Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gosia83

mikrodermabrazja czy kwasy na blizny potradzikowe??

Polecane posty

Gość gosia83

kto stosowal i z jakim skutkiem?? co lepsze na blizny i wypryski?? chce miec twarz jak z okladki jak tego dokonac?? i najwazniejsze ile zabiegow i jaki koszt...?? prosze o wpisy:)

jesli nie wyleczylas tradzika nie zajmuj sie teraz bliznami i przebarwieniami, bo kasa pojdzie w bloto. Wiem ze swojego przypadku. Teraz biore Izotek, a jak wylecze tradzik to sie dopiero zaczna zabiegi. Mikrodermabrazja - to by chyba musialo byc bardzo duzo zabiegow, lepsze kwasy, najlepiej zapytaj kosmetyczki ktory bylby odpowiedni. Kwasy w Tychach kosztuja miedzy 150-200 zl za zabieg (minimum 3 zabiegi ale zazwyczaj trzeba wiecej). I duzych blizn nie usuniesz w ten sposob, jeden zabieg dziala tak ze \"ledwo co\" poprawia, ja po jednym ledwo roznice widzialam w rozjasnieniu przebarwien a w bliznach nic.

Gość malgosia27
najlepszym wyjściem jest stosowanie kwasu lesnera jest to kwas który nakłada się warstwowo , w czasie tego zabiegu spalamy kilka warstw naskórka . jak głęboko możemy spalić naskórek decyduje lekarz specjalista. po takim zabiegu skóra jest mocno zaczerwieniona poniewarz znaczna ilość naskórka została spalona wtedy skóre chronimy przed słońcem najlepiej przesiedziec w domku tydzień ,bo skóra po dwóch dniach po zabiegu zaczyna ciemnieć i twardnieć w tym czasie używamy specjalnej maści na oparzenia jesli chcemy wyjsc z domu w ciągiu miesiąca po zabiegu używamy kremu z filtrem i chronimy skóre przed słońcem, po trzech dniach po zabiegu zaczyna skóra zchodzić płatami i tak do tygodnia czasu . pamietamy żeby przez miesiąc chronić skóre przed słońcem nie opalamy się. niestety jeden zabieg nie pomoże trzeba powtarzać w miarę możliwości czsu. ja miałam problem z bliznami głębokimi w tym momęcie po 15 zabiegach cieszę się piękną gładką skórą, zajeło mi to półtora roku ale się opłacało polecam:)taki zabieg w polsce kosztuje jeden około 200 zł ja robiłam w szwecji u Polskiej specjalistki . pozdrawiam

Jeżeli masz aktywny trądzik, obydwie opcje odpadają. Najpierw trzeba wyleczyć. Jeśli chodzi o same zabiegi to miałam obydwa. Również usilnie próbuję się pozbyć blizn z twarzy od kilku lat, więc tych zabiegów było sporo. Mi osobiście bardziej pomogła mikrodermabrazja. Blizny się znacznie spłyciły. Kwasy pomogło tylko na lekkie przebarwienia. Ogólnie dużo zależy od rodzaju blizn, ich wieku i stanu Twojej skóry. Poza tym w przypadku znacznych "dziurek" potrądzikowych jedyny skuteczny sposób to dermabrazja (która niestety jest bardzo inwazyjna) i laser.

Gość MoniaKarolka
Mi moja kosmetolog robiła zabiegi naprzemiennie: silne kwasy medyczne i dermapen. Po serii 6 zabiegów moja twarz jest odmieniona, a blizny po trądziku praktycznie niewidoczne. Polecam zabiegi w Poznaniu w salonie www.beautypremium.pl

Gość gość
Moje blizny były niewielkie więc zdecydowałam się na mikrodermabrazję w Kosmetyka ID. Zabieg bardzo mi się podobał, był bezbolesny i przy okazji odżywił cała cerę. Blizny znacznie się zmniejszyły i są teraz praktycznie niewidoczne. Przy głębszych bliznach podobno dobrze też sprawdza się laser.

Gość gość
Na moje blizny potradzikowe mikrodermabrazja zupełnie się nie sprawdziła, za to zabieg RF mikroiglowej to byl strzal w 10-tke. Polecam kazdemu, kto boryka sie z bliznami. Szkoda czasu i kasy na inne zabiegi, wystraczy 1-2 zabiegi RF mikroigłowej i macie nową skórę :)

Kwasy na blizny odradzam! Mi nie pomogły a wręcz zaszkodziły. Dopiero po zabiegu GENEO+ moja skóra wróciła do normalności i nie wstydzę się już pokazywać :)

Gość gość
A tam najlepszy zabieg to laser frakcyjny Harmony XL PRO NIR. Wcześniej nie wiedziałam o nim za wiele ale pani kosmetolog w Clinica Cosmetologica w Sopocie na darmowej konsultacji doradziła mi go dla mojej cery i głębokości blizn.

Gość gość
Moim zdaniem trzeba iść na konsultacje do dobrego specjalisty i on odbierze zabieg do rodzaju problemu, poza tym takie blizny można smarować olejkiem bio oil i też ładnie bledną, potrzeba tylko cierpliwości bo trzeba smarować regularnie przez 3 miesiace

Gość gość
Na blizny potradzikowe najlepszy zabieg rf mikroiglowej, polecam zabiegi w Poznaniu w Beauty Premium www.beautypremium.pl