Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hfdhfh

studia internetowe

Polecane posty

Gość hfdhfh

co o tym sadzicie? strata czasu?bo siedze w domu,wychowuje dziecko i zastanawiam sie nad nimi...

Gość hfdhfh
ale ja robie same rzeczy "bez sensu":) i wlasnie taki mam plan:odchowam i za rok na studia siuuuu!:) tylko myslalam ze przez ten czas...ale dam sobie spokoj...najwyzej angieslki podszkole na jakims kursie.o! dzieki za odp:)

Gość Tylko na dyplomie nie pisze
internetowe a zaoczne :P Jakbyście nie wiedzieli :P

Gość Tylko na dyplomie nie pisze
ponadto żadne studia (jeśli jest dobry kierunke) nie są stratą czasu...

Gość hfdhfh
o kurcze!:)nie gadaj z tymi "zaocznymi":) hmm...a moze jednak:) marzy mi sie pedagogika. skonczylam administracje,ale to nie to...dopiero po urodzeniu dziecka zrozumialam co chce robic w zyciu,czym sie zajmowac i w czym sie spelniac:)w bawieniu dzieci:):):)najlepiej przedszkolakow:)

Gość Onnnnn21
To ja Ci wytłumacze kochana dokładnie! Ja własnie zapisałem się na takie \'\'studia internetowe\'\' moze dla kogoś wyda się to śmieszne.Własnie w tym roku zacząłem pedagogike! Masz normalne prawa studenta. A po ukoczeniu studiów masz napisane że studiowałaś zaocznie.

Gość Onnnnn21
jak masz jakies pytania - Wal śmiało!

Gość xwoman
Na zajęcia się w ogóle nie chodzi??? Jak się to odbywa? Bo to dziwne...

Gość Onnnnn21
Taka forma studiowania jest fajna. Logujesz sie na specjalną platforme gdzie przydzielili ci Twój login i hasło - do logowania. Oni przysyłają Ci materiały które mozesz sciagnąc. W ciągu tygodnia są prowadzone 4 przedmioty a w semestrze jest ich 8. Grupa składa się z 25 osób. Są podane wszystkie przedmioty, od kiedy są, kto prowadzi bla bla masz to wszystko dostepne. Raz w tygodniu jest chat z grupą i wykładowcą trwa 1 godzine zegarową. Pod koniec kazdego przedmiotu . Np.Socjologia ogólna bedzie trwała np od 20.X do 23.XI to pod koniec XI wykładowcy zadają prace do napisania - jako zaliczenie - która odsłysasz do nich w specjalnym folderze zwrotnym a oni jak sprawdzą odsyłają z oceną. Z kazdego przedmiotu jest zaliczenie. Jesli chodzi o dyplom mam taki sam jak po ukonczeniu studiów niestacjonarnych (zaocznych) chociaz nie wiem czy to jest nawet zaznaczone.Nie ma tego ze sa to studia przez internet ;]. Ma sie pełne prawa studenta itp

Gość Onnnnn21
Mozesz się uczyć w każdym miejscu na świecie, w swojej grupie mam pare osób które są aktualnie zagranicą . Fakt - kazdy kto zna mój login i hasło moze sie za mnie zalogowac,sciagnac materiały itp. Chat chyba z wykładowcą i grupą jest raz w tygodniu trwa godzine zegarowa. Wykładowcy będa tez zadawac na specjalnym forum Pytanie na które studenci mają tydzien zeby odpowiedziec. Do tego wykładowcy moga zadac prace domowe. Studenci mają obowiazek stawic się 3 razy w ciągu roku w siedzibie uczelni : na zjezdzie ogranizacyjnym, sesja zimowa, sesja letnia. Student ma pełne prawa studenta. Nie wykłady są w formie tekstu, opracowanie ładnie graficznie, do tego wiele filmów multimedialnych dla wzbogacenia całego wykładu. Wszystko to co muszisz wiedziec masz na tacy. + nie musisz pisać wykładów i notować tu masz wszystko ładnie i czytelnie opracowane, drugi + mamy tez wirtualną biblioteke gdzie znajdziemy inne potrzebne materiały - nie trzeba latać po bibliotekach. Taka przyjemnosc jest dużo tansza niż studia zaoczne. Bo odpadają Ci koszta za nocleg, wyżywenie, kserowki.. dodjazdy. Praktycznie to 2 razy pojedziesz i 2 noclegi. A na zaocznych 2 razy w miesiącu. Do tego wygoda bo mozesz uczyc się pijąc ciepłą herbatke w domku, leząc w łózku kiedy inni muszą marznąc na przystankach w oczekiwaniu na autobus.. A jesli chodzi o czesne to 240 zł. Jesli chodzi o kierunki to jest Pedagogika (utworzyli), Stosunki międzynarodowe (utworzyli,najwiecej chetnych), Zarządzanie i marketing (tez utworzyli), Informatyka (jest taki kierunek ale brak chętnych), Logistyka( tak samo jak z Informatyką) to jesli chodzi o uczelnie gdzie ja będe studiować. Wiecej informacji mozesz znaleźć : http://www.pao.pl/glowna/ Studia są w Łodzi. Ale są inne uczelnie które mają podobne warunki choćby w Łodzi : PUW . A ta uczelnia to SWSPiZ - Społeczna Wyższa Szkoła Przedsiębiorczosci i Zarządzania w Łodzi A PUW to Polski Uniwersytet Wirtualny: podaje Ci link http://www.puw.pl/ tu masz takie kierunki jak: zarzadzanie,politologia,informatyka - 1 stopnia pedagogika - 2 stopnia A dyplom otrzymuje się w zaleznosci jaka uczelnia to prowadzi : Jesli chodzi o PUW to :Wyższej Szkoły Humanistyczno-Ekonomicznej w Łodzi a PAO - SWSPiz Pozdrawiam

