Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jestem slepa. szloch

CZY CWICZENIA WZROKU NAPRAWDE DZIAŁAJĄ?

Polecane posty

chodzi mi o taką np. joge oczu , cwiczenia dla krótkowidzów. Mam -6,5 !!!!! jestem slepa już prawie.. czy one cos mi dadza!

Gość wkurw zajebisty
kurwa, jest takie coś jak wyszukiwarka, co najmniej raz w miesiącu pojawia się identyczny temat z kilkunastoma odpowiedziami 😡

No to co? Umrzesz jak bedzie jeszcze jeden? Chciałam pogadac z osobą która cwiczyła i poprawił jej się wzrok. !

Gość ja cwiczylam
jak bylam mniejsza grozila mi operazja na jedno oko ( to byla 3 4 5 klasa podstawowki) regularnie jezdzilam do sanatorium zostawalam tam na miesiac badz jaka byla potrzeba ale najczesciej to okres 30 dni i codziennie cwiczenia . krople zaklejanie jednego oka i ppomoglo...jednak zaniedbalam kontrole bo juz mnie przerazaly okulistki!!! i chodze tereraz w okularach w domu tylko do kompa tv i /pisania / czytania

Gość jhgfdjhgkjmhgf
gfhgfj

ale takie cwiczenia raczej dzieciom zalecaja a nie dorosłym.Moja corka miała takie cwiczenia ,pomogły ale to było kiedy miała 6 lat

Żadne ćwiczenia nie pomogą, to bujda na resorach, jedynie laserowa korekta wzroku skutecznie może pomóc, ale to strasznie drogie.

okulista nie dała mi soczewek. Powiedziała ze jeszcze pogorszą mi wzrok bo bede non stop nosic to jak je zdejme to nic nie bede widziała..strasznie chciałam soczewki..

Gość a teeeee
ja tyez jestem slepa i nie wiem co robic... :( mowicie ze soczewki jeszcze pogorsza??

Soczewki kontaktowe to genialna sprawa, sam noszę od półtora roku i jak miałem wadę -1D tak dalej ją mam, nie pogarsza się.

mi nie dała kurwa mac:(

Gość dajcie ciekawe stronki
jka miales wade?? ja mam -3 ale widze coraz gorzej :(

No -1D :classic_cool: Niektórzy twierdzą, że w okularach wzrok się pogarsza, a w soczewkach wada się nie pogarsza, bo to jednak jest różnica dla oka, ale nie mogę tego potwierdzić, gdyż okulary nosiłem jakieś 2 tygodnie. Mi tez nie chcieli dać od razu soczewek ale to jest kit, zawsze chcą żeby "klient" wydał jak najwięcej kasy :o Najpierw okulary potem soczewki...

Gość wertyhjui
Jestem slepa. szloch może warto zdecydowac się na konsultacje u innej okulistki...pierwsze słysze, żeby soczewki pogarszaly wzrok...a miałam kilku okulistów, soczewki nosiłam przez chyba 8 lat, wzrok mi się co prawda pogarszał, ale jak wróciłam do okularów to nadal mi leciał...jakieś dziwne podejście....natomiast soczewki warto zdejmowac na konto okularów, żeby oko mogło normalnie poodychać, pomimo, że soczewki nowoczesne przepuszczają tlen, natmaist zawsze to ciało obce i jakaś powłoczka bezpośrednio na oku. Ja osobiście polecam. Teraz nosze od kilku lat okulary, bo po prostu lubię siębie jako okularnicę i zawsze sobie kupuję jakieś fajne okularki, pasujące do buzi i sprawiające buzię ciekawszą niz w rzeczysitości jest. A z soczewek nadal korzystam do uprawiania sportu. Spróbuj to sprawdzić jeszcze autorko topiku