Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czternastolatka nanananana

Mam 14 at i nieumiem gotować

Polecane posty

jka mozna sie szybko nauczyc a przeznam ze niezabardzo mi sie chce gotowac al chcialabym umien na przyklad jakies mieso czy zupe

ni ale ja chce umiec gotowac ale vmi niewchodzi raz robilam ciato z mama i zapamirtalam wszystko ale na drugi dzien pustka

no wlasnie co do meza to ja wlasnie dlatego tez chcialabym umiec gotowac to jeden z wielu powodów dla ktorych chce umiec gotowac

Ale może jeszcze nie jestem stracona tylko powiedzcie mi jak mam sie teog nauczyc zeby zapamirtac i sma cos wymyslac do zjedzenia i jak zupe ugotowac

nie jestem dziwka spadaj

ja duże eksperymentowalam, duzo ludzi potrułam, dużo garnków i patelni spaliłam, nadal moze nie jestem nighella ani pascal, ale wiesz takie podstawowe rzeczy jak omlecik, zupka, ziemniaczki z miesem, ryż, makaron z dodatkami, jakies leczo... potem tylko kwestia przyprawić żeby było jadalne, teraz masz mase stronek o gotowaniu, drukuj sobie to co wygląda na apetyczne , niezbyt czasochłonne i łatwe do zrobienia i próbuj :)

ale ja umiem ugotowac ziemniaki nawet ry makaron to mzoe jakims cudem surowke tez chcettnie zrobie kotlety czy filety tez mi ida ale zupy albo inne miesa to szok koniec nieumiem

Gość nie tak miało byc
Gorzej z twoja pisownia :(

Gość ma tyle samo lat
i tez nei umiem gotowac ...to nic dziwnego..ale potrafi za to robi nalesniki , gofry i ciasta...

ale ja to tak odkladam mama mnie wola fo kuchni zebym sie przygladala a jam uwie ze nie ze innym razem i tak leci a ja jeszczenic prawie nieumiem

A o ciastach to niewspomne tty umiesz a ja niee i nie mam pojecia o gotowaniu

Gość żałobnica
ja mam osiemnaście i nie umiem. i nie mam zamiaru się uczyć :classic_cool:

http://kuchnia.o2.pl/przepisy/?id_kat=1 wejdź na link po lewej stronie masz: zupy, ryby, dób itp, klikasz na przepis i pod spodem masz komentarze osób, które ugotowały wg danego przepisu, piszą czy to było dobre, czy kaszana, ze pies nie chciał jeść każdy się uczy ważne że Ty CHCESZ :D

Gość czternastolatka a nanananana
mumi dzieki :*

Gość sorry ale trzeba być upośledzo
nym żeby nie umieć czegoś ugotować jak się ma przepis przed oczami

Gość mam 21 lat ......
i ni chu chu z gotowania nie umiem:D do niedawna przypalalam nawet wode na herbate:P za to wystrczylo raz sprobowac zeby nauczyc sie ugotowac zupe, wszystko inne- kaszana, nie do przejscia, no chyba ze jakies mrozonki... a tak dla ciebie jakbys chciala sprobowac- szybka zupa pomidorowa- zagotuj wode z kostka rosolowa dodaj makaron jak sie ugotuje (kilka/ kilkanascie minut- pisze na opakowaniu) to dodaj rozbyrdana lyzke albo i dwie przecieru pomidorowego pogotuj i dodaj lyzke smietany. bardzo dobra zupka wychodzi:)

Gość mam 21 lat ......
hej, wcale nie trzeba byc uposledzonym, bo czasem zlosliwosc rzeczy martwych dziala i np zamiast soli wsypie sie cukier:P nie kazdy musi umiec gotowac, w koncu restauratorzy tez musza z czegos zyc:P

Gość a dentki są stworzone do
"zamiast soli wsypie sie cukier" jednak będę trzymać się wersji że to upośledzenie

Gość ma tyle samo lat
też tak uważam ...Mnie uczyła siostra , bo do mamy nie ma cierpliwości...a potem juz sama czytałam przepisy i robiłam ..

Gość mam 21 lat ......
ty to masz uposledzone poczucie humoru, to co mi wypominasz akurat bylo przejaskrawionym przykladem, ktory mial byc zartem... :o

Gość szkoda że nie umiesz też mówic
po polsku...

Gość a ja mam 15 lat
i nawet ryzu nie ugotuje :D jedyne co umiem,to dobre sałatki ;)

najważniejsze,że chcesz się nauczyć. Ja nie umiałam tego robić do 18 roku zycia, ale w końcu sama się nauczyłam korzystając z neta i książek kucharskich, bo moja mam rzadko kiedy gotuje, bo jej to tak sobie wychodzi. Dzisiaj mam 21 lat i podstawy dobrej kuchni znam i wcielam w życie coraz to nowe pomysły. Nie bój sie i eksperymentuj.Może nie wyjśc pierwszy raz, ale jaką będziesz miała radochę, gdy za drugim razem Ci wyjdzie i rodzinka pochwali pychoty zrobione przez Ciebie. A zup też się kiedyś bałam, bo wydawały mi się mega trudne do ugotowania, ale zapewniam Cię,że to jedna z łatwiejszych potraw, bo podstawą normalnej zupy jest włoszczyzna,kawałek mięsa,vegeta; dalej możesz z tego wywaru zrobić zupę jaka tylko Ci się spodoba w zależności od tego co dodasz. Powodzenia:)

Gość czternastolatka anananana
oD RAZU MI LEPIEJ POSTARAM SIE COS UGOTOWAC MOZE JUTRO :)