Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość martusia16

jak wykryć ciąże

Polecane posty

Gość martusia16

hej mam 16 lat mam pytanie do doswiadczonych mam lub kobiet w ciąży chciałam zapytać czy u normalnego lekarza rodzinego można wykryc ciąże jestem chora ale obiawaim sie że jak pójde do lekarza to wykryje ciąże a moi rodzice nic o tym jeszcze nie wiedzą wolała bym uniknąc telefonu do nich z przychodni . Dodam jeszcze że mdleje , nie mam okresu od 4 miesięcy, i mam mdłości . Prosze o szybka odpowiedź pozdrawiam i dziękóje

Lekarz rodzinny raczej nie będzie zajmował się wykrywaniem ciąży, jeśli zacznie coś podejrzewać to skieruje Cię do ginekologa. Nikt z przychodni nie będzie dzwonił do Twoich rodziców z informacją, że jesteś w ciąży, a przynajmniej nie powinien. Ale jest inna rzecz, jeśli jesteś chora powinnaś iść do lekarza, a lekarz przypisując Ci lekarstwa powinien wiedzieć, że jesteś w ciąży, bo nie wszystko wtedy może przepisać.

Gość trelkaaa
martusia gratuluję :D

Gość lekarz nie bedzie sprawdzac
ciazy, jesli jakims trafem sie zorientuje, to wydaje mi sie, ze jesli masz 16 lat, to nie powinien informowac rodzicow. Obowiazuje go tajemnica lekarska.A co do lekow, to w ciazy wlasciwie niewiele mozna zazywac jesli chodzi o leki.