Gość xwoman
Bardzo dziękuje za takie pełne info :)

Gość Onnnnn21
Nie ma za co :) i co o tym sądzisz ?:)

Gość xwoman
Niezłe to co przedstawiłaś, tyle że cwiczen nie ma.

Gość Onnnnn21
Ćwiczeń jako takich nie ma. Ale są projekty realizowane z całą grupą. Zadania do wykonania przez wykładowców. Odpowiadanie na pytań odnośnie wykładu na specjalnym forum. Są przydzielane punkty : własnie za aktywnosc na forum, za prace zaliczeniowe itd :) A kazdy przedmiot podzielony jest na moduły jest np 15 modułów z psychologii ogólnej m.in: - Stres psychologiczny - Inteligencja - Motywacja - Emocje - Uczenie się - Osobowość itd.. tak samo z historią filozofii... Z każdego modułu ktory jest własnie realizowany jest Zadanie,praca do wykonania którą odsyła się w folderze zwrotnym do wykładowcy on sprawdza i potem wstawia ocene.

Gość Onnnnn21
DLA WSZYSTKICH ZAINTERESOWANYCH INFORMACJE ZE STRONY MOJEJ UCZELNI: Rok akademicki dzielony jest na II semestry : zimowy i letni. Semestr zimowy trwa od 1.10. do 28(29). 02 Semestr letni trwa od 1.03 do 30.09 W każdym semestrze prowadzone są zajęcia w systemie modułowym (tygodniowym). Każdy z przedmiotów trwa od 4 do 15 modułów (tygodni) a zajęcia na Platformie ułożone są w taki sposób, aby w 1 tygodniu nie było prowadzonych więcej niż 4 przedmioty. Osoby, które decydują się na studia w systemie e-learningowym mają obowiązek regularnie pracować na specjalnie dla nich stworzonej Platformie Internetowej Moodle. Praca na Platformie Moodle opiera się o czaty z wykładowcami, które prowadzone są w konkretnych terminach ustalonych wcześniej przez wykładowcę w porozumieniu z grupą i trwają 1 godzinę zegarową. Drugą formą pracy Studenta na Platformie są fora internetowe. Forum cechuje wymóg wykładowcy wypowiadania się na tematy, które zostały wcześniej zadane. Student ma tydzień na zamieszczenie odpowiedzi, np. jeżeli wykładowca poda pytania w poniedziałek rano, studenci muszą odpowiedzieć na nie do godz. 24.oo w niedzielę. Oprócz czatów i forów wykładowcy mogą zadać prace domowe. Studenci Polskiej Akademii Otwartej mają obowiązek stawić się osobiście na 3 zjazdach organizowanych w ciągu każdego roku akademickiego w siedzibie Uczelni w Łodzi. Zjazd I organizacyjno-wprowadzający - w październiku Zjazd II egzaminacyjno- wprowadzający - w lutym Zjazd III egzaminacyjny z semestru letniego - w czerwcu

Gość Alt.
Na tego typu studia pewnie dużo osób chodzi dojrzałych zajętych pracą .Ciekawe też jak egzaminy wyglądają na takim zjeździe ...są poprawki .

Gość Zainteresowana BARDZO
Witaj Onnnnn21 !! Chcialabym sie dowiedeziec czego wiecej na temat tej uczelni. Nie wiem, dlaczego nie laduje mi sie strona uczelni, ktora podalas. Moglabym Cie prosic o kontakt? Pozdrawiam bardzo :*