużo czytam.

Mój pierwszy tydzień w domu był trochę utrudniony przez nacięcie krocza- trochę dyskomfortu przy niektórych czynnościach. Ale mój synek był takim śpiochem wtedy, że ja się nie mogłam doczekać, kiedy się wreszcie obudzi hehe. Oprócz tego po 3 dniach pobytu w domu dostał wysypki, bo się mamusia spragniona pomidorów najadła i ot co:) Ogólnie to byłąm bardzo szczęśliwa, że wróciłam do domku, bo w szpitalu chociaż dobre warunki itd. to jednak nie mogłam się wyjścia doczekać.

U mnie to pierwszy tydz był nienajlepszy miałam chyba beby blus ryczałam ,denerwowałam sie bo po szyciu nawet niemogłam sie ruszyc mały płakał a ja zanim do niego doszłam to 10 min mineło a miałam do łuzeczka 4 metry koszmar:( hormony szalały tylko płacz i smutek no i te koszmarne kolki:O trwały u nas 7 tyg ciagłego płaczu teraz jest super mały grzeczny ja doszłam do siebie ,ale było ciezko

Ja pierwszy tydzień po porodzie spędziłam z maluszkiem w szpitalu, więc tym bardziej nie mogłam doczekać się powrotu do domu. Na początku było mi ciężko, ale jak tylko oswoiłam się z sytuacją, poszło gładko :-) Nie będę straszyć młodych mam depresjami i innymi takimi. Na pewno sobie poradzicie, nie martwcie się na zapas. A w szczególnych sytuacjach warto czasem zdać się na intuicję :-)

ja jestem 6 dzień po wyjsciu ze szpitala. Funkcjonuje normalnie. Mały jest grzeczny - daje pospac, posprzątac ugotowac. Mam nadzieje że tak juz zostanie:).

Ja jestem 3 tygodnie po porodzie i powiem Wam, że dla mnie pierwszy tydzień w domu był lepszy niz ostatnie 2 bo teraz daje sie już we znaki zmęczenie, niewyspanie a w pierwszym tygodniu byłam że tak powiem bardziej świeża choć ledwo co po porodzie... ale zapewniam Wam w jednym, że pomoc w postaci męża, przyjaciela, mamy czy babci napewno Wam sie przyda... Cieżko wszystko zrobić samemu choć bardzo by się chciało... :) Ale dacie radę! Pozdrawiam