Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam_pytanie.....

kobiece libido

Polecane posty

Gość mam_pytanie.....

Temat może bardziej na forum erotyczne..a może i nie. Dlaczego nam, kobietom, z zasady mniej zależy na seksie niż mężczyznom? Natura (niższy poziom testosteronu), wychowanie, czy cokolwiek innego?

Gość mam_pytanie
Dlaczego nam, mężczyznom, z zasady mniej zależy na miłości niż kobietom?

Gość Ranyyyyyyyyyyyyyyyy
nie zauważyłam tego u siebie... to chyba tylko wymysł kobiet, które nie mogą trafić na odpowiedniego faceta

Gość mam_pytanie.....
więc skąd biorą się wszyscy sfrustrowani mężowie, których żony mają ochotę na seks raz na miesiąc i czemu jest ich mniej niż żon sfrustrowanych z tego samego powodu?

Tutaj oczywiście każda kobieta zaprzeczy jakoby tak było jak pisze autorka. Ale nie chodzi w tym pytaniu o nas, bo wiadomo - jestesmy piekni i mlodzi, ale wg mnie bardziej o malzenstwa, gdzie po 10,20 latach on zdradza ją bo ona nie chce tego i tamtego. taka statystyka. Ja sądzę, że wina nadmiaru obowiązków, że kobiety później o siebie nie dbają, że zapracowane.

Gość mam_pytanie.....
Mężczyźni też są zapracowani (nie mam na myśli patologicznych leniwców), i jakoś to im nie przeszkadza w odczuwaniu pożądania.

nie wiem...jak dla mnie wazniejsze sa pieszczoty,rozmowa,poczucie bezpieczenstwa niz sex...znaczy lubie sex,2-3 razy w tygodniu,czasem rzadzeij...ale tulic sie,przytulac,rozmawiac musze codziennie...choc nadal uwazam,ze sex najlepiej podtrzymuje wzajemne relacje i uczucie spelnienia w zwiazku

Gość gggggggggg
mam zupelnie odmienne zdanie, myślę że kobietom zalezy na seksie o wiele bardziej niż facetom. Takie sa moje spostrzeżenia z własnego doświadczenia, kolezanek i z tego co czytam na kafe. Faceci chcą coraz mniej seksu.

Gość Ranyyyyyyyyyyyyyyyy
to nie są sfrustrowani mężowie, albo i są , ale nie frustruje ich "liczba" stosunków z żoną, tylko gadanie głupot, które skuszą naiwne dupencje na żonatego gostka...

Gość wracając do tematu..
no wiec to ja -kobieta -po dwóch latach malżeństwa i kilkuletnim stażu bycia razem przed...zdradzam męża z powyższych powdów...nie ma reguły

Gość mam_pytanie.....
skurczybyk? na pewno. Ale jeżeli ją przez 360 dni w roku boli głowa, ma okres, jest zmęczona, obrażona itd., to co on ma zrobic?

Gość samo zycie
Kobiety - niestety - przerzucaja cale swoje zainteresowanie na dzieci. Facet staje sie tylko dodatkiem, niezbednym co prawda, ale traci zdecydowanie pozycje dominujaca w sercu kobiety. Bo bardziej podnieca ja czysta podloga i wyszorowana kuchenka, niz wlasny maz. Przykre, ale prawdziwe.

Dobra, ale ciągle istnieje przekonanie, tak jak autorka posta ma, ze kobiety chca rzadziej seksu. wydaje mi się, że - macie rację dziewczyny - ten problem współczesnych, młodych kobiet nie dotyczy. ale nasze matki, babcie, ciotki? większość z nich przyznaje że unika tego, że fajne to jest, wiele z nich nie miała orgazmu nigdy! Świadomość seksualna u kobiet bardzo ewoluowała w ostatnich latach, stałyśmy się bardziej wyzwolone. Książkowe mądrości jakoby kobiety dopiero po trzydzietsce osiągały większą przyjemność zdają się odchodzić do lamusa - bo już młodsze, dwudziestokilkuletnie dziewczyny wiedzą czego chcą i bez skrępowania mówią o tym partnerowi. Czerpiemy więcej przyjemności! Jasne, zdarza nam się niektórym udawać orgazmy, zdarzają się posty na forach "Nie miałam nigdy orgazmu, co robic?", ale tego jest też coraz mniej. A jeżeli zdarzy się młoda kobieta która ma huśtawki i nie chce jej się tak bardzo jak k,iedyś? Może wina tabletek antykoncepcyjnych? Trzeba szukać źródła problemu i go rozwiązać. :)

Jestem młodą osobą, swój pierwszy orgazm mam już za sobą, mówię parterowi o tym czego pragnę, w różne rzeczy bawiłam się związane z seksem. Dużo nauczyłam się dzięki internetowi (http://lekinapotencje.edu.pl/), w domu dość swobodnie używamy słowa seks, nie rozmawiamy o nim, ale każdy wie swoje. Seks traktuje jako dodatek do związku. W dorosłym życiu seks będzie podstawą związku (tak wpaja nam internet) bądź zabawą na całego- wolę drugą opcje. Wiek nie jest ważny, może niektóre kobiety nie były gotowe na orgazm przed trzydziestką. W ostatecznym rozrachunku żałuje, że rozpoczęłam życie seksualne- trafiłam na bardzo wymagającego partnera, sporo się nauczyłam, ale sporo też mi to odebrało (jego konserwatywne myślenie, hipokryzja). Drogie panie nie bójmy się eksperymentować i cieszyć się seksem, uważajmy tylko na nieodpowiednich partnerów.

Gość proekozielona
Dlaczego nam, kobietom, z zasady mniej zależy na seksie niż mężczyznom? Natura (niższy poziom testosteronu), wychowanie, czy cokolwiek innego? mniej nam zależy??? MOw za siebie KOBIETO!!!! Niektore nie maja libido, wychodza za mąż i biedni mezusiowie musza je pozniej zdradzac bo niedne kobiety nie maja ochoty. Nie zaluje zdradzanych lasek.