Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

patriszja7

ktoś doświadczony farbowaniem włosów potrzebny

Polecane posty

mam kilka pytań do was kobitki :) wiec tak: pomalowalam wlosy i mam takie ladne rudawe na gorze jasniutkie ale nizej mam takie ciemne, bo tak rozjasniacz zadzialal :/ i musze nosic spiete.. ale ladnie to wyglada takie rozne refleksy. Tylko o to chodzi ze chce taki ladny stonowany blond. I co ja mam zrobic? mozliwe ze do fryzjera pojde, ale moze uda i sie samej uzyskac oczekiwany efekt. Wiec jak ja mam teraz je pomalowac, aby kolor byl rownomierny?? bo tam mam jasniej, tam ciemniej..

też tak myślę, że może mi nie wyjść.. ale do fryzjera bym szła dopiero jakos za dwa tygodnie, a strasznie mnie kusi żeby już je zmienić..

idź do fryzjera, on Ci podpowie najlepiej.. sama możesz efekt zepsuć, i będziesz płakała, że nie poszłaś do fryzjera ;) jak to mówią: jak się nie znasz, to się nie bierz za to :p bo możesz zepsuć :)

Gość nie moge tego zrozumiec
odrosty zawsze farbuje sie na koncu i zawsze najkrucej maks 15 min. Stad masz dwa kolory bo odrosty jasniejsze a tam gdzie mialas farbowane jest ciemniejsze. Zeby teraz jakos w miare to wyrownac musisz nalozyc rozjasniacz najpier tylko na same odrosty i to na krotką chwile na opakowaniu bedzie napisane ile trzymac na odrostach i tyle trzymaj, potem to spłukaj i naloz juz na ciemniejsze pasma i trzymaj dluzej , mozesz co chwilke sprawdzac czy nie za jasny odcien tu tez powinno byc napisane na rozjasniaczu ile trzymac. Pozniej dokladnie nawet ze trzy razy umyj glowe z tym ze pozostaw szampon na glowie ok 3 min za kazdym razem, a na koncu daj odzywke ze splukiwaniem albo jeszcze lepiej balsam jakis. Ten szampon trzyma sie po to by po rozjasnieniu wlosy nie byly suche i matowe a czesto tak sie zdarza. Ten zabieg zrob rano a wieczorem zafarbuj na konkretny blond ktory cie interesuje np gołębi czy platynowy itd jaki tam sobie chcesz. Odrazu ci napisze ze z rudzitkich po razjasnieniu moze ci wyjsc pomarancz takze radze kupic po pierwsze dobry rozjasniacz nie taki za 10 zł a po drugie miej w pogotowiu farbe i nic nie planuj na ten dzien. Wiesz trudno jest od tak powiedziec co zrobic bo niby wlos to wlos ale kazdy jest inny jedne sa zdrowsze i grubsze i nie farbowane a inne przeciwnie nawet fryzjer nie zagwarantuje ci ze osiągniesz taki efekt bo czasem po prostu tak sie nie da!

znalazlam ladny odcien farby taki miedziany jak lindsay lihan firmy loreal ok 20 zl.. wiec powinna byc dobra. I czy jak pomaluje te swoje wlosy to wyjdzie mi jednolity kolor w miare na tych moich wlosach? :)

nie rób tego. spalisz włosy i będziesz żałować. uwierz, znam ten problem z autopsji. idź do fryzjera.

pytam tylko czy taka farba w kolorze miedzi przykryla by nierownosci? [jest ciemniejsza niz wlosy na glowie dotychczasowe] nie martwie sie tym ze zniszcze wlosy bo mam naprawde ladne nadal bo uzywam duzo odzywek i nafty kosmetycznej ;)

Gość sok jablkowy
nie rob tego, ja mialam tak samo. moje naturalne blond wloski przefarbowalam na cieeemny braz, a potem chcialam wrocic do blondu wiec rozjasnilam je. przy glowie wyszly biale a na dole rude;D potem jak farbowalam to zawsze byla roznica pomiedzy dolem a gora i to znaczna... dopiero po ilustam farbowaniach sie w miare wyrownalo.

nie sądzę, bo nie chwyci na ciemniejszewłosy. nie radzimy Ci fryzjera na złość. dobrze, że masz zdrowe włosy. tym bardziej nie ryzykuj ich znieszczenia. jak w domu farbuję włosy na czarno to nie mam z tym problemu. ale kolory jakiekolwiek zawsze robiłam u fryzjera. poza jednym razem przez który spód moich włosów dochodzi do siebie od ponad roku.