Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pumbiśka

torbiel na jajniku z przepływem naczynowym

Polecane posty

Gość pumbiśka

Dziewczyny, Szukałam na forum informacji o torbieli jajnika - jest tego sporo, nie znalazłam jednak informacji co oznacza w opisie "widoczny obwodowy niskooporowy przepływ naczyniowy" Ginekolog powiedziała mi, że w zwiazku z tym "przepływem" torbiel sama się nie wchłonie, więc trzeba ją usunąć. Czy wiecie coś na ten temat? Co to konkretnie oznacza?

Gość pumbiśka
Dziewczyny, błagam o pomoc :(

Gość dddaaaga
gdy miałam 16 lat zachorowałam, miałam torbiel na jajniku dosyć dużą i usunęli mi ten jajnik a potem brałam chemioterapie, nie chce Cię straszyć absolutnie ale u mnie to było 9 lat temu i do dziś jestem zdrowa

Gość pumbiśka
dddaaaga, dzięki za odzew... Pamiętasz jakiego rodzaju torbiel to była? Ginekolożka powiedziała mi tylko, ze trzeba usunąć, ale nie powiedziała nic konkrentego dlaczego...

Gość pumbiśka
Czy naprawdę żadna z Was nie może mi pomóc???????

Cześć dziewczyny . Jestem po wszystkim. Wczoraj wróciłam ze szpitala. Poszłam z prawym jajnikiem na którym rzekomo miałam torbiel czekoladową a okazało się że obydwa jajniki były z torbielami. Na lewym miałam torbiel skórzastą a na prawym torbiel prostą. teraz czekam na wyniki z biciem serca. wyszłam ze szpitala na 2 dobę po zabiegu. miałam laparoskopie. Najgorsze jest to że nie wiem co to za torbiele i czekanie mnie wykończy. A z tych wyników badań na wypisie kompletnie nic nie rozumiem.