Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość ssarrena12

rozdzielczość pics/ cal w photoshop....pomocy!

Polecane posty

Gość ssarrena12

Witam! mam takie pytanie związane z ustawieniem rozdzielczości na odbitki w wielkość 10,2x15,2 w photoshopie. Dotychczas obrabiałam zdjęcia w picassie ale jakość wydruku była niezadowalająca bo na zdjęciach widać było picsele zwłaszcza na twarzach , a jak wyswietlałam na monitorze to jakość super. Dopiero jak pomniejszałam na "minusie" to widać było na monitorze te piksle. Nie wiem jak to opisać ale na mój rozum wydaje mi sie ze jak oni drukują te zdjęcia to te piksele sie uwidaczniają jakimś cudem i nie wiem jak dobrać rozdzielczość żeby na fotce wyszło ładnie-gładko. Zaznaczę ze zawsze zostawiałam oryginalny rozmiar zdjęcia. Mam canon S2 i zdjęcia w formacie 2592x1944. I teraz robie to w photoszopie tam sobie wpisuje rozmiar ale w polu rozdzielczość nie wiem co wpisać wszędzie piszą 300 DPI ale moja bratowa robi tak ze tam nic nie wpisuje i to automatycznie zostawia rozdzielczość oryginalną.... nie wiem jaką dobrać wpisuje 500 pics/cal nie wiem czy to będzie ok? dalej mam wrażenie ze te zdjęcia pomniejszone na monitorze do wielkości tak jakby 10x15 wychodzą picslowate co robię nie tak.....juz nie umiem sobie z tym poradzić i nigdzie znaleźć rozwiązania....nie che znowu wywalić kasy na zdjęcia i byc niezadowolona....pomóżcie proszę!!

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować