Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość kitkat22

gdzie w w-wie kupić smaczny chleb

Polecane posty

Gość izzzka

Ostatnio kupiłam w markecie chleb z piekarni Otrębusy i przypadł mi do gustu 🙂

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Marcin

W piekarnio - cukierni Nowakowski Gorąco Polecam, w Warszawie jest sporo oddziałów, codziennie maja świeże pieczywo, polecam 😄

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Kacper
Dnia 10.10.2019 o 11:15, Gość Marcin napisał:

W piekarnio - cukierni Nowakowski Gorąco Polecam, w Warszawie jest sporo oddziałów, codziennie maja świeże pieczywo, polecam 😄

Najbardziej podoba mi się na Puławskiej, fajne wnętrze, fajna obsługa, polecam. 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Polecam piec samodzielnie chleb w domu. Masz pewność, że nie ma w nim żadnej chemii. W każdy weekend piekę 3 chleby żytnie na zakwasie. 3 sztuki mieszczą mi się w piekarniku 🙂

Boski zapach, smak nie do opisania i przede wszystkim samo zdrowie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Chleba nie kupuję, tylko piekę sama. Wystarczy przez kilka dni moczyć ziarna białej gryki aż do skiełkowania pamiętając o ich regularnym płukaniu. Nasionka z wyrośniętymi już ogonkami blenduję do jednolitej konsystencji i dodaję dobrą jakościowo sól himalajską lub kłodawską. Ja do powstałej masy dosypuję również zioła prowansalskie, nasionka czarnuszki i suszone pomidory. Chleb pozostawiam w ciepłym miejscu do wyrośnięcia, a następnie piekę go w piekarniku. Natomiast woda, która pozostaje po skiełkowanych nasionach, to Rejuvelac- świetny napój probiotyczny, który odbudowuje florę bakteryjną jelit. To doskonałe źródło wit. B, wit. K, dużej ilości enzymów, protein, białek, kwasu mlekowego oraz amylazy, czyli samo zdrowie! :)) Polecam.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Kilka razy robiłam chleb z nasion gryki. Nie czekałam aż skiełkują tylko miksowałam po 1 dniu. Chleb z gryki smaczny i aż dziw bierze, że naturalnym zakwasie po tak krótkim czasie jest pulchny. Jedyny minus chleba gryczanego to nieprzyjemny zapach podczas robienia. Dlatego robię tylko z żyta na domowym zakwasie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

×