Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ytgkhoi

Collegium Civitas - stosunki miedzynarodowe

Polecane posty

Gość ytgkhoi

Co sadzicie o tej szkole? Jaki jest poziom i warunki przyjecia? Warto sie zdecydowac na ta szkole?

Gość studentka UW
nie. Szkoła ma wbrew pozorom sporo problemów z miejscówką - ponoć mają ją gdzieś przenieść. Znam pare osób z CV - nie polecają Poczytaj sobie różne fora. Sama studiuje stosunki międzynarodowe, ale na Uniwersytecie Warszawskim, Instytut Stosunków Międzynarodowych. Wydaje mi się, że oprócz ISM z UJ, to najlepsza tego typu placówka w Polsce, same slawy z tego środowiska:) jak ktoś się orientuje, to zna oczywiście. :) ISM UW :)

Gość mwahahahahahahahahah
studentka uw chyba się kleju nawąchała, bo opowiada niestworzone rzeczy. tak się składa, że ja studiuję w cc i jak do tej pory jeszcze na żadne kłopoty nie trafiłam. co prawda nie studiuję sm, ale wszyscy znajomi z tego kierunku są zadowoleni i naprawdę nie ma na co narzekac... poziom w szkole jest naprawdę niezły, zresztą wystarczy popatrzec na nazwiska wykładowców... każdego kandydata czeka rozmowa kwalifikacyjna (chyba że masz świetne wyniki z matury, to wtedy cię to ominie), ale nie trzeba się tym tak bardzo przejmowac...;) jak masz jakieś pytania dotyczące szkoły, to pytaj, postaram się pomóc :)

Gość dsasdawweertwwer
jak ktos ma swietne wyniki z matury to idzie na UW a nie do CC. Zastanow sie zanim cos napiszesz. Wiadomo,ze dla pracodawcow licza sie przede wszystkim uczelnie panstwowe, a w kwestii platnych to licza sie tylko SWPS, Lazarski i Kozminski.

Gość dziewczyna mojego chlopaka UW
CC to zadna szkoła. Koźmiński, Łazarski owszem. No i UW. Taki kierunek liczy się w zasadzie tylko po UW. poza tym na UW, w ISMie najlepsza kadra. (mój chlopak teraz jest na 4 roku)

Gość a jakie znaczenie ma uczelnia
? SM to kierunek, po ktorym chyba ciezko p race? Taka politologia w międzynarodowym wydaniu....

Gość sdanfn
Na UW nie mam szans, gdyz trzeba miec zdawana na maturze historie. Czy na CC mam szanse sie dostac przy zdawanej geografii i WOSie?

nie wiem w jakim wy świecie żyjecie, że wydaje wam się że tylko po uw można dostac pracę. to zabawne że w xxi wieku nadal egzystują tak zaściankowi ludzie. ciekawe jest także to, że większośc studentów cc stanowią właśnie osoby, które pierwszy semestr spędziły na uw, ale nie były w stanie zniesc warunków tam panujących... dsasdawweertwwer, lepiej ty się zastanów, zanim coś napiszesz. widac, że żyjesz w swoim małym, ograniczonym światku i nawet nie interesujesz się tym, co się dzieje dookoła. łazarski i koźmiński? owszem, ale jakieś 5 lat temu... większosc osób na stosunkach zdawało właśnie geografię i wos, albo wos i historię, więc nie ma problemu. (zwłaszcza na pierwszym semestrze wiedza z geografii się może przydac - jest taki przedmiot, z którym wszyscy mają problemy;))

Gość naimlas
Mam akurat kolezanke na cc na sm i z tego co widze to skzola musi byc dobra, bo kolezanka ma przeogromna wiedze i dla mnie mowi jak doktorantka. Pozdro.

Gość apowihp
Na stronie pisze, ze staze sa odbywane w ambasadach i konsulatach. Czy rzeczywiscie tak jest?

no poziom jest naprawdę niezły - szkoła udowadnia, że nie tylko placówki państwowe są w stanie dobrze wykształcic ludzi... praktyki są między innymi w ambasadach i konsulatach, alemożna też wybrac jakąś inną instytucję z listy przygotowanej przez szkołę. obecnie nastąpiła mała zmiana i staż trzeba odrobic do konca drugiego roku, najlepiej zrobic to w wakacje między 1 a 2 rokiem (120 godzin). ale jeśli nie jestes z warszawy, albo w twojej okolicy jest jakiś urząd, którego nie ma na liście, to oczywiście możesz zgłosic, że chcesz tam odbyc praktyki, raczej z tym problemu nie ma ;)