Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamałam sie po tym

czy ktoś miał taką wadę wzroku i ją wyleczył?

Polecane posty

Gość załamałam sie po tym

Czy krótkowzroczność można na stałe skorygowac no nosząc okulary.? a moze okulary są tylko metodą doraźną? wie ktos jak to jest? mam wade -2 i wzrok cały czas mi sie pogarsza, da sie to jakos zatrzymac, albo najlepiej cofnąć?

Ja mam -4,5. Nosze okulary i soczewki na zmianę. Wada zaczela mi sie rozwijac w 6 klasie podtsaówki (teraz mam 24 lata), im bylam wyzsza tym gorzej widzialam. Teraz juz nie rosne to mi sie zatrzymalo. Mozna sie calkowicie pozbyc tej wady ale tylko laserowo, a to kosztuje. Chyba ok 2 tysiów za jedno oko. Nie chce. Lubie siebie w okularach. Nie zalamuj sie. To nic takiego. Powodzenia

Nie myślałaś o operacji laserowej? Mój chłopak miał wadę -5, do tego astygmatyzm. Teraz po operacji, widzi normalnie, nie ma żadnej wady.

Żadną metodą oprócz operacji laserowej nie da się wyleczyć żadnej wady wzroku. Słyszałem o pewnych soczewkach, które zmieniają kształt rogówki na pewien czas i po zdjęciu tych soczewek widzisz normalnie, ostro. Jednak po krótkim czasie wraca stary kształt rogówki, ale to zależy jak długo się nosiło te soczewki.